Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Janza Kata - A szívem visz tovább
30
hallgató

A vakvezető kutya is elballagott gazdijával Szegeden

- 2018. május 13. 13:23 - 653 megtekintés

Nem csak külföldön olvashatunk szívmelengető híreket arról, hogy egy iskola nyitott a segítő kutyák jelenlétére. Szegeden találtunk pozitív példát arra, hogyan támogathatja egy intézmény diákjait: a Wesley János középiskolában Gamma két éve kíséri el minden nap Alexát, így egyértelmű volt, hogy ő is részt vesz a ballagáson, sőt, még a tablóra is felkerült írta meg a délmagyar.

Mindig örömmel számolunk be azokról a hírekről, ahol egy iskola vagy óvoda engedi a négylábúak jelenlétét. Egyre több külföldi példa van előttünk, de szerencsére országhatárainkon belül is találunk olyan intézményt, ahol egy kutya részt vesz a gyerekek mindennapjaiban.

Az egyik újabb jó példa a szegedi Wesley János középiskola, ahol a végzős diákoknak különleges ballagásban volt részük. Ugyanis osztálytársuk, Ábrahám Alexa nem egyedül ballagott a sorban: vele volt vakvezető kutyája is, Gamma. A kutya olyannyira megbecsült tagja a közösségnek, hogy a 12. osztályosok tablójára is felkerült, sőt, a szalagavatón szalagot is kapott.

Gamma már tiszteletbeli tagja az osztálynak mesélte a 20 éves lány a délmagyarnak. A kutyát a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képezte, és két éve hű társa. Azóta mindennap velem van az iskolában. A többiek is nagyon szeretik, ha nincs ott a suliban, akkor már hiányzónak tekintik mondja Alexa, miközben ballagására készül, és fodrásza éppen a frizuráját készíti. Így az is természetes volt, hogy külön tablóképe legyen a kutyusnak, és el is ballagjon az iskolából.

Alexa ugyanúgy érettségizik, mint a többiek, azzal a különbséggel, hogy nem írásbelizik, minden tárgyból szóban bizonyítja majd tudását. Ő az egyetlen nem látó diák a iskolában, ez a pedagógusoknak is feladta a leckét. Trócsányi Anna, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola igazgatója a portálnak elmondta, hogy pedagógusaik is külön készültek Alexa érettségijére, a kollégák elmentek olyan budapesti intézményekbe, ahol már végeztek vak diákok. Matematikából például van külön vakoknak kialakított koordinátarendszer, biológiából pedig növényeket és kitömött állatokat kell felismernie. Ha olyan tételt húz, akkor akár vérnyomást is mérhet egy beszélő vérnyomásmérővel.

Mivel nem írásbelizek, így nekem június 19-én kezdődnek a vizsgák. Izgulok picit, főleg a töritől félek, a biológiát viszont nagyon szeretem magyarázta Alexa, akinek továbbtanulási tervei is vannak. A szegedi gyógypedagógia szakot jelölte meg, ha ez nem sikerül, akkor pedagógiai asszisztensi OKJ-és képzést végez el. Tervei szerint Gamma ide is elkíséri majd.

Gratulálunk a tanári karnak és osztálynak egyaránt a példamutató hozzáállásához!

Forrás: kutyabarat.hu/délmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ hat = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com