Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Mr. Rick - Miénk a hétvége
34
hallgató

Érzékenyítő tánc kerekesszékkel

- 2012. december 1. 17:13 - 2774 megtekintés

A ParaDance Company célja, hogy a mozgássérült és az ép társadalomnak bebizonyítsák, van élet a kerekesszéken túl is. A tánc és a zene öröme formálja közösséggé és erősíti őket. Következő fellépésük 2012. november 30-án volt.

kép

Ebből az alkalomból beszélgetek a ParaDance Company egyik tagjával, Ungvári Györgyivel. Megtudom, hogy ő és Mészáros Gabriella a társulat alapítói, ötletgazdái. A csapat még nagyon fiatal, szeptember elején alakult, de már négy fellépést tudhatnak maguk mögött, ebből az egyik Erdélyben volt.

A ParaDance Company tíz aktív táncosból áll jelenleg. Az életkoruk 20-55 év közötti. Szívesen látnak ép táncosokat is, hisz bővülő repertoárjukba úgynevezett „combi-vegyestáncokat” is terveznek. Két fiú a fiatalabb közönség kedvencei lettek az akrobatikus kerekes székes tánccal.

A társulat célja, hogy a mozgássérült és az ép társadalomnak bebizonyítsák, van élet a kerekesszéken túl is. A tánc és a zene öröme formálja közösséggé és erősíti őket.

Gabi mozgássérültsége mellett 98 százalékban látássérült is, de annyi energiát áraszt magából, amennyivel képes feltölteni az egész tánccsoportot és a nézőközönséget is. Györgyi pedig régóta foglalkozik „révészként” olyan friss sérültekkel, akiket át kell segíteni az „élet folyamának” „elesettség oldaláról” az „új élet oldalára”, ahol a már megváltozott állapotukkal együtt tudnak élni.

Gabi és Györgyi az ÖNÉ Egyesület és a ParaDance Company képviselőiként úgynevezett „érzékenyítő órákra” járnak különböző iskolákba, ahol a sérült lét interaktív bemutatása mellett a ParaDance-et is népszerűsítik. Legutóbb a gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában jártak. Ennek a munkának tudatformáló hatása van. Sok embernek katartikus élmény a velük való találkozás.

Próbáikat a MEOSZ ,az OORI és a Kispesti Önkormányzat is segíti a helyszínek biztosításával. A koreográfusuk a 2010-ben Nívódíjjal kitüntetett Bayer Judit, aki empatikus módon, kerekesszékbe ülve, egyedileg tervezi meg minden táncos mozgását egy-egy produkcióhoz. A repertoár jelenleg egy szerb körtáncból – a Kólóból, Szvingből, Argentin tangóból, és a Voca People zenéjére koreografált táncból áll. December közepére elkészül karácsonyi számuk. A tervek közt van a Nemadomfel együttes címadó számára készített koreográfia előadása a Jobb velünk a világ!.idei rendezvényén.

ParaDance Company tagjai nyitottak, minden meghívásra. Elmennek akár a “világ végére” is, ha hívják őket. Megalakulásuk óta keresnek további támogatókat a jelmezek készítéséhez, a szállításhoz, ami az anyagiakon túl inkább a tevőleges segítséget jelenti. Ajánlják magukat további iskolák és céges tréningek „érzékenyítő” rendezvényeire is.
Egy film az együttesről.

Ungvári Györgyi fotóját Vassné Antalffy Yvette készítette, a többi kép az együttes Facebook-oldaláról való.

Forrás:talita.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com