Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Csinibaba - Egyedül a tóparton
39
hallgató

A MEOSZ ismét Orbán Viktorhoz fordul

- 2018. február 2. 7:07 - 780 megtekintés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) ismét Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul az M3-as metró teljes körű akadálymentesítése ügyében.

A főváros és a MEOSZ között lezajlott egyeztetések során olyan konstruktív megállapodás látszik körvonalazódni, mely révén a teljes vonal akadálymentesítése az M3-as metró beruházása alatt megvalósulhatna. Ehhez azonban további költségvetési támogatás szükséges. A MEOSZ ismételten arra vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől: biztosítja-e a költségvetésből a kimaradó 7 állomás tekintetében a szükséges összeget. Egy, a mozgáskorlátozottak, kisgyermekes családok és idősek számára egyaránt kedvező döntés esetén a magyar állam nemcsak a vállalt kötelezettségeinek tenne eleget, de okafogyottá válhatna egy esetleges népszavazás is, melynek költségeit így inkább az M3-as metró teljes körű akadálymentesítésére lehetne fordítani.

A MEOSZ 2017. november 16-án fordult először Orbán Viktorhoz, melyben, egyebek mellett arra kérte: biztosítsa az M3-as metró teljes körű akadálymentesítéséhez hiányzó forrást, hogy a magyar állam eleget tudjon tenni vállalt kötelezettségeinek, és a mozgássérült, az idős emberek és a kisgyermekes családok a többi állampolgárhoz hasonlóan haszonélvezői lehessenek ennek a jelentős közösségi beruházásnak.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke 2018. január 22-én megbeszélést folytatott Tarlós István főpolgármesterrel, melynek eredményeként a MEOSZ korábbi akadálymentesítésre vonatkozó javaslatait megerősítő megállapodást születhet. Főpolgármester úr ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat saját erőforrásból – még ezen projekt keretein belül – kivitelezni fogja a Kálvin téri megálló akadálymentesítését. Vállalta továbbá azt is, hogy az akadálymentesítésből kimaradó 7 db megálló ügyét a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti, és kezdeményezi, hogy meghatározott időn belül, külön projekt keretében, a MEOSZ kérésének megfelelő tervek elkészítését, és a teljes akadálymentesítés kivitelezését. Ahhoz hogy ez megvalósulhasson az így kimaradó 7 állomás esetében további költségvetési támogatásra van szükség. Az M3-as metró ügye országos jelentőségű; a mozgássérült-emberek ellátása Budapest-központú, számos szolgáltatást – például az egészségügy, a rehabilitáció, az oktatás területén – csak itt tudnak igénybe venni. A MEOSZ határozott álláspontja továbbra is, hogy mindezen okok miatt a hiányzó költségek biztosítása állami feladat.

A MEOSZ továbbra is elkötelezett az M3-as metró teljes körű akadálymentesítése mellett, ezért minden lehetőséget megragad hazai és nemzetközi színtéren egyaránt, mely ennek megvalósulását elősegíti, támogatja. A fogyatékossággal élő személyek közlekedéshez, illetve hozzáféréshez való joga emberi jogi kérdés. A MEOSZ ennek szellemében harcol a teljes körű akadálymentesítés megvalósításáért.

Forrás:MEOSZ

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com