Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Táncolnék veled
27
hallgató

A piacinál magasabb kamatért juthatnak gépjárműhöz a mozgáskorlátozottak

- 2017. október 26. 5:56 - 806 megtekintés

A piaci alapú hitelkamat többszörösét kell megfizetniük a mozgáskorlátozottaknak, ha állami támogatással szeretnének autóhoz jutni – az LMP szerint ez uzsorakamat, amely a miniszterelnök egyik kötélbarátjának, Garancsi Istvánnak az érdekeltségébe tartozó cégnek fial profitot. A mozgáskorlátozottak egyébként a jogaikról szóló ENSZ-egyezmény ratifikálásának 10. évfordulóján érdemi lépéseket várnak a kormánytól számos olyan területen, amelyik a mindennapi életüket érinti.

„Megfogtam a busz első lökhárítóját, és azt mondtam, hogy addig, amíg a rendőrség nem érkezik ki, nem fogom elengedni, hiszen állampolgári jogom, hogy az akadálymentesített tömegközlekedési eszközöket használhassam” – a kerekesszékes Ungvári Györgyi arról számol be, hogy hiába közlekedik egyre több alacsony padlós busz Budapesten, előfordul, hogy a sofőrök miatt nem tudnak utazni a mozgássérültek.

„Ha tartanának képzéseket, érzékenyítő foglalkozásokat a dolgozóknak, személyesen megismerhetnének minket, megismerhetnék az életünket, megtudnák, hogyan lehet nekünk segíteni, ezáltal empátiakészséget tudnánk bennük kifejleszteni, és megoldódhatna a probléma” – hangsúlyozta a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesületének elnöke, Ungvári Györgyi.

Nemcsak a közlekedésben, a foglalkoztatásnál, a lakhatásnál, sőt az egészségügyben is jócskán találkoznak akadályokkal a mozgáskorlátozottak.

„Ha saját gépkocsival érkezek egy kórház területére, akkor csak arra az időre engednek be – mondja a portás nekem –, amíg a kerekesszékes kiszáll. De ha én vagyok a sofőr és én vagyok a kerekesszékes, s az utasom csak a kísérőm, és mondjuk neki nincs is jogosítványa? Vagy hol van az egyáltalán törvényben megírva, hogy nem muszáj kísérővel mennem egy egészségügyi vizsgálatra? Holott önálló, önrendelkező életet tudnék élni, ha az akadálymentesség mindenhol garantálva lenne” – panaszkodott Tábiné Hídvégi Csilla, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete elnökének sorstársi tanácsadója.

Tíz évvel a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény ratifikálása után az érintettek tényleges elköteleződést várnak a magyar államtól. „Azt tudom megígérni, hogy mindazon jogszabályokat, amelyek talán kevéssé korszerűek – például a munka világával kapcsolatos jogszabály, amelynél jelentős változásokra van szükség –, felülvizsgáljuk” – jelentette ki Szekeres Pál miniszteri biztos.

Az egyik ilyen anomália, hogy bár az állam támogatja a mozgáskorlátozottak autóvásárlását, a támogatást csak akkor kaphatják meg az érintettek, ha egy bizonyos lízingcéggel kölcsönszerződést kötnek. A kötelező érvényű kölcsön kamata pedig több mint 17 százalék.

Mivel lennének elégedettek?
– A piaci alapú teljeshiteldíj-mutatóval. Nem gondolom, hogy egy súlyosan mozgássérült ember vagy bármilyen fogyatékosságban érintett ember mint piaci szereplő a zárt rendszerrel, egy kedvezmény adta lehetőséggel ilyen mértékben visszaéljen.

Kovács Ágnes elnök, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Az LMP szerint ez már uzsorakamat, amellyel el is veszik az állami támogatást. „A támogatást csak akkor kaphatják meg, ha egy lízingcéggel kölcsönszerződést kötnek, akkor is, ha megvan a teljes összeg, kötelező kölcsönszerződést kötniük. A lízingcég, számomra nem meglepő módon, egy kormányközeli vállalkozónak, Garancsi Istvánnak az érdekeltségébe tartozik” – mondta Hadházy Ákos társelnök.

Az LMP társelnöke szerint továbbra is kérdéses, hogy a programban miért kötelező hitelt felvenniük a mozgáskorlátozottaknak, és ezt miért csak egyetlen pénzintézetnél, a Duna Lízingnél tehetik meg.

[small]Forrás:hirtv.hu[/small]

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 * négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com