Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hungária - Duci Juci
39
hallgató

A költözés 3 legfontosabb kérdése

- 2015. december 13. 15:17 - 1289 megtekintés

A költözés, az új otthon birtokba vétele mindannyiunk életében fontos esemény, azonban kétségtelen, hogy a csomagolástól kezdve a kipakolásig számos teendő vár ránk, nem mindegy tehát, mennyire készülünk fel a nagy napra. Cikkünkben most azt a három legfontosabb kérdést igyekszünk sorra venni, amelyeket költözés előtt állva mindenképpen át kell majd gondolnia! Ha bizonytalan, akkor kérje profik segítségét, például a koltoztetes-szallitas.com szakembereiét.

1. Barátokkal vagy profi szakemberekkel? Elsőként arról kell döntenie, hogy saját maga kívánja megoldani a költöztetés feladatait, vagy inkább bízná a teendőket olyan cégre, amely tapasztalattal rendelkezik a területen. A döntés általában anyagiak függvénye, hiszen míg az ismerősök, barátok szívességből segítenek a cipekedésben, addig ezt a szakemberek órabérben, vagy előre megállapított fix díjért teszik. Egyfajta alternatív megoldást jelenthet, ha a ruhákat, szemránckrém és egyéb piperéket, valamint könnyebb használati tárgyakat ismerősökkel viszi át az új helyre, és csak a nehezebb bútorokhoz kéri a profik segítségét. Így csökkentheti a költségeket, és a legszemélyesebb holmikat is saját kezében tudhatja. 2. Hogyan érdemes csomagolni? Az átgondolt, praktikus csomagoláson több múlik, mint azt gondolná! A dobozok mellett erős szemetes zsákokra, ragasztószalagra, madzagra, és öntapadós, színes címkére is szüksége lesz, amelyeken elhelyezheti a szükséges feliratokat. Már tapasztalattal rendelkező költözők is egyetértenek abban, hogy a legjobb megoldás helyiségenként, és a kicsomagolás sorrendjében megjelölni a dobozokat, zsákokat. Külön színekkel azonosíthatja az egyes helyiségekbe való holmikat, míg a számokkal a kicsomagolás sorrendjét segíthetjük elő. A csomagolást kezdje a használaton kívüli ruhákkal, tárgyakkal, és a költözés napján is szükségeseket pedig külön kis túlélő csomagba helyezze! Amennyiben törékeny holmik kapnak helyet egy-egy dobozban, erre célszerű felhívni a figyelmet a címkén. A tányérok, könyvek, lakberendezési tárgyak és cipők számára ideálisak az akár szomszédos boltból, vagy éppen a költöztető cégtől is beszerezhető dobozok, a ruhákat pedig legkönnyebben erős szemetes zsákokban szállíthatja át egyik helyről a másikra. 3. Hogyan készítsem elő a bútorokat a szállításra? Legegyszerűbb helyzetben akkor van, ha szétszerelhetőek azok. Más esetben pakoljon ki mindent belőlük, ragassza le az ajtókat, és ne feledkezzen meg a kiálló részekről sem, hiszen ezek egy óvatlan mozdulatnál akár meg is sérülhetnek. Fontos, hogy ha liftes lépcsőházban lakik, tájékozódjon a lift teherbíró képességéről, vagy kérje el a közös képviselőtől a teherlift kulcsát. Ha nem sikerült minden kérdését megválaszolni, kattintson ide, és kérjen telefonos segítséget!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com