Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Vándorének
61
hallgató

A szegregáció felszámolásáról szóló konferenciát szervez az Inclusion Europe

- 2022. szeptember 5. 16:57 - 341 megtekintés

A szegregáció felszámolásáról szóló konferenciát szervez az Inclusion Europe szeptember 7. és 9. között.

Europe in Action nevű háromnapos eseménysorozaton minden évben több, mint 200 önérvényesítő, családtag és szakember vesz részt Európa számos országából. A pandémia miatt 2020-ban elmaradt a rendezvény, 2021-ben pedig csak online kerülhetett sor rá.  Két év után most Brüsszelben szervezik meg a nemzetközi tanácskozást. A korábbi évekhez hasonlóan kollégáink, Bercse László és Czakó Tibor is ellátogatnak rendezvényre. 

Az idei program témája -az Inclusion Europe idei kampányához igazodva- a szegregáció felszámolása. A résztvevők számos, izgalmas előadáson és workshopon vehetnek részt, amelyek -többek között- érintik a kiváltás, a foglalkoztatás és az önérvényesítés témáját is, de szó lesz az Ukrajnában maradt fogyatékossággal élő emberek helyzetéről is. A teljes program itt tekinthető meg.

László az ÉFOÉSZ társelnökeként két szekcióban is felszólal majd. Javaslatait a konferencián résztvevő európai bizottsági szakértők is figyelemmel kísérik majd. Szeptember 7-én a kiváltás lesz a központi téma. A résztvevők a csehországban zajló kiváltás folyamatain, pozitív és negatív példáin keresztül tájékozódhatnak a témával kapcsolatos általános nehézségekről, elvárásokról és legfontosabb tanulságokról.
Ennek kapcsán László arról fog beszélni hogyan használhatják fel a tagállamok úgy a kiváltásra szánt európai uniós forrásokat, hogy az valóban az érintettek önálló életvitelét és közösségbe való befogadását erősítse. Az esemény online is követhető, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni ide kattintva lehet. A felület csak angol nyelven elérhető, de csupán a nevünket és az email címünket kell megadni, majd rákattintani a Küldés gombra.
Szeptember 8-án az Európai Önérvényesítő Platform (EPSA) szervez beszélgetést, ahol a befogadóbb önérvényesítésről lesz szó. László az EPSA elnökeként a szervezet munkájáról is beszámol.
A fentieken túl azt is megvitatják a résztvevők, hogy miként lehetne rendszerszintű változást eléri az értelmi fogyatékossággal élő emberek cselekvőképességének kérdésében. Végül pedig azt is megvizsgálják, hogyan  lehetne az értelmileg sérült személyek és családjaik számára inkluzívabbá tenni a szociális védelmi rendszert.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- kettő = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com