Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Barbee - Szívtörő
32
hallgató

A fogyatékkal élőket is segítik

- 2020. április 23. 10:12 - 430 megtekintés

Nemcsak az időseknek, hanem az otthonukban lakó, valamilyen fogyatékossággal élő embereknek is meg kell kapniuk a járvány idején a szükséges információkat és segítséget. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervben fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyek a társadalomra, ezen belül is az önkormányzatokra és az érdekvédelmi szervezetekre hárulnak ez ügyben. Ennek legfontosabb része természetesen az otthonukban […]

Nemcsak az időseknek, hanem az otthonukban lakó, valamilyen fogyatékossággal élő embereknek is meg kell kapniuk a járvány idején a szükséges információkat és segítséget.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervben fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyek a társadalomra, ezen belül is az önkormányzatokra és az érdekvédelmi szervezetekre hárulnak ez ügyben. Ennek legfontosabb része természetesen az otthonukban egyedül maradt fogyatékos személyek felderítése, illetve szükségleteik kielégítése. Az intézkedési tervben foglaltak megismertetésére Vas megyében a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete vállalkozott.

Oláh Jánosné, az egyesület elnöke a megye valamennyi polgármesterének megküldte az intézkedési terv szövegét. Csatolt levelében kérte, hogy minden önkormányzat jelöljön ki egy kapcsolattartó személyt, illetve egy telefonszámot, így lehetővé téve, hogy a rászorulók, illetve családtagjOláh jánosné, a mozgássérültek vas megyei egyesületének elnöke maszkban az asztal mögött ülve dolgozikaik számára könnyen elérhető legyen a segítség. Egyben kérte a településvezetőket, hogy a veszélyhelyzet alatt tartsanak kapcsolatot az egyesülettel, illetve hogy intézkedéseikről adjanak tájékoztatást. A megkeresésre az önkormányzatok változó aktivitással reagáltak: sokuk megnyugtató intézkedésekről számolt be, míg mások még nem válaszoltak. Kőszeg például egy vonalas és egy mobil telefon számot is megadott. Emellett tudatták: hirdetményt tettek közzé a város honlapján, felhívva a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek oda a környezetükben levő fogyatékkal élőkre, adják meg nekik az ön kormányzat által üzemeltetett elérhetőségeket.
Bük városa a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetőjéhez rendelte a feladatot, aki a családsegítő szolgálat munkatársaival együtt gondoskodik az otthonukban rekedt fogyatékkal élőkről. Gencsapátiban az Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény részletes felmérést készített az érintettek köréről, tájékoztatta őket a szolgáltatásról. Lukácsházán, Gyöngyösfalun, Döröskén, Vasalján és Iváncon sem kell aggódniuk a magányos betegeknek.

Szombathelyen úgy tűnik, több csatornán is folyik a segítségnyújtás. A fogyatékkal élők hívhatják ugyanazt a számot, mint az idős koruk miatt rászorulók (94/505-429), ugyanakkor dr. Károlyi Ákos jegyző a szociális iroda 94/520-149-es számát is jó szívvel ajánlja. Segítettek például a Parkinson-kórban és más betegségekben is szenvedő, mozgásában korlátozott Baranyai né Nagy Anitának, akinek férje is súlyos beteg.
Az intézkedési terv becslése szerint csaknem egymillió honfitársunk él valamilyen fogyatékossággal, rájuk különösen vigyáznunk kell. A vasi egyesület vezetője, amellett, hogy elégedett az intézkedéssel, hozzáteszi: a visszajelzések szerint az önmagukat ellátni képtelen embertársainkról szerencsére túlnyomó többségben a család, a rokonság gondoskodik Vas megyében.

(megjelent: Vas Népe, 2020. 04. 22.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 * hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com