Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Janza Kata - A szívem visz tovább
31
hallgató

Univerzális Braille-kijelzőszabványon dolgozik az USB-IF

- 2018. június 4. 4:49 - 553 megtekintés

A többek között az Apple, Google és Microsoft nevével fémjelzett szervezet a vakoknak és gyengénlátóknak szánt kijelzők használatát tenné egyszerűbbé.

Szabványos keretek közé helyezné a Braille-kijelzőket az USB Implementers Forum, (USB-IF) illetve a csoport tagvállalatai, mint a Google, az Apple vagy a Microsoft. A szervezet célja, hogy az eszközök ugyanolyan egyszerűen használhatók legyenek, mint a billentyűzetek – ehhez pedig már be is jelentette a Braille-kijelzőkhöz készülő USB HID (Human Interface Device) szabványt.

A megoldás nem csak a vakok és gyengénlátók számára könnyítheti meg a készülékek használatát, de a fejlesztői oldalon is könnyebbséget jelenthet, hiszen a speciális eszközökhöz nem kel majd külön szoftvereket, drivereket írni az egyes operációs rendszerekre, ezáltal pedig gyorsabbá és olcsóbbá válhatnak a fejlesztési folyamatok. Az új szabvánnyal a Braille-kijelzők felhasználóinak azok használatához hamarosan nem lesz más dolguk, mint csatlakoztatni az eszközt a számítógéphez, hasonlóan egy egérhez vagy billentyűzethez és rögtön használatba is vehetik azokat.

Az új, a legnagyobb iparági szereplőkkel közösen fejlesztett USB HID szabványnak köszönhetően a fenti “plug-and-play” működés az összes nagy platformon megjelenik, beleértve a Windowst, macOS-t, sőt még az Android rendszert is. Utóbbi is kiemelten fontos, hiszen ahogy a Microsoft közleményében is rámutat, a látássérültek számára is lényeges, hogy gördülékenyen tudjanak váltogatni készülékeik között – a platformokon átívelő kompatibilitás kapcsán a cégek így nagyon pozitív reakciókra számítanak.

A hasonló fejlesztéseknek a vakok és gyengénlátók életszínvonalának gyors javítása mellett hosszútávon is számos pozitív hatása lehet, ahogy azt a Microsoft akadálymentesítési programjának vezetője, Jeff Petty elmondta, végeredményben a fejlesztés a látássérültek munkaerőpiaci elhelyezkedését is segítheti, hiszen a megoldással az érintett felhasználók nem csak jobb felhasználói élményt kapnak, de produktívabbak is lehetnek. Nem utolsó sorban pedig a munkaadók számára is egyszerűbbé válhat a hasonló Braille eszközök beszerzése.

A szervezet és annak tagvállalatai tehát már dolgoznak a szabványon, amelyet várhatóan jövő év elején kezdhetnek véglegesíteni. Ezt követően az frissítés formájában jut majd el a különböző operációs rendszerekre, az új generációs Braille hardverek pedig már a szabvány támogatásával kerülhetnek piacra, a várakozások szerint már 2019 folyamán.

Forrás: hwsw.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 5 = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com