Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Komár László - Mondd kis kócos
37
hallgató

Aki kerekesszékben ül, nem élvezi a szexet? 3 fiatal nő mesél őszintén

- 2015. október 25. 11:08 - 1869 megtekintés

Fiatalok, vonzóak, de életüket megnehezíti a testi fogyatékosság. Hogy lettek úrrá rajta?

Az End the Awkward egy új kampány, ami azzal a céllal indult útjára, hogy a testi fogyatékossággal élőkkel kapcsolatban kialakult tévhiteket eloszlassa, ezáltal közelebb hozza őket a többséghez.

A Daily Mail a kampányban részt vevő három fiatal nővel készített interjút, akik őszintén beszéltek párkapcsolatukról, szexuális életükről is.

Kelly Perks-Bevington: nyíltan tudunk beszélni
A 26 éves Kelly Perks-Bevington egy ritka genetikai rendellenességgel, SMA-val, vagyis gerinceredetű izomsorvadással született. 11 éves kora óta elektromos kerekesszékkel közlekedik. Hat hónappal ezelőtt ment férjhez a grafikusművész Jezhez.

Mint Kelly mondja, férje nem ritkán kap a szexuális életükre vonatkozó kíváncsi kérdéseket, illetve sok olyan megjegyzést, amely arra utal, hogy szívességből van együtt feleségével.

– Kapcsolatunkban nagy segítséget jelent, hogy mindenről nyíltan tudunk beszélni. Amikor először voltunk együtt, arra kértem, hogy várjon a szobán kívül, amíg levetkőzöm, és bebújok az ágyba. Egy nap azonban Jez azt mondta: nem lenne könnyebb, ha segítenék? Mára kialakult kettőnk között egyfajta szexuális rutin, ami nagyban megkönnyíti az együttléteket.

Emily Yates: nincs okom panaszra!
Az angol Emily Yates 24 éves, cerebrális parézissel – a központi idegrendszer károsodása miatt kialakult mozgásfogyatékossággal – született, és kilencéves kora óta kerekesszékkel közlekedik. Nemegyszer megesett már, hogy egy bárban odament hozzá egy férfi, és megkérdezte tőle, hogy fizikálisan képes-e a szexre. Emily kedvenc válasza erre: igen, tudok szexelni, de veled nem fogok. Mint mondja, az ilyen jellegű kérdések is jól mutatják, hogy az emberek kíváncsiak arra, hogyan élik életüket a mozgássérültek. 20 évesen veszítette el szüzességét

A fiatal lány 16 éves kora óta ismeri jelenlegi párját, akivel négy év ismeretség után mélyítették el kapcsolatukat. Emily számára megnyugtató, hogy életében egyetlen férfival volt szexuális kapcsolata.

– Nemcsak szerelmesek vagyunk, de a legjobb barátai is egymásnak. A szex pedig remek. Mivel az izmaim merevebbek, mint egy átlagos embernek, vannak pozitúrák, amik nehezebben mennek, de ismerjük egymást testét, és tudjuk, hogy mi az, ami működik. Nincs okom panaszra!

Sam Cleasby: segített visszatalálni önmagamhoz
A 34 éves Sam Cleasby gyulladásos bélbetegség következtében sztómával él. Ez egy sebészi úton létrehozott nyílás a hasfalon, amelyen keresztül – a hozzá csatlakoztatható sztómazsákba – a széklet távozik a szervezetből.
Már együtt élt fotográfus férjével, Timmel, amikor 2003-ban diagnosztizálták a betegségét, amelyet sokáig gyógyszeres kezeléssel tartottak kordában. Tíz év után azonban rosszabbodott a helyzet, és az orvosok azt mondták, el kell távolítani a nő vastagbelét.

Bizonyos szempontból szerencsém volt, hiszen amikor a műtétre sor került, Tim és én már tíz éve házasok voltunk, tehát nem kellett kitalálni, hogyan közelítsek egy új partnerhez. Másrészről viszont egy időre teljesen megváltozott a kapcsolatunk. Ő volt a gondozó, én pedig a beteg – akivel kapcsolatban azt gondolom, nehéz szexuális vonzalmat érezni.

Pin-up lány sztómazsákkal

Az új helyzet nagyjából egy évre agyoncsapta a szexuális életüket, amihez Sam önmagával kapcsolatos negatív gondolatai is hozzájárultak. A pozitív irányú változást végül Tim ötlete idézte elő: javasolta, hogy készítsenek pár fotót Samről, köztük néhány pin-up stílusban készült fehérneműs fotót is.

Egészen odáig azt hittem, egy kis ember vagyok a hatalmas sztómazsák mögött, ám amikor a képeket megláttam, rájöttem, hogy ez csupán egy apró részem. Segített visszatalálni ahhoz, aki a műtét előtt voltam.

Sam ma blogot ír a betegségével kapcsolatban, amelyre sokkal többen kíváncsiak, mint kezdetben hitte. A blogban többek között kitér a szexuális életükre is, ám csak óvatosan, hiszen, mint mondja, legidősebb gyermekük 15 éves, és valószínűleg nem szeretné a neten olvasni különféle részleteket.

Forrás: femina.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 1 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com