Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ace of Base - Life is a flower
38
hallgató

A mozgássérült cica különleges képességgel rendelkezik: megérzi, kinek van szüksége a segítségére

- 2020. április 25. 16:37 - 424 megtekintés

A hátsó lábaira lebénult cica mindent megtesz, hogy megnyugtassa, és jobb kedvre derítse a négylábú pácienseket.

Egy orosz állatorvosi klinika látszólag ugyanolyan, mint a legtöbb rendelő: az épületben a fehér és a kék színek uralkodnak, és az elhivatott orvosok mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászoruló apróságokon. Van azonban egyvalami, amiben nagyon is különböznek a többi állatkórháztól.

Náluk ugyanis lakik egy különleges „orvos”, aki cukiságával elvarázsolja az odaérkezőket. De nemcsak az embereket deríti jobb kedvre, hanem a beteg négylábúakat is. Ő nem más, mint Lucifer, azaz Lucik, a fekete, mozgássérült macska, aki mindig tudja, kinek van rá a legnagyobb szüksége.

A rendelő ajtaja elé tették a mozgássérült cicát

A cicát 2013-ban találták a dolgozók a Perm városában található rendelő ajtaja előtt. Ekkor még egészen picike volt, és mihelyt felvették, azt is látták, hogy nem olyan, mint a többiek. A gerince sérült volt, ami miatt hátsó lábait nem tudta mozgatni. Az orvosok kezdetben azt tervezték, hogy segítenek rajta, aztán pedig megpróbálják örökbe adni, de Lucik állapota sajnos nem sokat javult. Sétálni már szerencsére tud önállóan, kissé csúszva, bicegve, de részben lebénult, mozgássérült fekete cicaként nem sok esélye volt új gazdit találni, ezért megtalálói úgy döntöttek, megtartják őt a klinikán.

A munkatársak féltek attól, mit szól majd az új, négylábú kollégához a főnökük, ám a kórház igazgatója első látásra beleszeretett Lucikba, így nem volt kérdés, hogy ott maradhat-e. Rövid idő alatt megszokta és belakta a rendelőt, ami új otthona lett. Minden zugot megnézett, felfedezett, és élvezte az ott dolgozók rajongását.

Új otthonra és munkára lelt az állatkórházban

A rendelő munkatársai közösen gondoskodnak a cicáról, aki mindegyik új gazdiját imádja. Miután biztonságban érezte magát a helyen, megható szokására lettek figyelmesek az orvosok és az asszisztensek. Lucik ugyanis mindig odament azokhoz az állatokhoz, akik a leginkább féltek, vagy akik a legrosszabb állapotban voltak, és ahogy csak tudta, próbálta nyugtatni őket. Mindig megérezte, melyiküknek van szüksége a támogatására, és vagy a ketrecükön keresztül a jelenlétével segített nekik, vagy pedig odabújt azokhoz, akikhez tehette.

A macska a mai napig ugyanezt teszi a páciensekkel, sőt minden kis beteget, akit csak lehet, alaposan megszemlél, és van, akivel játszanak is egy picit. Az orvosok munkáját is megkönnyíti, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az állatok jobban hozzászokjanak az idegen környezethez, könnyebben viseljék a vizsgálatokat, és nyugodtabbak legyenek az ott-tartózkodásuk alatt. Lucik ráadásul hétvégén is dolgozik, így a hosszabb időre bent tartott négylábúak sosem érzik magukat egyedül.

De nemcsak a vendégeknek, hanem az orvosoknak is segít: egy nehéz munkanap közben vagy után dorombolásával elűzi a stresszt, és gondoskodik arról, hogy mindenki boldogabban, higgadtabban térhessen haza. Lucik egyébként nem csak lelkileg támogat másokat: többször adott már vért is, amikor szükség volt rá. A klinika dolgozói a lehető legjobb gondját viselik a cicának, odafigyelnek rá, törődnek vele, és el sem tudják már képzelni nélküle a munkahelyüket.

rendelő Instagram-oldalán mostanában is rendszeresen osztanak meg róla fotókat, a netezők pedig odáig vannak a cuki segédért. Lucik ma már igazi sztár lett az odalátogatók körében, és aki csak teheti, meg akarja őt simogatni a kórházban tett látogatása során.

(Forrás: Femina.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* kilenc = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com