Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám
48
hallgató

A súlyosan mozgássérült emberek este 8 után sem maradhatnak ellátatlanul – a MEOSZ az Operatív Törzshöz fordult

- 2020. november 13. 9:48 - 808 megtekintés

A kormány minden eddiginél szigorúbb korlátozásokat vezetett be a koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Az orrot és a szájat elfedő maszkot kell viselni

A kormány további védelmi intézkedésként rendelte el többek között a 6 éven felüliek folyamatos maszk viselését bevásárlóközpontokban, ügyfélszolgálatokon és a postán, illetve tömegközlekedési eszközökön és azokra várakozva is. A tízezer főnél nagyobb lakosú városokban az önkormányzat által meghatározott közterületeken a szabadban is kötelező lesz az orrot és a szájat is elfedő maszkot hordani, ezért javasoljuk, hogy az önkormányzatok honlapján is tájékozódjanak a helyben bevezetett zónákról.

A szociális intézményben dolgozóknak is maszkot kell viselniük, ha közvetlenül érintkeznek vagy ha tartósan 1,5 méteren belüli távolságban tartózkodnak az ellátott emberekkel. A szociális intézményben ellátott embereknek lehetőség szerint a közösségi programok során és a közösségi terekben kell a maszkot hordaniuk.

Maszkot kell viselni az egészségügyi intézményekben is, azonban azt a bent ápolt beteg, az elhelyezésére szolgáló kórteremben nem köteles felvenni.

Kijárási tilalmak és mentesülési lehetőségek

A kijárási tilalom értelmében este 8 óra és reggel 5 óra között az alábbi okokból lehet a lakást elhagyni, illetve közterületen tartózkodni:

 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén,
 • életvédelmi céllal,
 • munkavégzés és az ahhoz szükséges utazás céljából,
 • versenysportoló edzése vagy sportrendezvényen való részvétele céljából,
 • kutyasétáltatás céljából a lakóhely 500 méteres körzetén belül.

A munkavégzés és a versenysportolói tevékenység esetén a fenti időhatárok alóli mentességhez igazolás szükséges. Az igazolást a munkáltató, illetve a sportegyesület állítja ki, de fontos tudni, hogy kizárólag az alábbi oldalakról  https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/munkaltatoi_igazolas_0.pdf vagy

https://kormany.hu/dokumentumtar/munkaltatoi-igazolas-word-formatum?fbclid=IwAR15b7ZkmpWb-u6f8moSrV1MUyzmLYBeJXKytVCkdW83dn5Kz569AyWuShw letöltött mintának megfelelő igazolást fogadják el.

Számos önellátásra képtelen vagy magas támogatási igényű mozgássérült embernek este 8 óra után is szüksége van segítőre. Sokukat az esti, éjszakai, hajnali órákban nem az állami ellátás keretei között vagy munkaviszonyban dolgozó gondozó, hanem családtag, barát vagy más ismerős lát el szívességből, ezért a segítő részére munkáltatói igazolás nem adható. Bár a jogszabály kifejezett rendelkezésével nem említi kivételként az önellátásra képtelen emberek ellátását, azonban kétségtelen, hogy az ellátás hiánya egészségkárosodással járna.

Egészségkárosodással fenyegető helyzetben elhagyható a lakás, és figyelemmel arra, hogy a jogszabály nem csak a súlyos egészségkárosodás vagy annak közvetlen veszélye esetén teszi lehetővé a közterületre lépést, ezért a MEOSZ álláspontja szerint a magas támogatási igényű, önellátásra képtelen mozgássérült emberek ellátása céljából a lakóhely este 8 óra és reggel 5 óra közt – az egészségkárosodással fenyegető helyzetre hivatkozva – elhagyható.

Ha egészségkárosodással, életveszéllyel, súlyos kárral fenyegető helyzet vagy életvédelmi ok miatt kell elhagyni otthonát, akkor az ezt előidéző helyzet bizonyítására a rendelet nem ír elő okirati igazolást. Egészségügyi végzettség nélkül azonban nem várható el a korlátozást ellenőrző rendvédelmi szerv hasonló értelmezése, továbbá az ügyek egyedi körülményei és azok elbírálása is eltérhet, ezért figyelemmel arra, hogy a kijárási korlátozás megszegése súlyos bírságolással járhat, javasoljuk az ellátási szükségletet a mozgássérült ember nyilatkozatával bizonyítani.

Tehát aki egészségkárosodás veszélye miatt kénytelen elmenni otthonról, annak ezt nem kell papírral igazolni, azonban az eltérő jogértelmezésből eredő esetleges vita megelőzése érdekében az egészségkárosodással fenyegető helyzet igazolásához iratmintát készítettünk, ami a MEOSZ honlapján az alábbi linken http://www.meosz.hu/nyilatkozat-a-kijarasi-tilalom-idejere-szivessegi-segito-reszere/ letölthető.

A rendvédelmi szerveket azonban nem köti ez a jogértelmezés, ezért az éjszakai órákban is biztosítandó folyamatos segítő ellátás megteremtése érdekében a MEOSZ az Operatív Törzshöz fordult (a MEOSZ elnökének az Operatív Törzshöz intézett levele itt olvasható) az önellátásra képtelen emberek egészségét és emberi méltóságát a kijárási tilalom idején is biztosító, egyértelmű szabályozás érdekében.

Kérjük a korlátozások következetes betartását és azt is, hogy mindannyiunk érdekében csak a halaszthatatlan, más módon nem megoldható és valóban szükséges esetben éljenek a kivételi lehetőségekkel.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 17. hétfő, Laura, Alida napja van.
Az év 25. hete és 169. napja.
Holnap Arnold, Levente napja lesz.

1647. A törvények sanctiója. Az országgyűlés 1646. augusztus 24-től kezdve 155 törvénycikket alkotott, melyeket a király június 17-én erősített meg. Ezek közé fölvétetett az 1645. linczi békekötés egész terjedelmében és ahhoz képest a protestánsok szabad vallásgyakorlatának biztosítására sok intézkedés történt.


1962. Az Elnöki Tanács 1962:13. számú törvényerejű rendelete a tankötelezettségről.


Szemere Miklós
/ 1802. jún.17. - 1881. aug.20./

Én nem lesem...

Én nem lesem a csillagok forgását,
Én nem fürkészem a világ folyását,
Avagy titkát az öreg föld gyomrának,
Mi gondja rá az élet víg fiának!

Egy örömöm van: a rózsa levele,
A tült pohár, a lány fejlő kebele;
Egy bánatom: a rózsa lehullása,
Üres pohár s a lányka hervadása.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com