Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
33
hallgató

A számítógépek biztonságáról – műsorajánló

- 2008. december 25. 16:05 - 3103 megtekintés

“Infoőrület”, a Hobbyrádió informatikai magazinja. Miért fontos a számítógépek biztonsága? Milyen elterjedt vírusokkal találkozhatunk napjainkban? Hány vírusírtó szoftvert használjunk? Mik azok a kémprogramok?

Számítógépes vírusok Az “Infoőrület”-ben a számítógépek biztonságáról, a vírusok elleni védelemről beszélgetek Bonta Lászlóval, aki programozó és rendszergazda, ezért különösen fontos számára, hogy megfelelően értsen a számítógépek biztonsági rendszereihez. Számítógépes vírusok már az 1980-as években megjelentek, ám akkoriban még nem terjedtek el olyan nagyon, mint napjainkban. A vírus egy gyűjtőfogalom, azon belül ma már rengeteg kategóriát különíthetünk el, ezek közül a legfontosabbak: férgek, trólyaiak, kémprogramok. Bonta László részletesen kifejti mindegyik kategóriát, onnantól kezdve megtudhatjuk: honnan ismerhetőek fel a vírusok, s azt is, hogy éppen milyen vírussal van dolgunk. Nem feledkezhetünk meg a hackerek és crackerek “áldásos” tevékenységéről sem, ezért erről is különösen fontosnak tartja a szakértő, hogy beszéljen. Kérdésemre elmondta ezek történetét, valamint a mai világbani összemosódásukat. Vírusírtó szoftverek Felmerül a kérdés, hogy hány vírusírtó szoftvert használjunk, és ezeknek vajon mindegyike felismer-e minden vírust. Bonta László elmondta, hogy ajánlatos legalább két vírusírtó szoftvert használni, mert nincs garantálva egyetlen vírusírtó szoftverben sem, hogy minden támadás ellen védelmet nyújtson, minden kártevőt felismerjen. A kémprogramokkal hasonló a helyzet, ámbár ma már a kémprogramok felismerését is megoldja egy-egy vírusírtó szoftver, mert igyekeznek ezeket összekombinálni. A Nod32, az F-prot, valamint a Spybot&destroy szoftverek a legelterjedtebbek, ezek kezelése, beállításai viszonylag egyszerűek a kezdő felhasználók számára is, ámbár a Spybot&destroy szoftver kicsit bonyolultabb, de Bonta László szerint nem is kell feltétlenül használni külön kémírtó szoftvert, hiszen ma már ezeket a legnépszerűbb, és legközismertebb víruskeresőkbe és vírusírtókba beépítették, s ezekről vendégem részletesen beszélni is fog, elmondja, hogy mit csináljunk, és hogyan. Mit kell tudnunk még a számítógépek biztonságáról? A számítógépek biztonsága egy sokrétű, nagyon összetett dolog. Nagyon érdekes előtörténete van, a régi számítógépeknél kezdődött még akkoris, hogyha – mint már említettem – a számítógépes vírusok igazából csak az 1980-as években jelentek meg. Ha többet szeretne megtudni a számítógépek biztonságáról, akkor hallgassa meg december 26-án (pénteken este, azaz holnap) a 21 órától 23 óráig tartó Infoőrület magazint, amelyben részletesen lesz szó a fent már leírottakról, valamint az Infoőrület extrát, amelyben részletesen a három – szintén fent említett – vírusírtó és kémírtó szoftverekről hallhat bővebben! A magazin 21 órától 22 óráig tart, az extra pedig 22 órától 23 óráig, természetesen mindkettő a hírek és egyéb hasznos információk után kezdődik majd. Reméljük, egy tartalmas, és informatív műsort tudunk önök elé tárni, amelyből profitálnak is, ezzel célunk az, hogy egyre kevesebb számítógép essen internetes vírustámadások áldozatául. A műsorhoz jó szórakozást kívánunk! R.A. Kriszta

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com