Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Takáts Tamás Dirty Blues Band - Pocsolyába léptem
19
hallgató

A súlyosan mozgássérült emberek este 8 után sem maradhatnak ellátatlanul – a MEOSZ az Operatív Törzshöz fordult

- 2020. november 13. 9:48 - 328 megtekintés

A kormány minden eddiginél szigorúbb korlátozásokat vezetett be a koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Az orrot és a szájat elfedő maszkot kell viselni

A kormány további védelmi intézkedésként rendelte el többek között a 6 éven felüliek folyamatos maszk viselését bevásárlóközpontokban, ügyfélszolgálatokon és a postán, illetve tömegközlekedési eszközökön és azokra várakozva is. A tízezer főnél nagyobb lakosú városokban az önkormányzat által meghatározott közterületeken a szabadban is kötelező lesz az orrot és a szájat is elfedő maszkot hordani, ezért javasoljuk, hogy az önkormányzatok honlapján is tájékozódjanak a helyben bevezetett zónákról.

A szociális intézményben dolgozóknak is maszkot kell viselniük, ha közvetlenül érintkeznek vagy ha tartósan 1,5 méteren belüli távolságban tartózkodnak az ellátott emberekkel. A szociális intézményben ellátott embereknek lehetőség szerint a közösségi programok során és a közösségi terekben kell a maszkot hordaniuk.

Maszkot kell viselni az egészségügyi intézményekben is, azonban azt a bent ápolt beteg, az elhelyezésére szolgáló kórteremben nem köteles felvenni.

Kijárási tilalmak és mentesülési lehetőségek

A kijárási tilalom értelmében este 8 óra és reggel 5 óra között az alábbi okokból lehet a lakást elhagyni, illetve közterületen tartózkodni:

 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén,
 • életvédelmi céllal,
 • munkavégzés és az ahhoz szükséges utazás céljából,
 • versenysportoló edzése vagy sportrendezvényen való részvétele céljából,
 • kutyasétáltatás céljából a lakóhely 500 méteres körzetén belül.

A munkavégzés és a versenysportolói tevékenység esetén a fenti időhatárok alóli mentességhez igazolás szükséges. Az igazolást a munkáltató, illetve a sportegyesület állítja ki, de fontos tudni, hogy kizárólag az alábbi oldalakról  https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/munkaltatoi_igazolas_0.pdf vagy

https://kormany.hu/dokumentumtar/munkaltatoi-igazolas-word-formatum?fbclid=IwAR15b7ZkmpWb-u6f8moSrV1MUyzmLYBeJXKytVCkdW83dn5Kz569AyWuShw letöltött mintának megfelelő igazolást fogadják el.

Számos önellátásra képtelen vagy magas támogatási igényű mozgássérült embernek este 8 óra után is szüksége van segítőre. Sokukat az esti, éjszakai, hajnali órákban nem az állami ellátás keretei között vagy munkaviszonyban dolgozó gondozó, hanem családtag, barát vagy más ismerős lát el szívességből, ezért a segítő részére munkáltatói igazolás nem adható. Bár a jogszabály kifejezett rendelkezésével nem említi kivételként az önellátásra képtelen emberek ellátását, azonban kétségtelen, hogy az ellátás hiánya egészségkárosodással járna.

Egészségkárosodással fenyegető helyzetben elhagyható a lakás, és figyelemmel arra, hogy a jogszabály nem csak a súlyos egészségkárosodás vagy annak közvetlen veszélye esetén teszi lehetővé a közterületre lépést, ezért a MEOSZ álláspontja szerint a magas támogatási igényű, önellátásra képtelen mozgássérült emberek ellátása céljából a lakóhely este 8 óra és reggel 5 óra közt – az egészségkárosodással fenyegető helyzetre hivatkozva – elhagyható.

Ha egészségkárosodással, életveszéllyel, súlyos kárral fenyegető helyzet vagy életvédelmi ok miatt kell elhagyni otthonát, akkor az ezt előidéző helyzet bizonyítására a rendelet nem ír elő okirati igazolást. Egészségügyi végzettség nélkül azonban nem várható el a korlátozást ellenőrző rendvédelmi szerv hasonló értelmezése, továbbá az ügyek egyedi körülményei és azok elbírálása is eltérhet, ezért figyelemmel arra, hogy a kijárási korlátozás megszegése súlyos bírságolással járhat, javasoljuk az ellátási szükségletet a mozgássérült ember nyilatkozatával bizonyítani.

Tehát aki egészségkárosodás veszélye miatt kénytelen elmenni otthonról, annak ezt nem kell papírral igazolni, azonban az eltérő jogértelmezésből eredő esetleges vita megelőzése érdekében az egészségkárosodással fenyegető helyzet igazolásához iratmintát készítettünk, ami a MEOSZ honlapján az alábbi linken http://www.meosz.hu/nyilatkozat-a-kijarasi-tilalom-idejere-szivessegi-segito-reszere/ letölthető.

A rendvédelmi szerveket azonban nem köti ez a jogértelmezés, ezért az éjszakai órákban is biztosítandó folyamatos segítő ellátás megteremtése érdekében a MEOSZ az Operatív Törzshöz fordult (a MEOSZ elnökének az Operatív Törzshöz intézett levele itt olvasható) az önellátásra képtelen emberek egészségét és emberi méltóságát a kijárási tilalom idején is biztosító, egyértelmű szabályozás érdekében.

Kérjük a korlátozások következetes betartását és azt is, hogy mindannyiunk érdekében csak a halaszthatatlan, más módon nem megoldható és valóban szükséges esetben éljenek a kivételi lehetőségekkel.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com