Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jeles napok
61
hallgató

A Net-média Alapítvány új tevékenységeiről szól a pénteki Gépház

- 2023. október 12. 7:46 - 435 megtekintés

A Gépháznak is otthont adó Hobby rádiót üzemeltető civil szervezet, a Net-média Alapítvány számos területen igyekszik segítségére lenni a fogyatékkal élő, elsősorban látássérült embereknek. A Gépház következő adásában ezen területeket és az alapítvány legérdekesebb tevékenységeit mutatjuk meg, még azokat
is, amelyek túlmutatnak az informatikán.

A Gépház október 13-i adása több szempontból is rendhagyónak ígérkezik. Egyfelől azért, mert egy egész vendégsereg látogat el hozzánk, másfelől azért is, mert az adás alatt szóba kerülő megannyi téma némelyikét korábban aligha érintettük műsorunkban. A Net-média Alapítvány fennállása óta azon munkálkodik,
hogy a látássérült emberek életét színesebbé tegye, oktatással, kikapcsolódással és kreativitással kapcsolatos programokat kínál, illetve olyan megoldásokat
is nyújt, amelyekkel a mindennapi élet válhat könnyebbé.

Adásunkban a Net-média Alapítvány munkatársaival és vendég szervezeteivel beszélgetünk ezen programokról. Elsőként a szervezet által működtetett, sok magyar látássérült által kedvelt Vaknavi portál kerül terítékre, amelyről Pille (Pál Zsolt), az alapítvány kuratóriumi elnöke, és Takács Péter, a szervezet egyik önkéntese nyilatkozik.

A Vaknavi arra hivatott, hogy a kiindulópont és a célhely megadását követően a Google térkép adataiból szöveges információkat nyújtson a látássérült felhasználónak arról, hogy tömegközlekedéssel és gyalogosan milyen módokon juthat el a kívánt célhelyre. A Vaknavi új szolgáltatásokkal is bővült, illetve elindult egy új online közösség is, amely a látássérültként közlekedők fő információs csatornája kíván lenni, a műsorban erről is szó lesz.

Ezt követően Máj Krisztával és az alapítvány két önkéntesével, Borics Nikolettel és Hényel Annamáriával beszélgetünk a szervezet egyik új online programjáról, az akadálymentes angol nyelvi kurzusról, melyet a Fény Alapítvánnyal közösen valósítanak meg.
A tanfolyamot kezdő, illetve haladó résztvevők is igénybe vehetik, a nyelvtanulás pedig korszerű módszerekkel, csoportosan történik, az érdeklődő pedig nyelvi készségeinek fejlesztésén túl egy nagyszerű közösségnek is része lehet.

Végül beszélgetünk az alapítvány egyéb tevékenységeiről, pl. a Kultúrtanya Közösségi térről, mely látássérülteknek is integrált programokat nyújt. A Net-média
Alapítvány újabb partnerszervezetét látjuk vendégül, a Vakrepülés Színjátszó Egyesület teljes elnökségét, akikkel beszélgetünk a sötétben történő színjátszásról, a szervezet kulturális tevékenységeiről, illetve más szemléletformáló programokról is, amelyek között számos egyedi ötlet lelhető fel.
A műsor végén még dal premier is hallható lesz!

Ismerjen meg egy nagyszerű csapatot, tartson az MVGYOSZ és a Net-média Alapítvány Gépház című műsorával ezen a pénteken is 20 óra után, ismétlésként vasárnap 13 órától a Hobby Rádióban!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 1 = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com