Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Auth Csilla - Emlékül
29
hallgató

Bemutatkozik a DEMENSzia program

- 2020. március 7. 7:21 - 377 megtekintés

A DemenSzia a Modus Alapítvány támogató programja, amelyet demens betegeket gondozó családtagok, „laikus segítők” részére fejlesztettek ki.

A program célja, hogy rendszeresen megjelenő videós tartalmak segítségével alapvető információkat, praktikus tanácsokat osszanak meg a gondozást végzőkkel, segítve az otthoni „ápolók” munkáját. A tartalmakat szociális és egészségügyi szakemberek fejlesztették.

A rövid videók segítségével az emberek felkészültebben, magabiztosabban tudnak megbirkózni a gondozási kihívásokkal. A tapasztalat azt mutatja, hogy minél több ismeretre tesznek szert a gondozók, annál sikeresebbek a gondozásban és annál kevesebb mentális megterhelés mellett tudják végezni a hozzátartozó ápolását.

A betegséggel mind az érintett, mind a család számára megterhelő folyamat veszi kezdetét. Egy idő után a beteg már nem tudja kifejezni érzéseit, gondolatai, megnevezni fájdalmát vagy szükségleteit. A hozzátartozók szeretetüktől vezérelt gondozásukkal, „ösztönösen” próbálják kompenzálni a családtag elveszett készségeit és képességeit. Mindez sajnos nem elegendő a demenciával élők megfelelő gondozásához és a hozzátartozók testi, pszichés és mentális kimerüléséhez vezethet.

Ahhoz, hogy a hozzátartozók megfelelően tudják gondozni a demenciával élőt, jól kell ismerniük a betegség természetét és jól kell ismerniük magát a családtagot. Így csökkenthető a rájuk nehezedő testi és lelki teher mértéke. A család segítsége nélkül idővel az otthonában élő beteg életképtelenné válna, vagyis a hozzátartozó gondoskodása létfontosságú. Ezért is nevezik a gondozást végzőket őrangyaloknak! A DemenSzia az “őrangyalok” munkáját támogatja, célunk az Ő helyeztük javítása!

A programról szóló részletes leírás és a hivatkozott tartalmak a demenszia.hu honlapon olvashatók. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com