Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet -
38
hallgató

A mozgássérült embereknek nem jótékonykodásra van szüksége

- 2016. május 29. 13:26 - 1510 megtekintés

Az elmúlt 35 évben számos eredményt értünk el, de még nagyon sok dolgunk van! Meg kell értetnünk a társadalommal: a mi közösségünknek nem jótékonykodásra van szüksége, hanem olyan jól átgondolt intézkedésekre, amelyek a mozgássérült emberek számára megteremtik azt az életteret, amelyben a fogyatékosságuk ellenére egyenlő esélyű tagjai lehetnek a magyar társadalomnak – mondta Kovács Ágnes elnök a MEOSZ 35 éves jubileumi ünnepségén, amelyet május 4-én tartottak Hajdúszoboszlón, a közgyűléssel egybekötve.

Az évforduló alkalmából, számos tagegyesület kezdeményezésére a közgyűlés alapító elnöki címet adományozott Chikán Csabának, a MEOSZ első elnökének, aki 1981-től 1997-ig vezette a szövetséget, elévülhetetlen érdemeket szerezve a mozgalom létrehozásában és megerősítésében. Chikán Csaba a cím átvétele után úgy fogalmazott: „A MEOSZ megalakulását nagy győzelemnek értékeltük, mert az akkori államhatalommal vívott vitában sikerült érvényre juttatnunk mindazt, amit szerettünk volna”. Mai napig tartó tanulság: tudtuk, mi a célunk, és megvolt hozzá a lelkesedés is. A vitáink mindig nélkülözték az önzést és a személyeskedést. Sikerült elérnünk számos kedvezményt, és azt is, hogy változzék a rólunk való gondolkodás – mondta. Sok barátunk lett az elmúlt évtizedekben, ami fontos, mert csak akkor lehetünk erősek, ha mások is támogatnak bennünket. A legfontosabb, hogy sohasem kerültünk olyan helyzetbe, hogy politikai ellenfélnek tartsanak minket, mert szakmai alapú érdekképviseletet folytatunk. Minden kormánnyal együtt szeretnénk működni, másrészt pedig minden kormánnyal vitatkoznunk kell, ha a mozgássérült embereket érintő kedvezőtlen tendenciákat látunk – hangsúlyozta. Hegedüs Lajos bontotta ki a MEOSZ-ban a képességeit, egy sor kedvezmény az ő elnökségéhez kötődik. Most egy új korszak kezdődik, amelyben a szakmaiságunknak még nagyobb szerepet kell kapnia – mondta. Zárásként mindenkinek megköszönte az elmúlt 35 évet, akivel együtt dolgozhatott, azoknak is, akik már nincsenek velünk, és úgy fogalmazott: ezután is meg fogom tenni a mozgalomért, amit még tudok.

Szekeres Pál miniszteri biztos Czibere Károly államtitkár nevében – aki parlamenti feladatai miatt nem tudott jelen lenni – megköszönte azt a partnerséget, amit a MEOSZ nyújt a mindenkori kormánynak, majd úgy folytatta: a civil szerep sohasem ellenzéki vagy kormánypárti, ezt a kormányok is jól tudják. „A kritikáról sosem gondoljuk azt, hogy ellenzékiségből fakad, mint ahogy a dicséretet sem véljük kormánypártiságnak. A MEOSZ-t mindig egyfajta kollektív bölcsesség jellemezte, mindig tudott tágabb dimenziókban gondolkodni, összfogyatékosságügyben, európai dimenziókban. Ebben és szervezettségében sok más civil szervezetet megelőzött” – fogalmazott. A mai világ már a specializálódásról szól, szertefogó szaktudásra van szükség minden területen, az érintettség önmagában már kevés. A MEOSZ az egyik olyan szervezet, amelyik, ha szakértőket kell delegálni, a bőség zavarával küzd – mondta. A Szövetség joggal lehet büszke az elmúlt 35 évére. Köszönet és tisztelet jár az elődöknek, az alapító elnöknek és Hegedüs Lajosnak, aki nagyon sokat tett a mozgalomért. Megköszönte, hogy a MEOSZ annak idején a székházában helyet adott az ott megalakult sportszövetségnek és támogatta őket. „A kormány részéről továbbra is szövetséget ajánlok. Folytassák azt a fajta szakértő-érdekérvényesítő munkát, amit eddig, segítsék az önkormányzatokat, a minisztériumot, a kormányt, hogy azon az úton menjenek, amelyet önök szakmailag jónak tartanak”– tanácsolta zárásként.

Kovács Ágnes elnök záróbeszédében úgy fogalmazott: a 35 éves jubileum kiváló alkalom arra, hogy visszaemlékezzünk arra a dicső és szép múltra, amellyel ez a közösség rendelkezik, megnézzük, hol tartunk a jelenben, és merre visz a jövőnk. A MEOSZ hatalmas hajója most nem új vizekre evez, csak újabb kikötők felé veszi az útját. Közösségünk és múltunk a biztosíték arra, hogy a Szövetség a jövőben is betölti azt a szerepet, amelyet az alapítók szántak neki 35 éve.

Az elmúlt néhány évben veszteségeket szenvedtünk el, de azért lehettek veszteségeink, mert a MEOSZ előtte eredményes munkát végzett – mondta. „Sok mindent elértünk, de tudjuk, hogy ezek még nem álltak össze egységes rendszerré. Még nagyon sok dolgunk van! Az elkövetkező időszakban meg kell értetnünk a társadalommal: a mi közösségünknek nem jótékonykodásra van szüksége, hanem olyan jól átgondolt intézkedésekre, amelyek a fogyatékosságból eredő hátrányokat kompenzálják, és a mozgássérült emberek számára megteremtik azt az életteret, amelyben az ember a fogyatékossága ellenére egyenlő esélyű tagja a magyar társadalomnak – fogalmazta meg a legfontosabb teendőnket. „Erre a munkára hívlak benneteket a következő 35 évben. Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan hittel és lendülettel fogjuk folytatni, mint eddig. Mert a mi munkánkra a magyar mozgássérült emberek közösségének még sokáig szüksége lesz. Köszönöm mindenkinek, azoknak is, akik ma nincsenek jelen, hogy az elmúlt 35 évben segítették ennek a közösségnek a munkáját.” – zárta ünnepi köszöntőjét.

Az ünneplő közösséget levélben köszöntötte Koller István, a Humanitás alapító kiadója és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke. Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége elnöke személyesen mondta el ünnepi jókívánságait.

Gadó Pál, a MEOSZ korábbi főtitkára, alelnöke, tiszteletbeli alelnöke betegsége miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen, őt Kovács Ágnes elnök egész közösségünk nevében üzenetben köszöntötte. (Gadó Pál azóta sajnos elhunyt.)

A MEOSZ elnöksége a jubileumi év alkalmából a mozgalom vezetőinek, munkatársainak elismerő okleveleket és Ember az emberért kitüntetéseket adott át. Az ünnepségen bemutattuk a MEOSZ új logóját, amelyben a kerekesszéket használó mozgássérült ember is megjelenik, mintegy szimbolizálva azt, amit képviselünk: legyen ez a világ élhető a súlyosan mozgássérült emberek számára, mert akkor élhető lesz minden mozgássérült ember számára is!

Fellépett a ParaDance Company, a Rolling Country kerekesszékes tánccsoport, valamint Sárai Rita és Vágola Imre kerekesszékes táncos.

A 35 éves évforduló megünneplésére további programokat szervezünk az idén. Szeptemberben a brüsszeli Freedom Drive (önálló élet menete) mintájára megtartjuk a magyar mozgássérült emberek méltóság menetét, decemberben pedig gálaműsorral zárjuk a jubileumi évet, kitüntetve azokat a szakembereket, akik kívülről segítették a mozgalom, a mozgássérült emberek ügyét.

(Az ünnepségen A jövő érdekképviselete a civil szervezet és a kormány szemszögéből címmel kerekasztal beszélgetésre is sor került, amelyen a MEOSZ képviselői mellett részt vett Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Erről később számolunk be.)

Az eseményről készült fotók itt tekinthetőek meg: https://www.facebook.com/meoszhivatal…mp;theater
Forrás: meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 * három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com