Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
30
hallgató

Igazi ünnep a Fogyatékos Emberek Világnapja

- 2015. december 6. 9:49 - 1293 megtekintés

A fogyatékos emberek munkába állítása, alternatív foglalkoztatási formák keresése – ez a fókusza a Fogyatékos Emberek Világnapján megrendezésre került Jobb velünk a világ! eseménynek. A programot kezdeményező Nem Adom Fel Alapítvány idén a Salva Vita Alapítvánnyal közösen az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház támogatásával egy különleges gála keretein belül értékelik az eredményeket és hívják fel a figyelmet a fogyatékos emberek integrációjának fontosságára.

December 3-án a Fogyatékos Emberek Világnapján ismét különleges eszközökkel hívta fel a figyelmet a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének problémáira a Jobb velünk a világ! rendezvénysorozat. A Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére a Nemzeti Színházban napközben érzékenyítő tréningeken vettek részt középiskolások és színészek, a napot pedig egy különleges gálaműsor zárta a Csík Zenekar, a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes és az integrált Never Give Up Gospel kórus fellépésével.

A világnap központi témája idén a fogyatékos emberek munkaerőpiaci helyzete – hangzott el a sajtótájékoztatón. „A Nem Adom Fel Alapítvány azt kívánja közvetíteni, hogy a fogyatékkal élő ember is értéket hoz létre, teremtő módon van jelen a mindennapokban” – kezdte értékelését Papp Szabolcs, a Jobb Velünk a Világ! program és a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. „Szeretnénk, ha minél több fogyatékos és megváltozott munkaképességű ember tudná megmutatni, hogy képes értékteremtő munkára.” Az alapítvány fogyatékos emberek számára nyújt munkaerőpiaci programokat, melyekhez önkormányzatok együttműködését kérte. Az alapítvány által elindított projektek hatására az elmúlt két év alatt összesen 119 új munkahely jött létre, mely sérült emberek számára biztosított és biztosít ma is munkát önkormányzatoknál. Az idei évben a fő cél a vállalatok megszólítása volt. „Nagy sikernek éljük meg, hogy olyan munkáltatókat köszönthetünk ma, akik nem csak kötelességüknek, hanem elhivatottságuknak is érzik a társadalmi integráció ilyen irányú megvalósulását” – tette hozzá Papp Szabolcs. A sérült emberek foglalkoztatásának egyik példájaként a mai rendezvényen a Nem Adom Fel Cafe & Bar, Budapest első sérültek által működtetett kávézójának dolgozói szolgálták ki a vendégeket.

„Egy ország akkor működik jól, hogyha a kormányzati szereplők és a civilek, az ép és a fogyatékos emberek együtt valósítják meg azokat a közös terveket, amelyek előrébb viszik a közösséget, az országot. Ezért közös felelősségünk, hogy az akadályozottságból eredendő hátrányok kompenzációjával megteremtsük a lehetőséget a fogyatékos emberek számára, mert az nem csak az ő esélyteremtésüket és az ő boldogulásukat, hanem mindannyiunk boldogulását szolgálja” – mondta el Szekeres Pál az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa.

Példa a fogyatékos emberek foglalkoztatására

Az alternatív utak keresésének kiemelkedő példája az idén decemberben nyíló Nem Adom Fel Cafe&Bar, mely Budapest első fogyatékossággal élő emberek által működtetett kávézója lesz. A hely egyedisége abban is rejlik, hogy nem csak a foglalkoztatottak között, hanem a kávézót üzemeltető szociális szövetkezetben is jelen vannak fogyatékkal élő munkavállalók. „A most nyíló kávézóban a fogyatékos munkavállalók nagy részének eddig nem volt tényleges munkahelye, nem szerezhettek sikereket a munka területén, nem tudták megmutatni képességeiket a többségi társadalomnak” – mondta el Papp Szabolcs, a kávézót megálmodó a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. „A kávézóval létrejött egy olyan közösségi tér és vendéglátó egység, amelyben maguk a sérült emberek közvetítik az életigenlést, az elfogadást mindenki felé, és színvonalas kulturális programokkal egy vonzó hely lehet fogyatékos és ép vendégeknek egyaránt.”

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés

A megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek foglalkoztatásán keresztül egy befogadóbb és toleránsabb munkahelyi közösség is kialakítható. Ennek jótékony következményeit tapasztalhatják meg azok a vállalatok, akik élen járnak foglalkoztatásukban Magyarországon. A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át egy előzetes pályázati feltételrendszert sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Bevezetésének célja az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása. A díjat idén 29 szervezet fogja átvenni egy gála keretében a Nemzeti Színház színpadán.

„Magyarországon is egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatása elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyabbá, sikeresebbé tegyék szervezetüket. A fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásával kapcsolatban azonban egy alapvető probléma tapasztalható: bár sok szervezet deklarálja, hogy nyitott foglalkoztatásukra, mégsem jelentkeznek hozzájuk sérült emberek, mert nem tudnak arról, hogy számítanak rájuk munkavállalóként. A fogyatékkal élő álláskeresők ugyanakkor annyira esélytelennek tartják, hogy munkahelyet találjanak, hogy sokszor meg sem próbálnak nyilvános álláshirdetésekre jelentkezni, holott megbízhatóságuk és termelékenységük nem marad el a többi kollegáétól. Motiváltságukat bizonyítja, hogy élen járnak a ledolgozott munkanapok számában, és hosszabb ideig állnak alkalmazásban, lojálisak a vállalathoz“ – mondta el Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője.

Tréning és gálaműsor a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színházban a Fogyatékos Emberek Világnapját megünneplésére napközben érzékenyítő tréningeken vettek részt középiskolások és színészek, a napot pedig egy különleges gálaműsor zárta.

„A Nemzeti Színház a társadalmi felelősségvállalás terén sok mindent vállal: vannak akadálymentesített előadások sérült vendégeinknek – együttműködésben a 90 Decibel Projecttel – szervezünk érzékenyítő programokat ép vendégeinknek. Vendégül látunk előadásainkon hátrányos szociális helyzetű gyerekeket, nagycsaládosokat. Mert a Nemzeti nyitott színház” – mondta el köszöntő beszédében Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

„Jó ügyet szolgálni jó. Szeretettel és szívből veszek részt az ünnepségen” – tette hozzá Rubold Ödön, a Nemzeti Színház ifjúsági programkoordinátora.

A gála keretében fellépett a Csík Zenekar, a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes és az integrált Never Give Up Gospel kórus, akik egy szám erejéig közösen is színpadra áltak örömzenélni.

„A Csík zenekar mindenkor fontosnak tartotta, hogy jótékonysági koncerteket adjon. Így most is a Nem Adom Fel Alapítvány esetében, hiszen néhány éve már kaptunk egy felkérést, ahol közösen muzsikálhattunk az Arénában a Kiscsillag, a Quimby és a Nemadomfel zenekarral. Ez a koncert nekem személyesen is fontos élmény volt, hiszen itt újra színpadra léphetett és együtt zenélhetett velem az az igazán ügyes citerás zenésztársam és barátom, akivel korábban együtt szenvedtünk el egy igen súlyos autóbalesetet, aki sajnos azóta sem tud teljes életet élni. A személyes érintettségen túl hiszem, hogy mi zenészek, akik a zenéhez értünk, talán leginkább ezzel az „eszközünkkel” tudunk a legtöbbet segíteni a koncerteken a közönségnek és a rászorultaknak is, hiszen lehetőséget teremthetünk a segítség nyújtásra egy jobb élet megteremtéséhez. Mi, ezért is csatlakoztunk a Nemzeti Színházban tartandó eseményhez.” – mondta el Csík János, Kossuth-díjas népzenész, a Csík Zenekar vezetője.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 5 = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com