Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei műsor
38
hallgató

Felháborító: gombostűvel teletűzdelt szalonnadarabokat szórtak szét a vakok és gyengénlátók irodája előtt – Veszélyben a vakvezető kutyák

- 2020. február 12. 17:58 - 441 megtekintés

Az emberi kegyetlenség nem ismer határokat: ismét mérgezett falatokat helyeztek ki Szolnokon, ezúttal a Zagyva-parton. A halálos falatok az összes kutyát veszélybe sodorhatják, még a kiképzett vakvezető kutyákat is, hiszen a jól kinéző, ám mérgezett csemegének még ők is nehezen tudnak ellenállni.

Nemrég a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Ferenc úti irodája előtt is szórtak szét gombostűvel teletűzdelt szalonnadarabokat – írja a Szoljon.hu. „Egy kutyát sétáltató fiatal jelezte egyesületünknek, hogy talált ilyen falatokat. Figyelmeztettük a kollégákat, a Facebook-oldalunkon is közzétettük, hogy vigyázzanak” – mondta Pesti Zoltánné elnök. majd hozzátette: sokan megosztották a posztot, mivel nagy felháborodást keltett ez a minősíthetetlen cselekedet. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy vakvezető kutya is elcsábulhat, amely kutya értéke 2,5 millió forint. Nagyon kevés is van belőlük, így ha elpusztul egy ilyen eb, az a látássérült gazdának nagyon komoly veszteség. Egyébként Pesti Zoltánné szerint nem is feltétlenül ellenük irányult a támadás, hanem a közeli parkban található kutyafuttató miatt háborodhatott fel valaki. Természetesen ez nem nyugtat meg senkit, főleg, hogy a Móra úti irodába gyakran mennek látássérültek a kutyáikkel, sőz, az egyesületnél is tevékenykedik két kutyás kolléga. Lukács Ágota imádja a labradorját, amellyel már régóta dolgozik együtt, s amit igyekszik megóvni a támadásoktól, de – mint mondja – nagyon nehéz. „Nagyon vigyázunk, hogy ne történjen semmi baj. A vakvezetők között is akad ‘zabagép’, és a kutya az csak kutya, elcsábulhat. Ezért mi pont olyankor szoktunk szájkosarat tenni a kutyánkra, amikor mások nem: amikor parkokban szabadon engedjük őket szaladgálni. Mi nem látjuk, ha szaglászni kezd a földön, nem vesszük észre, ha felvesz valamit, nem tudunk rászólni, mint a látó gazdák. Amikor egy vakvezető kutya dolgozik, olyankor működik a kontroll, ilyenkor nagyon kicsi eséllyel szed föl valami falatot, és a hámfogón keresztül érzékelni is lehet, ha lehajtja a fejét, ilyenkor rá tudunk szólni. Szabadon azonban ugyanannyi esélye van, hogy bekap valamit, mint bármely más kutya esetén” – világított rá a helyzetre Ágota, aki egyébként a környéken nem is engedi szabadon a segítő kutyusát, Vacakot. (Forrás: Blikk.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* hat = 42

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com