Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter műsora
28
hallgató

Az olvasás mindenkié – eRikkancs

- 2014. október 17. 11:59 - 2140 megtekintés

Látássérültek számára kifejlesztett, ingyenesen letölthető újságolvasó szoftvert indított útjára az Alko-Soft. A cég feladatának tartja a látássérült munkavállalók foglalkoztatását, illetve a látássérült felhasználók informatikai támogatását. Az eRikkancs segítségével a vakok és gyengénlátók könnyen és olcsón juthatnak hozzá kedvenc újságjaikhoz és magazinjaikhoz. (2014. október 17-én 20 órától a Gépház c. műsorunkban a cég munkatársaival beszélgetünk!)

Büszkék vagyunk rá, hogy az eRikkancsot megszületésének gondolatától támogattuk – mondta Horváth Anna, a társadalmi vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó NESsT magyarországi programvezetője. A NESsT komplex – anyagi, vállalkozásfejlesztési, tudásbővítési és kapcsolatrendszer-erősítési – támogatást nyújtott az eRikkancs kifejlesztéséhez. Amikor megkerestek, habozás nélkül igent mondtunk arra, hogy mi is csatlakozzunk ehhez a kezdeményezéshez – mondta Jávori Péter, a 168 Óra kiadójának ügyvezető igazgatója. Hozzátette, fogyatékkal élő embertársainknak ugyanúgy igénye és joga van ahhoz, hogy információkhoz jussanak. „Szeretünk élen járni az új technológiák kihasználásában, igyekszünk naprakészek lenni. Emellett így olyan új olvasókhoz is el tudjuk juttatni a 168 Óra tartalmát, akik eddig nem férhettek hozzá” – fogalmazott Jávori Péter. Schuck Antal, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének elnökségi tagja köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a fejlesztésben. Mint mondta, a látássérült embereknek nagy szüksége van a program nyújtotta lehetőségekre. Dvariecki Bálint, az Alko-soft Bt. ügyvezetője az eRikkancs ötletének születéséről azt mondta, látássérültként ő is szembesült azzal a problémával, hogy az újságolvasás nem egyszerű feladat. Emiatt kezdett el gondolkodni egy vakok és gyengénlátók számára kifejlesztett újságolvasó megalkotásán. Dvariecki Bálint a sajtótájékoztatón bemutatta a rendszer működését. Az eRikkancs több részből tevődik össze: egyrészt tartozik hozzá egy szerkesztőségi modul, amellyel a kiadók feltölthetik sajtótermékeiket. A kiadványok háromféle formában tudnak bekerülni a rendszerbe. A szöveges nézet a teljesen vak felhasználók részére készült – ez nem tartalmaz képeket, a képernyőolvasó szoftverekre optimalizálták. A képekkel ellátott olvasási formát a speciális szoftvereket használó gyengénlátó felhasználók részére fejlesztették ki. Ebben a formában a felhasználók képernyőnagyító segítségével láthatják a képeket, a szövegrészeket pedig képernyőolvasó programmal olvashatják. Ezek mellett működik egy teljes megjelenítésű mód is olyan gyengénlátók részére, akik nem használnak speciális szoftvereket. A rendszerhez tartozik egy weboldal, amelyen keresztül (bejelentkezés után) letölthetők az ingyenes, illetve megvásárolhatók a fizetős kiadványok. A lapok olvasására saját olvasóprogramot fejlesztett az Alko-Soft. Az eRikkancs rendszer emellett beépített nagyítási funkcióval rendelkezik, és ajándék kiadványt is lehet vele küldeni rokonoknak, barátoknak.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 8 = tizenhét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com