Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Piramis - Kóbor angyal
45
hallgató

Az év akadálymentes honlapja

- 2014. október 14. 15:18 - 1922 megtekintés

Október 15. a Fehérbot világnapja. Az ünnep tiszteletére a Net-média Alapítvány meghirdeti az “év akadálymentes honlapja” kezdeményezést – az év honlapja példájára. December 15-ig keresi a szervezet az ország “legakadálymentesebb” website-ját. A pályázat beadásakor e-mailben várják a jelentkező szervezet/cég/magánszemély adatait (név, mobil elérhetőség), és a honlap url címét. Egy pályázó több oldallal is indulhat. E kezdeményezéshez az alapítvány támogatókat is keres, ugyanis a szakmai zsűribe olyan érintett személyeket szeretne felkérni, akik maguk rászorulók (látás- és mozgássérültek), így segítve elő azon sérült szakemberek munkáját, akik csak korlátozottan juthatnak lehetőségekhez szakmájukban.

Akadálymentesítéseink során több olyan honlappal találkoztunk, amelyek részben már akadálymentesek voltak, így elmondhatjuk, hogy ma már jó néhány honlaptulajdonos ügyel arra, hogy látássérültek is hozzáférhessenek tartalmaikhoz – mondja Pál Zsolt (Pille), a Net-média Alapítvány elnöke, vak programozó, informatika tanár, több szakcikk szerzője. Azonban az akadálymentesítés nemcsak a vak felhasználókat érinti, hanem a gyengénlátó, mozgássérült (kéz koordinációs problémákkal küzdők), értelmi sérült, avagy idős embereket is. Nem beszélve arról, hogy egy oldal legakadályozottabb látogatója az összes keresőprogram, amely kizárólag a hozzáférhető tartalmakban tud hatékonyan keresni. Az akadálymentes honlap a mellett, hogy a felhasználók számára segítség, a kialakítók számára pedig üzleti megfontolásból is hasznos, több ügyfelük lesz az által, hogy SEO szempontból is hatékonyabban fog teljesíteni web-oldaluk. A Net-média Alapítvány a 2014-es évben is azon dolgozik, hogy megteremtse az összekötő utat a vak, és a látó emberek között. “Kis túlzással október 15-én, a Nemzetközi Fehérbot nap alkalmából elmondhatjuk, hogy ma már az informatikai segédeszközök a vakok digitális fehérbotja” – hangsúlyozza az elnök. A látássérültek számára fontos informatikai segédeszköz a képernyőolvasó, mely ingyenes változatát az alapítvány önkéntese honosítja, így a vak felhasználók számára alternatívát tudnak nyújtani a számítógép használatát segítve. Az ingyenes képernyőolvasóhoz külön jól érthető magyar hang is beszerezhető, azonban a gyártó cég nem tudja ingyenesen biztosítani a látássérültek számára. Az alapítvány egyik célja, hogy minél több látássérült hozzájuthasson a közel 40000 Ft-ba kerülő kiegészítőhöz, mely az ingyenes képernyőolvasóhoz telepíthető fel. A szervezet másik lényeges profilja az önkéntes munka segítése. Ebből a gyümölcsöző ötletből jött létre a vaknavi.hu, amely a vak, és gyengénlátó emberek tájékozódását segíti. Az alapítványnál végezték segítő munkájukat a Neuman János Szakközépiskola három diákja. Felsőbb szinteken is jelen vannak, ami az oktatást illeti. Az ELTE Informatika Karán akadálymentes matematikai szoftvereket tettek elérhetővé, és a karon tanuló sérült diákoknak szakmai gyakorlatot biztosítottak. Az idei év nagy újítása, amely talán „divattá” válik, ezzel megkönnyítve a látásfogyatékos emberek életét – a Braille feliratok, és hangfelvételek készítése audio guidehoz. Utóbbi lényege, hogyha a látássérült közel megy például egy tárgyhoz, akkor rögtön hallani fogja, hogy pontosan mihez közelít. Utóbbi két rendszerhez nyújtott segítséget a debreceni Déri Múzeumban, míg a Nemzeti Múzeumban Braille feliratokat készítettek egy tárlathoz. A Net-média Alapítvány fejlesztéseiről a www.netalap.hu oldalon lehet tájékozódni és segíteni a szervezet munkáját.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com