Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
57
hallgató

Archeokaland

- 2022. december 4. 12:16 - 120 megtekintés

Mintegy fél évvel ezelőtt indult el egy különleges sorozat a legnagyobb online videomegosztó csatornán Múzeumi kincseink audionarrációval címmel.

Voltaképpen ez egy ismeretterjesztő sorozat, melynek pár perces részeiben magyarországi múzeumokban őrzött izgalmas régészeti leletek kerülnek bemutatásra részletes audionarrációval, főként látássérültek (gyengénlátók és vakok) számára. Az ismertetett tárgyak a Kárpát-medence számos régészeti korszakát felölelik, a neolitikumtól, azaz az újkőkortól, egészen a honfoglalás koráig. A kezdeményezés ötletgazdája és legfőbb motorja a Ha-tártalan Régészet egyik állandó szerzője, barátunk, Straub Péter régész-muzeológus, aki habár látása nagy részét néhány évvel ezelőtt elveszítette, mégsem hagyott fel ismeretterjesztő előadásaival, ahol sorstársai körében azt tapasztalta, hogy a látássérültek különösképp érdeklődnek a régmúlt iránt, így lényegében közkívánatra született meg e sajátos vállalkozás. A sorozat csupán lelkesedésből, mindenféle anyagi háttér nélkül készült/készül, s nincs mögötte semmiféle pályázati pénz vagy egyéb támogatás. Így nem is jöhetett volna létre a szervező kedves barátai, egykori kollégái, valamint az audionarrátor szakemberek segítsége nélkül, akik a tárgyakhoz kapcsolódó szövegeket felolvasva biztosítják a tökéletes akadálymentességet. A közreműködő régész szerzők közel fele nyugdíjas, a többiek pedig az audionarrátorokhoz hasonlóan, munkaidejükön kívül foglalkoztak az összeállítás egyes epizódjainak elkészítésével. Az első részek megjelenése óta szerencsére fokozatosan egyre több és több szerző és segítő csatlakozott önként ehhez a nagyon nemes kezdeményezéshez. A közreműködő régészek az évezredek során hazánk területén megfordult számtalan régészeti kultúra és nép hagyatékából válogattak különböző izgalmas háttérrel, egyedi történettel rendelkező tárgyakat. Az elkészített videókban, a hanganyagok alatt természetesen fotók is láthatóak az adott leletekről, amelyek elsősorban a gyengénlátók számára jelenthetnek különösen nagy élményt. A rendkívül aprólékos és szemléletes tárgyleírások alapján pedig könnyebben maguk elé A Láss velünk! Audionarrátorok Társaságának minden tagja szakmailag magasan képzett, a kultúra és a fogyatékosságügy iránt nyitott személy. „Az audionarráció az akadálymentesítés egyik formája, amely biztosítja, hogy a látássérült emberek is egyenlő eséllyel férjenek hozzá vizuális tartalmakhoz” – olvasható honlapjukon.
A sorozat első részeEHatártalan Régészet – Archeológiai magazin66
Az eddigi válogatás olyan jól sikerült, hogy információgazdagsága és igényessége következtében bátran ajánlható akár a látó érdeklődők számára is!Az összeállítás hamarosan a jubileumi 30. részéhez ér, az eddig elkészültek a következő linken tekinthetőek meg:

A munkában résztvevők eredetileg hatvan rész feltöltését tűzték ki célul, de azt követően is örömmel folytatnák a sorozatot. Azoknak a régészeknek, akik valamely további érdekes tárgyról megosztanák ismereteiket a nagyközönséggel, a készítők felajánlják, hogy elkészítik a videók akadálymentesen megszerkesztett hanganyagát is! Ha valaki kedvet kapott, hogy csatlakozzon e nemes vállalkozáshoz, keresse közvetlenül Straub Pétert bizalommal!

(Forrás: Király Kitti írása – EHatártalan Régészet – Archeológiai magazin)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 * négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 28. vasárnap, Emil, Csanád napja van.
Az év 21. hete és 148. napja.
Holnap Magdolna napja lesz.

1767. A kalapos király, József hitvesének, Jozéfának halála, kit Mária Terézia akaratára vett feleségül. Iránta nagy hidegséget érzett és Őt szánalomból "szent Jozéfának" nevezett, himlőben meghalt.


1851. Bérmozgalmak a Báziás és Oravica közti vasúti építkezésen.


Szécsi Margit
/ 1928. máj. 28. - 1990.nov.23. /

Papírkorona

"...Én még meglátom a tengert,
tajtékából merítek koronát a fejemre,
úgy lesz, úgy, bólogat a Bak-sör alátétjén
a papírkecske,
úgy lesz, úgy, bólogat a szakállas isten,
és szememet
jótékony tüzével elvakítja - ne lássak,
ne lásson a gyerek a tilalmas közelbe,
ne lásson -
övé csak a Végtelen, de az az övé. "

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com