Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Polyák Lilla és Homonnay Zsolt - Te meg én
49
hallgató

A FEHÉR BOT NAPJÁN EGY KÜLÖNLEGES RÉGÉSZETI SOROZATOT AJÁNLUNK

- 2022. október 15. 11:53 - 376 megtekintés

Közel fél éve a legnagyobb videómegosztó csatornán egy kezdeményezés indult „Múzeumi kincseink audionarrációval” címmel. Az összeállítás egy olyan ismeretterjesztő régészeti sorozat, melynek pár perces részeiben elsősorban látássérült emberek számára mutatnak be az újkőkortól a honfoglalás koráig a hazai múzeumokban őrzött, a szerző régészek számára kedves tárgyakat.

Közülük számos a Magyar Nemzeti Múzeumban található. A sorozat ötletgazdája a néhány éve látássérült Straub Péter régész, aki számos kollégájával és barátjával vállalkozott egy-egy érdekes, vagy szép lelet bemutatására. Minden újabb résznél a tárgyak történetén, az azokhoz kapcsolódó érdekességeken van a hangsúly, az egyes leletek előkerülési körülményeitől kezdve azok egykori funkciójáig. A sorozat minden egyes darabja annyi információt, és – a nem szakembereknek – újdonságot tartalmaz, ami a látó érdeklődők számára is érdekessé teszi ezt az egyedülálló vállalkozást. A szerzők ismert szakemberek, akiknek az írásait sokszor színesíti a humor, de a szakszerűségre ügyelve a méretadatok és a legszükségesebb szakirodalmi utalások sem hiányoznak.

A rövid hanganyagokhoz, melyet a „Láss velünk! Audionarrátorok Társaságá”-nak tagjai olvasnak fel, jó minőségű fotók is tartoznak, amelyek elsősorban a látással még rendelkező gyengénlátók számára jelenthetnek élményt. A fényképekhez azonban az audionarrátorok rendkívül aprólékos képleírásokat is készítettek, így az eredmény garantáltan akadálymentes azok számára is, akik a fotót csak nehezen vagy egyáltalán nem látják. A képleírások segítenek abban, hogy ők is el tudják képzelni a régészeti örökség e kiemelt emlékeit.

Az eredeti vállalkozás hatvan rész elkészítését tűzte ki céljául, de azt követően is szeretnénk, ha tovább folytatódna. A készítők ugyanis vállalják, hogy azoknak a régészeknek, akik valamelyik szép ásatási leletüket vagy kutatási korszakuk egyik különleges, ismertetésre méltó emlékét ily módon is közzé tennék, annak elkészítik az akadálymentesen megszerkesztett hanganyagát. Így a sorozat folyamatosan bővülhetne, és a látássérült érdeklődők hozzájuthatnának olyan leletek megismeréséhez, amelyek számukra egyelőre elérhetetlenek.

A rövid ismertetőket jegyző szerzők bíznak abban, hogy szaktársaik között akadnak követők, de akár a múzeumok is kedvet kaphatnak ahhoz, hogy gyűjteményük legszebb leleteit honlapjukon, az akadálymentes kultúra ügyét szolgálva hasonlóképpen bemutassák.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 2 = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 17. szerda, Rudolf napja van.
Az év 16. hete és 108. napja.
Holnap Andrea, Ilma napja lesz.

1330. Zach Felicián leányának, Klára udvarhölgynek a királyné testvére, Kázmér herceg által a királyné közreműködésével történt meggyalázását megbosszulandó, Visegrádon a királyi ebédlőbe rohant, Erzsébet királyné négy ujját kardjával leszelte, s a királyt karján megsebesítette.


1721. A protestánsok vallásügye országos bizottságban, mely több hónapos viszálykodás után önmagát föloszlatta.


Szabó Lőrinc: Az áprilisi rügyekhez

"...De szépek vagytok, tavaszi rügyek,
de bátrak vagytok! Nem kérdezitek,
mi vár rátok- ha itt az ideje,
mint a barna földből a rét füve,
a barna
ágból kicsaptok ti is,
akármilyen hideg az április."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com