Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Varga Viktor - Lehet zöld az ég
26
hallgató

Andrea Bocelli édesanyja: Azt mondták, vetessem el a fiamat

- 2018. február 2. 7:05 - 732 megtekintés

Andrea Bocelli édesanyja: Azt mondták, vetessem el a fiamat, mert vak lesz.

Elmondták, olyan veleszületett betegséggel fog világra jönni a gyermekem, ami miatt el fogja veszíteni a látását. Javasolták, hogy vetessem el így nyilatkozott a világhírű tenor édesanyja, Edi Aringhieri a Corriera della Sera olasz napilap január 21-i, vasárnapi mellékletében.

Az asszony azonban nem fogadta meg a tanácsot. A fia pedig – ha vakon is – a világ leghíresebb hangjainak egyike lett. Andrea Bocelli édesanyja, Edi Aringhieri az olasz lapban beszélt fia gyermekkoráról, arról, hogyan veszítette el látását tizenkét éves korában. Ám még inkább arról a döntésről, amelyet ő maga jó pár évvel korábban a kórházban meghozott. „Emlékszem, amikor azt mondták: »Vetesd el a fiad, mert vak lesz«” – idézi fel. „Erős fájdalmakkal a méhemben kerültem kórházba” – emlékezett vissza Bocelli édesanyja. Ekkor mondták meg neki, hogy Andrea veleszületett zöldhályoggal fog világra jönni, és emiatt nagyon hamar meg fog vakulni.

A tenor édesanyja elmesélte azt is, hogy egyszer egy torinói kórházban a fia megismert egy orosz embert, aki nagy komolyzene-rajongó volt, és a kezelése alatt egész nap szimfonikus zenét hallgatott. Ekkor tudatosította Andrea magában, hogy őt is elbűvöli ez a műfaj, olyannyira, hogy már nem is tűnik fel neki, hogy kórházban van. Nem is jutott eszébe, hogy kezelés alatt áll, annyira magával ragadta a zene.

Az asszony az orvosi javaslatok ellenére úgy döntött, hogy világra hozza gyermekét. „El akartam mesélni ezt a történetet, hogy erőt adjak azoknak a családoknak, amelyek hasonló helyzettel szembesülnek, mint ami velem és a családommal történt.”

Andrea Bocelli számára fontos a katolikus hit, de fiatalkorában agnosztikusnak tartotta magát. 2016-ban így beszélt erről az olasz Credere (Hinni) katolikus hetilapnak: „Fiatalon és beképzelten elakadtam annak komplexitásában, hogy a hitet ésszel megértsem, s arra a következtetésre jutottam, hogy hinni vagy sem túl nagy, túl komplikált kérdés ahhoz, hogy az emberi ész felfoghassa. Agnosztikusnak definiálva magamat gyakorlatilag mostam kezeimet, egy kifejezés mögé bújva, amit az akkori leleményességemmel és elbizakodottságommal lenyűgözőnek és jelentéssel telinek találtam. A családom ugyanakkor olyan erkölcsi elveket adott nekem, hogy tiszteljem embertársaimat és olyan életet éljek, amely mindenben a jóra irányul. Azt gondoltam – hibásan –, ez elegendő ahhoz, hogy derűs életet éljek.”

A tenor később felülbírálta ezt a gondolkodásmódot, és ugyancsak 2016-ban a Famiglia Cristiana (Keresztény Család) hetilapnak így nyilatkozott hitéről: „Az életben döntenünk kell, hogy Isten gyermekei vagyunk, vagy a véletlen gyermekei; a különbség az, hogy a második feltételezés esetében is van egy Isten, akitől azonban nem kérhetünk semmit, és semmit sem vethetünk a szemére. Mennyivel építőbb jellegű tehát egy olyan Istent választani, akitől mindent lehet kérni. Számomra ő a Katolikus Egyház Istene, mivel Olaszországban születtem, és így neveltek, de a legfontosabb, hogy Isten. Ha máshol születtem volna, máshogy imádkoznék hozzá. Ám igyekszem ezt minél inkább gyakorolni.”

Az olasz katolikus családi hetilap A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban című rendezvénysorozat kapcsán kérdezte Bocellit, amelynek egyik állomása 2016. november 5-én Budapesten, a Szent István-bazilikában volt. A Világiak, Család és Élet Kongregációja, illetve az olasz tenor közreműködésével szervezett programsorozat a szeretet örömét és a család értékét állította a középpontba a komolyzenén keresztül.

Forrás: Corriere della Sera,Credere, Famiglia Cristiana, Magyar Kurír

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 + négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com