Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Elton John - Sacrifice

Hallgatók száma: 34

BeLin a beszélõ Linux

- 2008. szeptember 26. 16:49 - 585 megtekintés

A Linux világában nagy népszerűségre szert tett Ubuntu disztribúció átalakításával, az “Informatika a látássérültekért alapítvány” munkatársának, Hammer Attilának és az Ubuntu Közösség fejlesztő munkájának eredményeként készült el a BeLin 1.0, a magyarított és akadálymentesített Linux verzió.

Nomen est omen ? tartja a mondás, és erről árulkodik a Beszélő Linux, azaz a BeLin elnevezés is. Ezzel a fejlesztéssel az alapítvány célja az volt, hogy mintegy alternatívaként a látássérült emberek számára is biztosítsa az ingyenes Linux operációs rendszer kínálta lehetőségeket. A rendszer tartalmaz egy ORCA nevű képernyőolvasó- és nagyító programot, melynek fejlesztése folyamatos. Az indításkor a felhasználó azonnal beszédtámogatást kap a kipróbáláshoz vagy a telepítéshez. A rendszer számos akadálymentesen használható alkalmazást tartalmaz előre telepítve, mint pl. a Firefox webböngésző, az Openoffice.org irodai programcsomag, a Pidgin üzenetküldő alkalmazás vagy az Evolution levelező program. A leírtakból látható, hogy egy átlagos látássérült felhasználó a számára alapvetően szükséges programokhoz mostantól ingyenesen is hozzáférhet. A Belin 1.0. előnyei A Hardy Heron esetében a magyar nyelvi támogatást a rendszer telepítése után külön kell telepíteni, a Belin-ben a magyar nyelvi támogatás és a beszédtámogatás automatikusan települ és indításkor magyarul jelentkezik be. Tehát a rendszer telepítése és magyar nyelvű használatba vétele leegyszerűsödik. A normál változatban bizonyos rendszerbeállítások egy kezdő látássérült felhasználó számára nem végezhetők el egyszerűen, a Belin-ben ezek a kérdéses beállítások előre adottak. A programok súgója a normál változatban nem olvasható az ORCA (ejtsd orka) képernyőolvasóval, a Belinben igen. A Belin tartalmazza az akadálymentesítési kézikönyv magyar nyelvi változatát. A multimédia szolgáltatások igénybevételéhez a szoftverkomponensek a Belin-nél rögtön a telepítés után rendelkezésre állnak. Néhány, a rendszer használatát megkönnyítő billentyűparancs a normál változatban alapértelmezetten letiltott (külön kell őket beállítani), ezek a Belinben engedélyezettek. Az ORCA képernyőolvasó korábban csak részben volt magyarra fordítva, ez a probléma a Hardy Heron disztribúcióban és a Belin 1.0-ban is megoldott, az ORCA frissíthető lesz az újabb változatokra. Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány reméli, hogy a BeLin 1.0 elnevezésű Linux kiadás sok vak és gyengén látó embernek nyit ablakot a világra és biztosítja számukra is az információhoz való könnyebb hozzáférést. Tegyük láthatóvá a világot! ?Informatika a látássérültekért? Alapítvány A szoftver ingyenesen letölthető az alapítvány honlapjáról www.infoalap.hu a letöltések menüpont alól.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 1 = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com