Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Csík Zenekar - Most múlik pontosan
46
hallgató

A tökéletes mese hét hozzávalója

- 2018. április 3. 9:40 - 1024 megtekintés

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok az április 2-ai Gyermekkönyvek Világnapja alkalmából most összegyűjtötte a tökéletes mese hozzávalóit, hiszen a gyermekkorban meghallgatott meséknek számtalan előnye van. Ezek révén könnyen fejleszthető gyermekeink fantáziája, képesek nevelni őket a helyes viselkedésre, az esti történetek oldják az egész napi feszültséget, és az együtt töltött időn keresztül erősítik a gyermek-szülő kapcsolatot. Ami persze a legfontosabb: akár saját történetet mesélünk, akár mesekönyvből olvasunk fel, mindenképpen élményt ajándékozunk vele a legkisebbeknek.

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Eddig több mint 16 ezerszer olvastak mesét az önkéntesek a kórházakban és közel 700 mese várja a kis betegeket a program mesetárában. A Gyermekkönyvek Világnapja alkalmából a mesedoktorok a tapasztalatok alapján összegyűjtötték azokat a hozzávalókat, amik elengedhetetlenek a tökéletes meséhez.

a szerethető mesehős

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő önkéntesek szerint a mese főhőse már fél siker egy jó történethez. No de ki is legyen az, akivel izgalmas kalandok történnek? A mesedoktorok egyetértenek abban, hogy olyan figurának kell lennie, akinek a szerepébe a gyermek is szeretné, vagy könnyen bele tudja képzelni magát. Így lehet az a legkisebb fiú, a királykisasszony, egy szuperhős, egy kedvenc állat vagy akár ő maga is. Mivel azonban a főhős tettein keresztül gyermekünk megtanulhatja a megfelelő viselkedésmintákat, fontos, hogy pozitív jelleme és valami olyan jellegzetes tulajdonsága legyen, ami miatt érdemes a bőrébe bújni.

próbatétel, csodás fordulat
Az elsőre megoldhatatlannak tűnő próbatétel elmaradhatatlan eleme a jó meséknek, hiszen ettől lesz izgalmas a kaland. Egy váratlan fordulat – például egy varázseszköz bevetése vagy egy misztikus segítőtárs felbukkanása – mégis teljesíthetővé változtatja a legkilátástalanabb küzdelmet is, és a főhősünk oldalára billenti a mérleg nyelvét. A hőst próbáló feladatot illetően bátran legyünk kreatívak, hiszen a mese végén a pozitív végkifejletből gyermekünk is erőt meríthet a mindennapi élet kihívásaihoz. „A mesebeli próbatétel különösen fontos akkor, ha kórházban fekvő kis betegeknek mesélünk. Hiszen számukra az új környezet, az idegen vizsgálatok gyakran igazi kis hőst kívánnak. Ha a gyerekek látják, hogy leküzdve az akadályokat, a főhős elnyeri méltó jutalmát, ők is könnyedebben veszik azokat, és mihamarabb visszakerülhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

bűvös számok
A magyar mesékben a hármas, a hetes és a kilences számokkal találkozunk leggyakrabban – nem véletlenül, hiszen minden számnak bűvös jelentése van. A hármas szám a kiegyensúlyozottság jelképe, de utal a múlt-jelen-jövő összefüggéseire is, ezért van az, hogy a mesékben három nap egy esztendő, amíg a főhős elszegődik dolgozni a gazdához, vagy éppen szerencsét próbál. A hetes szám a tökéletesség szimbóluma, a hetedhét határon túl kifejezésben már a mesék kezdetén meg szokott jelenni, de a hétfejű sárkánnyal is sok történetben kell megküzdenie a királyfinak. A kilences szám gyakran a gyógyítás eszközeként szerepel, főleg tárgyakat, helyszíneket jelölve, mint a kilencedik ház az utcában.

varázslatos szereplők
Csemetéink számára nem elképzelhetetlen akár egy szárnyakat növesztő, parazsat evő paripa sem, használjunk ezért bátran minél több ilyen mesealakot! A varázslatos képességekkel rendelkező szereplők felvonultatása ugyanis remekül inspirálja a képzeletüket, és segít elszakadni a valóság talajáról, hogy aztán az álmok birodalmában folytatódhassanak a csodás kalandok. Érdemes akár másnap rákérdezni, hogy álmodott-e gyermekünk a meséhez kapcsolódóan valamit, hiszen így az ő fantáziája szüleményét is beépíthetjük a történet folytatásába.

ellenség és barátok
Az emberi kapcsolatok megjelentetése a mesékben lehetőséget teremt arra is, hogy megtanítsuk nekik, milyen értéket jelent egy igazi barátság vagy a család. Közös szövetségük gyümölcseként sikerül ugyanis legyőzniük az ellenséget, akinek gonosz ármánykodása szintén nélkülözhetetlen eleme az akár több napig vagy hétig is folytatható izgalmas esti mesének.

különleges helyszínek
Az olyan különleges helyszínek, mint a tibeti látnok titokzatos kamrája vagy az ódon várkastélyok és pincetömlöcök nem csak a képzelet határait lépik át, de segítségünkre lesznek a kicsik érdeklődésének fenntartásában. Ezek a helyszínek inspirálják őket, az sem kizárt, hogy éppen a gyerekek fogják kérni, hogy ezek hatására az ő képzeletük szerint fűzzük tovább a cselekmény szálát.

varázskütyük
Mi az, ami összeköti James Bond legmenőbb technikai kütyüit a furkósbottal vagy a terülj, terülj asztalkámmal? Persze, hogy a mese! Hiszen az igazán népszerű mesék szereplőinek mindig van egy vagy akár több olyan szupereszközük, amit csak ők tudnak használni, és ami az igazán nehéz helyzetekben segítséget nyújthat. Igazán különleges történettel tudjuk tehát megajándékozni gyermekünket akkor, ha valami olyan eszközt adunk a kezébe, ami varázserővel bír.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


egy + 9 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 28. vasárnap, Emil, Csanád napja van.
Az év 21. hete és 148. napja.
Holnap Magdolna napja lesz.

1767. A kalapos király, József hitvesének, Jozéfának halála, kit Mária Terézia akaratára vett feleségül. Iránta nagy hidegséget érzett és Őt szánalomból "szent Jozéfának" nevezett, himlőben meghalt.


1851. Bérmozgalmak a Báziás és Oravica közti vasúti építkezésen.


Szécsi Margit
/ 1928. máj. 28. - 1990.nov.23. /

Papírkorona

"...Én még meglátom a tengert,
tajtékából merítek koronát a fejemre,
úgy lesz, úgy, bólogat a Bak-sör alátétjén
a papírkecske,
úgy lesz, úgy, bólogat a szakállas isten,
és szememet
jótékony tüzével elvakítja - ne lássak,
ne lásson a gyerek a tilalmas közelbe,
ne lásson -
övé csak a Végtelen, de az az övé. "

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com