Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Alice Deejay - Back in my life
26
hallgató

Speciális játszótér épült halmozottan sérült gyerekek számára Hódmezővásárhelyen

- 2012. október 9. 7:56 - 2177 megtekintés

kép

Egy jótékonysági est bevételéből és egy helyi civil szervezett támogatásával speciális hintapark épült súlyosan, halmozottan sérült gyermekek számára a hódmezővásárhelyi Csodaházban.

A hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola 5 éves fennállását 2011. szeptemberében nagyszabású szakmai konferenciával az intézmény bemutatásával és jótékonysági koncerttel köszöntötték az érintett szakmai és civil szervezetek, a szülők és a város. A jótékonysági koncert bevételeiből az intézmény egy speciális hintapark kialakítását tervezte a központ udvarán, amely lehetővé teszi, hogy a nehezen közlekedő súlyosan, halmozottan sérült gyermekek akár naponta játszótéren játszhassanak. A gyűjtés sikeres volt, a hintapark elkészült, amelyet 2012. október 3-án, 14 óra 30 perckor avatnak fel az intézmény udvarán. Az eseményen beszédet mond Kószó Péter alpolgármester, a hintaparkot felszenteli Németh László katolikus plébános, áldást Bán Csaba ótemplomi református lelkész mond.

A Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola öt éve biztosítja Hódmezővásárhelyen a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek nappali ellátását és segíti ezáltal azokat a családokat, amelyekben a gyermekek különleges törődést igényelnek. A súlyosan-halmozottan sérült gyermekek a mozgáskorlátozottság, a beszédzavar, a beszédképtelenség és az értelmi funkciók nagyfokú veszteségével küzdenek, amelyek súlyos akadályozottságot jelentenek a mindennapi élethelyzetekben, gátolják a társadalmi életben való aktív részvételüket.

A Csodaházban tanuló gyermekek legtöbbje járásképtelen, kerekesszékben, speciális babakocsiban ülve, illetve fekve töltik napjaikat, így számukra különösen nagy gondot jelent a közlekedés. A tömegközlekedési eszközök használata csak limitáltan, néhányuknál lehetséges, ezért legtöbbjüket betegszállító cég és támogató szolgálat hozza-viszi az intézményből. A közlekedési lehetőségek korlátozottsága, a gyermekek fokozott veszélyeztetettsége miatt az intézményből évente csupán egy, illetve két alkalommal tudnak ellátogatni a város valamelyik játszóterére, ahol számukra is alkalmas eszközök, többek között fészek hinta is található.

A Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola öt éves fennállását szakmai konferenciával és jótékonysági koncerttel köszöntötték a szakmai és civil szervezetek, a szülők, valamint a város. A koncert bevételéből az intézmény egy speciális hintapark kialakítását tervezte a központ udvarán, amely lehetővé teszi, hogy a nehezen közlekedő súlyosan, halmozottan sérült gyermekek akár naponta játszótéren játszhassanak. Az est bevételeiből és a hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület támogatásának köszönhetően az álom valóra vált: elkészült a hintapark. A közel 3.4 millió forint összköltségű beruházás során olyan szilárd burkolatú, akadálymentesített játszótér létesült a Csodaház udvarán, amely speciális hintákkal (bébihinta, kerekesszék-hinta, fészekhinta) akár minden nap örömet tud okozni a súlyosan, halmozottan sérült gyermekeknek.

Adta hírül az MTI

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com