Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter műsora
32
hallgató

a szénhidrát nem csak hízlal, de gyermekkori hiperaktivitást is okoz

- 2013. szeptember 30. 17:25 - 1915 megtekintés

A nyugati típusú táplálkozással nem csupán az a probléma, hogy több ezer mesterséges adalékanyagot tartalmaz és sok esetben hizlal, sokkal inkább az, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátok a napi tápanyagfelvétel 50-70%-át képviselik. Vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a cukor önmagában is káros hatású az idegrendszeri működések szempontjából. Az Update Europe1 Zrt. immár második alkalommal hirdette meg az “Ország Update Tortája” versenyt, melynek során alacsony szénhidráttartalmú tortákkal nevezhettek a vállalkozó kedvű versenyzők, amatőrök és cukrászok. A verseny eredményhirdetésére a mai napon került sor.

Az iskola még alig egy hónapja kezdődött csak el, az első problémák azonban már jelentkezhetnek. A szülők – így év elején – különösen gyakran keresik fel a nevelési tanácsadókat, fejlesztő központokat, gyermekpszichológusokat olyan viselkedési problémákkal, amelyek összefüggésbe hozhatók a táplálkozással, ezen belül is az édességek fogyasztásával. „A magas cukortartalmú ételek fogyasztása gyermekkorban figyelemzavart, túlmozgást, hiperaktivitást okozhat, ami egy iskoláskorú gyermek számára máris a „rosszgyerek” címkét jelentheti. Egyes gyerekek kezelhetetlenné válnak, akár egy szelet torta elfogyasztása után is” – mondta el Tóth Zsuzsa, a Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont és Alapítvány vezetője. „Ezért is fontos, hogy legyen alternatíva a magas szénhidráttartalmú cukrászsütemények helyett” – tette hozzá a szakember.

Az Update1 Europe Zrt. idén immár második alkalommal hirdette meg az „Ország Update Tortája” versenyt, melynek célja az volt, hogy a háziasszonyok, hobbi cukrászok és szakemberek bemutathassák kreativitásukat és olyan desszerteket alkossanak, amelyek finomak, de alacsony szénhidráttartalmúak, így cukorbetegek vagy fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Takács Hajnalka, az Update1 Europe Zrt. dietetikusa elmondta, hogy a pályázatra érkezett receptek összetevőinek vizsgálatakor milyen különleges és speciális nyersanyagokkal találkozott. Az alapanyagok között gyakori volt a mandulaliszt, a lenmagliszt és stevia, míg a töltelékek főként túróból, citromból, sajtkrémből és erdei gyümölcsökből készültek. A torták készítésénél természetes édesítőszerket használtak a versenyzők, a sütemények jellemzően gluténmentesek és alacsony szénhidráttartalmúak voltak. A majdnem 50 beérkezett torta mindegyike maximum 10 gramm szénhidrátot tartalmazott 100 grammonként. A dietetikus szerint az egészséges összetevők vizsgálatakor a legfontosabb szempont a szénhidrátmennyiség volt. Takács Hajnalka felhívta a figyelmet a finomított fehér lisztekből és cukorból készülő édességek fogyasztásából származó veszélyekre.

A beérkezett tortákat öt tagú zsűri értékelte:

Takács Hajnalka a Update 1 Europe Zrt. dietetikusa

Hörcsik Erika a Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetségének elnöke

Füzesi Brigitta a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének elnöke

Rubint Réka és Schobert Norbert fitness és életmód tanácsadók.

A több mint 50 beérkezett desszertkülönlegesség közül a szakértők választása Szalai Tünde Szerotonin fantázianevű gluténmentes tortájára esett, mely teljes mértékig megfelel az Update rendszer követelményeinek: hozzáadott cukortól mentes és alacsony szénhidráttartalmú (4 gramm/100 gramm). A nyertes süteményt a Tortafaló Kft. készíti a továbbiakban, így bárki megkóstolhatja az Update boltokban. A fődíj a nyertes által kifejlesztett recept alapján készülő torta forgalmazásából származó bevétel százalékos része.

A különdíjat Knap Daniella kapta a nemcsak kiváló ízű, de rendkívül esztétikus málnás-mascarpone mousse tortáért. A különdíjas 100.000 forint pénzjutalomban részesült.

A díjátadóra a verseny szervezői minden nevezőt szeretettel vártak, akik közül sokan megjelentek gratulálni a győzteseknek és megkóstolni a nyertes tortacsodákat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com