Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pa-dö-dő - Vár Már A Nyár
27
hallgató

Akadálymentesítik a 3-as metrót, de nem mindenhol – liftekkel

- 2018. május 13. 13:17 - 593 megtekintés

A 3-as metró felújításának bejelentése óta folyamatosan zajlik a vita az állomások akadálymentesítéséről, amit a Mérce szerint Tarlós István főpolgármester végig a tőle megszokott arroganciával kezelt.

Volt itt minden: Tarlós először azzal indokolta, hogy (az eredeti terv szerint) a felújítandó állomások közül nyolcat miért nem akadálymentesítenek, hogy amúgy is kevesen használnák azokat, szerinte ezrelékes arányban vannak azok a mozgássérültek, akik metróval utaznak lehet, hogy pont amiatt, mert nincs akadélymentesítve?

Később már azt mondta, nincs pénz az akadálymentesítésre, ezután pedig tett egy homályos kijelentést arról is, hogy talán mégis minden megálló akadálymentesítve lesz.

Miután Tarlós kijelentette, hogy alig használják mozgássérültek a metrót, 28 szervezet demonstrációt szervezett a Dózsa György úti metrómegállóba, hogy a főpolgármester úr is láthassa, valótlan az állítása. A demonstráción a járókelők is kipróbálhatták, mekkora erőfeszítés egy elvileg mozgáskorlátozottaknak kialakított rámpán kerekesszékkel felküzdeni magukat az aluljáróból a felszínre.

Népszavazási kezdeményezés is létrejött az ügyben, amire épphogy elkezdték gyűjteni az aláírásokat, a városvezetés bejelentette, mégis vállalja a teljes akadálymentesítést.

Tarlós korábban is beszélt arról, hogy a költséghatékonyság miatt valószínűleg nem építenek ki minden megállóban liftet, helyette úgynevezett ferdepályás kabinfelvonókat helyeznének el.

Úgy tűnik, ez maradt a végleges megoldás, ugyanis 2018.05.10-én Tarlós és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke aláírta azt a megállapodást, amit korábban a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyott.

A megállapodás szerint az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák állomoson speciális ferdepályás kabinfelvonókkal oldják meg az akadálymentesítést. A Dózsa György úti megállóban legkésőbb 2020 szeptember végéig oldják meg az akadálymentesítést, az Ecseri út és a Pöttyös utca esetében ideiglenesen korlátlifteket építenek, végleges megoldás 2023. december 31-ig születhet. Emellett pedig az 1-es metró is teljes mértékben akadálymentes lesz a felújítás után.

Kovács Ágnes szerint a közösségi közlekedés akadálymentes használata talán az egyik kulcs ahhoz, hogy az élet minden területe hozzáférhetővé váljon minden mozgássérült ember számára. Ez nem vitatható, valóban megkönnyítik (legalább) a mozgáskorlátozottak életét, a mindenki számára használható liftek hiányában azonban a probléma továbbra is érinti például a babakocsival vagy kutyával közlekedőket, illetve az időseket, akik számára a lépcső, vagy mozgólépcső, esetleg a csúszós és/vagy meredek feljáró használata kifejezetten nehéz.

Forrás: mérce.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com