Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


napoleon boulevard - Vallomás
37
hallgató

A vakoknak segítene az Amazon

- 2021. április 19. 18:18 - 321 megtekintés

A vakok és a gyengénlátók számára a koronavírus-járvány miatt fontos, hogy online is be tudjanak vásárolni.

Fotó:Sg.hu

Az Amazon a Német Vakok és Gyengénlátók Szövetségével (DBSV) közösen fejlesztette tovább az Alexa digitális asszisztenst, így az már segít az érintett embereknek a hangleírásos filmek lejátszásában és a cég szolgáltatásainak használatában. Ralf Kleber, az Amazon helyi vezetője elmondta, hogy a szolgáltatás létrehozásakor eleve az volt a cél, hogy a tartalmakhoz való hozzáférést egyszerűvé tegyék. A DBSV segített abban, hogy a technológiát célzottan fejlesszék tovább. Olyan szakértőket akartak keresni, akiknek a segítségével olyan megoldásokat építhetnek, amelyekre tényleg szükség van.

Az első funkció lehetővé teszi, hogy a vakok és a gyengénlátók az ARD, a ZDF és az Arte televízióadók médiatékájában lévő közel 4000 hangleírásos filmhez férhessenek hozzá. E műveknél külön szöveg magyarázza el a vakoknak és a gyengénlátóknak, hogy mik zajlanak a képernyőn. Andreas Bethke, a DBSV ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az érintettek az eddiginél gyorsabban kikereshetik és lejátszhatják az adott filmeket. Korábban ahhoz tudniuk kellett, hogy az egyes csatornák rendszere hogyan épül fel. A jövőben már elegendő lesz annyit mondaniuk, hogy “Alexa, nyisd meg a hangleírásos művek közül a Babylon Berlin aktuális részét”.

Kleber leszögezte, hogy az elmúlt években nagyon sok visszajelzést kaptak a vak és a gyengénlátó emberektől, ezért is keresték meg a DBSV-t. A funkciót a szervezet és a televízióadó munkatársaival közösen alkották meg, s az csupán az első lépést jelenti. Bethke rámutatott, hogy a beszédfelismerésben hatalmas lehetőségek rejlenek, hiszen a technológia számos olyan embernek segíthet, aki vak vagy gyengénlátó, s akik ezáltal önállóbbak lehetnek. A DBSV vezetője remélte, hogy számos más szolgáltató és követni fogja az Amazon példáját.

Kleber elismerte, hogy a múltban az akadálymentesítéssel nem igazán foglalkoztak és ezen változtatni akarnak. A funkció akár az internetezés során is használható, főleg, ha az adott honlapok megfelelően vannak programozva és akadálymentesítve, de gyakran nem ez a helyzet. Kaliforniában az Amazon már együtt dolgozott a Vista Center for the Blind and Visually Impaired nevű szervezettel és kifejlesztette a Show and Tell nevű funkciót, amelynek köszönhetően a vakok különböző tárgyakat, például élelmiszercsomagolásokat tarthatnak egy Alexával ellátott okoskijelző kamerája elé és megtudhatják, hogy az adott objektum micsoda. A virtuális asszisztens a képek felismeréséhez egy olyan funkciót használ, amely a vakoknak elsősorban a konyhában lehet nagyon hasznos, de például Európában nem érhető el.

(Forrás: Sg.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 + = tizenkettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com