Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Foreigner - I Wanna Know What Love Is
36
hallgató

A súlyosan beteg fiú és sportcsapata a koronavírus ellen is felveszi a kesztyűt

- 2020. április 22. 8:46 - 354 megtekintés

Amint ismeretes, Nádudvari Péter gyógypedagógus, Jószolgálat-díjas jótékony sportoló énektanára volt egy súlyos betegséggel küzdő kisfiúnak, Katona Miklós Patriknak.

Gyógykezelése támogatása céljából ultramaratonokat futott, amelyek kilométereit meg lehetett vásárolni, a bevétel Miki gyógyulását segítette elő. A fiú már akkor megfogalmazta élete egyik legfontosabb célját: ha meggyógyul, ő is szeretne jótékony sportolóként súlyosan beteg gyerekeken segíteni.

Miki állapotváltozását illetően még nem lehet jóslatokba bocsátkozni, nem tudni azt, hogy mikor lesz képes önállóan sporttevékenységet végezni. A szándéka szándék viszont azonnali megvalósítást kívánt. Korábban már teljesítettek közösen versenyeket futókocsi segítségével, gondolták, Miki álma ebben a formában valóra válhat. Ahogy ő fogalmazott:

“Amikor Petivel versenyzünk, kicsit úgy érzem, mintha én is futnék. Akkor a kerekesszéket is elfelejtem. A legjobb pedig ebben az, hogy így tudok segíteni a barátaimon.”

Így alakult meg 2018 januárjában a Team Miki – duplán gyógyító kilométerek, a súlyosan beteg és fogyatékos gyerekeket, fiatalokat, családjaikat széles szakmai spektrummal segítő Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány (adószám: 18418299-1-05) támogatásával. Az Alapítvány Adománybank (www.adomanybank.hu) elnevezésű oldalán saját felületet is kaptak az adománygyűjtésükhöz. A csapat közösen, futókocsi segítségével teljesített kilométerei megvásárolhatóak voltak Miki valamelyik barátjának, sorstársának gyógyulását támogatandó. A közösen teljesített versenyek Mikinek lelki épülést hoznak, a támogatottaknak pedig hozzájárulást a gyógykezelésekhez.

Később a duó tágabb értelemben vett csapattá is alakult, több kerékpáros és futó csatlakozott hozzájuk, akik a bevállalt kilométereiket Mikihez és Péterhez hasonlóan ,,áruba bocsátották”, és a Team Miki céljainak támogatására ajánlották fel.

Miki és csapata a tavalyi év során azért gyűjtött jótékony futással és kerékpározással, hogy kórházi kezelést befejezett gyerekek és családjaik élmény- és fejlesztő terápiás programokban részesüljenek, hogy testileg-lelkileg egyaránt fel tudjanak töltődni a nem érintettek számára elképzelhetetlen megpróbáltatásokat jelentő hetek/hónapok után, a családok egysége megerősödjön, a gyermekek rehabilitációja a lehető legteljesebb legyen.

Az idei évnek is hasonló célkitűzéssel vágtak neki, de a járvány keresztülhúzta az eddig gondosan megtervezett és leszervezett programokat. Ennek ellenére nincs tétlenkedés, hiszen az Alapítvány krízistámogatásokat nyújt az onko-haematológián kezelteknek, szociális felvilágosítást végez a frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek. A júliusi Tündértánc nemzetközi élményterápiás táborba most is hatalmas az érdeklődés, de még nem tudni, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi-e annak megvalósítását, és ha megvalósításra kerül, a támogatók tudják-e segíteni azt. A járvány okozta nehézségek enyhítésére már 60 gyerek kapott 30 ezer forint támogatást, akiket a miskolci és debreceni gyerek onko-haematológiai osztályon kezelnek és ezen kívül 30 vérképzőrendszeri megbetegedésesben szenvedő gyerek kap még plusz 20 ezer forint támogatást.

A kamerák mögött is folytatódik majd a munka: a Filmever Stúdió által készítendő dokumentumfilm, amelyet Bárány Krisztián filmrendező rendez, szintén tovább forog. Zenéjét Nádudvari Péter szerzi. előzetes már megtekinthető.

A csapar céljait az adó 1 százalékának felajánlásával is támogatni lehet a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány részére (adószám: 18418299-1-05).

A 2020-as szezonra eddig Bányik Szandra, Czibolya Marietta, Olasz Ramóna, Volenticsné Merényi Dóri, , V Tóth Katalin, Ádám Zsolt, Csajtay Árpád, Deli Lajos, Jónás József, Juhász Sándor, Kolozsvári Csaba, Kovács András, Molnár Gábor, Szabó Pál Szasó, Theodorovits Attila és Zuba Péter csatlakoztak.

Jelenleg a járvány miatti védekezés a legfontosabb, a Team Miki is erre a célra gyűjt adományokat. Kérünk mindenkit, akinek módjában áll, hogy adományaival segítse ezt a küzdelmet.

A csapat kilométereit megvásárolni itt lehet: https://www.adomanybank.hu/aktualis-projektek/, jótékony sportolónak jelentkezni pedig a nadudvarip@gmail.com e-mail címen. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com