Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ágnes - Ígéret
29
hallgató

Autista munkavállalók nyílt munkaerő-piaci sikere

- 2011. június 1. 18:44 - 596 megtekintés

A fogyatékosügyi szervezetek már évek óta képviselik azt az álláspontot, amely szerint az autista személyek nagyobb része munkavállalóként komoly hozzáadott értéket biztosíthat a legtöbb vállalat, szervezet számára. Ennek ellenére csak elvétve találkozhat az ember autista munkavállalóval a hazai cégeknél, foglalkoztatóknál. A fogyatékosügyi szervezetek már évek óta képviselik azt az álláspontot, amely szerint az autista személyek nagyobb része munkavállalóként komoly hozzáadott értéket biztosíthat a legtöbb vállalat, szervezet számára. Ennek ellenére csak elvétve találkozhat az ember autista munkavállalóval a hazai cégeknél, foglalkoztatóknál.

A most záruló program eredményei azonban ékesen mutatják: az autista személyek ugyanolyan produktív, hasznos munkát végeznek, mint nem fogyatékos társaik – húzta alá Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány keddi, budapesti konferenciáján, amely az autisták munkaerő-piaci helyzetével foglalkozott.

Az esemény megrendezésének apropóját az adta, hogy végéhez közeledik az Autizmus-specifikus Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás elnevezésű program (ATF), amelynek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány (FSZK) és partnerei hasznos eszközt kívántak biztosítani az autista emberek számára a sikeres munkavállaláshoz.

Az FSZK és szakmai partnerei, az Autizmus Alapítvány, a Fogd a Kezem Alapítvány, a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. és a Salva Vita Alapítvány alternatív munkaerő-piaci modellprogramot dolgozott ki autista személyek részére, illetőleg feltérképezte az alternatív munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek célcsoport-bővítésének lehetőségeit. A program második felében a módszertan gyakorlati kipróbálása és tesztelése zajlott, melynek eredménye: az autista munkavállalók megfelelő támogatással meg tudnak felelni a szakmai és munkáltatói követelményeknek.

A programban munkaadóként többek között multinacionális vállatok, egy mezőgazdasági kisvállalkozás, valamint egy bölcsőde vett részt. Az ő visszajelzéseik alapján előre nem várt információkat is felszínre hozott a fejlesztés: maguk a cégek is profitáltak az autista személyek foglalkoztatásából, hiszen az új kolléga kedvéért szabályozták a munkahelyi folyamatokat, egyszerűsödött és hatékonyabbá vált a szervezeten belüli kommunikáció, ami minden munkavállaló számára előremutató változásként jelentkezett.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy autista személy foglalkoztatásához a megfelelő szakértelem szükséges. Ezt a szakértelmet igyekszünk biztosítani szakmai innovációink segítségével – mondta el Fehér Ildikó, az FSZK programiroda vezetője.

Az Autizmus-specifikus Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás hiánypótló hazánkban, mivel az első olyan módszer, amely kifejezetten az autizmussal élő emberek speciális igényeihez igazodva próbálja segíteni nyílt munkaerő-piaci integrációjukat.

A jövő tekintetében tehát fontos feladatunk folytatni a megkezdett munkát, s a társadalom érzékenyítésének keretében információval ellátni a munkaadókat az autizmus tekintetében – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 * kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com