Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
26
hallgató

Sziget-élmény kerekesszékben

- 2018. augusztus 15. 18:02 - 1111 megtekintés

A mozgáskorlátozottakat külön kemping várja a Sziget Fesztiválon. Itt dolgozik a Mozduljunk Ki! Egyesület: önkéntesek kísérik a Sziget területén az ezt igénylő kerekesszékeseket. Koordinátoruk, Zsolnay Dóra büszke arra, hogy már harmadik éve állandó résztvevői a fesztiválnak.

– Egy ötletből indult – meséli, – hogy hogyan lehetne segíteni a mozgássérült fiataloknak abban, hogy ők is átéljék a fesztiválélményt, anélkül, hogy szülők, vagy közeli hozzátartozók segítségét kérnék. Aki mozgássérült, annak több dologban segítségre lehet szüksége, ezt biztosítják az egyesület önkéntesei. Az egyik kerekesszékes fiatalnak, Ágostonnak éppen segítője keresi a törölközőjét a sátrában. A strandra indulnak többedmagukkal. Zsúfolásig telt a Dunapart, mire odaérnek. Nem csoda: tombol a nyári hőség. Egy lépcső állja a csoport útját: az önkéntesek ezért kerülőutat keresnek. a kiszemelt lejtőről is előbb egyesével odébb kell tessékelni a törölközőkön pilledő fesztiválozókat. Amint meglátják a kerekesszékeket, készségesen pattannak fel azok is, akik egy pillanattal korábban még látszólag magatehetetlenül hevertek. A csoport egyik megtermettebb önkéntesére, Danira marad, hogy a meredek lejtőn egyesével leengedje a székeket. Odalent a süppedős kavicsban és homokban is elkél a segítség. A csapat szerencsésen célba ért, néhányan a vizet is kipróbálják, persze nem egyedül. Dani közben élményeiről mesél. – Szerencsére tök nagy nyitottságot tapasztalok az átlagos fesztiválozóktól a Szigeten – mondja, – nagyon szívesen állnak be teljesen random emberek is segíteni. Ide, a strandra lejutni is egy nehezebb feladat, de gyakran jönnek srácok csak úgy, kérés nélkül is emelni, tolni a kerekesszékeket. Ágoston is élvezi a partot. Az egyesület nélkül most aligha lehetne itt a Szigeten. – Nekem mindenben kell segíteni a mosdóhasználattól elkezdve a lefekvésig – sorolja, amikor arról kérdezzük, mit jelent neki a Mozduljunk ki! Egyesület önkénteseinek munkája. – Én sajnos önállóan nem tudok ellenni. Az egyesület munkája mellett a Sziget Fesztivál is ügyel a mozgássérültek segítésére: külön helyük van a koncerteken. Az ötödik estén a legújabb szupersztár, Dua Lipa fellépését is többen láthatták kerekesszékben ülve. A videó linkje:https://youtu.be/sIUweypx168
Forrás: Euronews

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com