Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ceres - Give me the night
34
hallgató

A Délmagyarország szerkesztősége idén is részt vett a Neked munkájában

- 2018. március 22. 10:43 - 703 megtekintés

A Délmagyarország szerkesztősége idén is részt vett a Neked munka, nekem álom! programba.

A Délmagyarország szerkesztősége idén harmadik alkalommal vett részt a Neked munka, nekem álom! elnevezésű programban, ezúttal a látássérült Huszár Gabriella dolgozhatott újságíróként egy napot.

Újságírónk lett egy napra a látássérült Huszár Gabriella egy fogyatékkal élő személyeket támogató program segítségével. Harmadik alkalommal szervezte meg Csongrád megyében a Neked munka, nekem álom! nevű programot a Kreatív Formák Alapítvány. A kezdeményezés lényege, hogy fogyatékkal élő emberek kipróbálhatják magukat az álommunkakörben”.

A programot Magyarországon először Budapesten szervezték meg 2015-ben, Csongrád megyéből a Kreatív Formák Alapítvány három éve csatlakozott a kezdeményezéshez. Az első esztendőben 8, tavaly 11 munkahely fogadta a fogyatékkal élő embereket. Idén már 13 munkáltató fogadott összesen 15 jelentkezőt.

Az alapítvány a munkahelyeket a jelentkezők igényei alapján választja ki, így garantálják, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami tényleg érdekli. A program célja, hogy segítsen a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni. A program segítségével a munkáltatók is tapasztalatot szerezhetnek arról, hogy a fogyatékkal élőknek is vannak olyan kompetenciáik, amelyek alkalmassá teszik őket a választott munkakör betöltésére.

Délmagyarországot Huszár Gabriella választotta, aki születése óta látássérült. Miután elvégezte az egyetemet, egy rövid ideig dolgozott a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában, majd egy biztosítónál volt telefonközpontos. Az utóbbi években angolt tanít, magánórákat ad főleg a délutáni és a kora esti órákban.

Mivel szülei önállóságra nevelték, szinte mindent egyedül intéz magának, bár a városban, ha szükséges, az új útvonalakat segítője segítségével tanulja meg. A nagy bevásárlásban testvére segíti, de a közelében lévő kisebb boltokban önállóan is boldogul.

Mint elmondta, nagy rajongója a Scorpions zenekarnak, amelynek a kétezres évek óta több koncertjén is járt, Európa több városában is, és a zenekar tagjaival személyesen is megismerkedett. Klaus Meine énekestől már dedikált bőrkabátot is kapott ajándékba, és amikor Gabi eljut egy koncertjükre, minden alkalommal találkoznak legalább egy közös fotó erejéig.

Gabriellát körbevezettük az épületben, elmagyaráztuk, hogy miként készül el a napilap, bemutattuk a szerkesztőség egy napját, és a nyomdát is meglátogatta. A mély vízbe is rögtön bedobtuk: interjút készített Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténésszel. A hosszú, jó hangulatú beszélgetés után Bíró-Balogh Tamás azt mondta, hogy Gabriella volt eddig a legfelkészültebb beszélgetőtársa. Az interjú a napokban meg is jelenik a Délmagyarországban.

Forrás:delmagyar.hu http://www.delmag…n/2553891/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 1 = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com