Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ágnes Vanilla - Bármerre Jársz
32
hallgató

Bemutatkozik a gyászportál

- 2009. október 30. 22:20 - 994 megtekintés

A gyerek, a házastárs, egy igazán közeli barát elveszítése fájdalmas dolog. Gyakran a gyászolók sem tudják, normális-e, amit átélnek: hallani, látni vélik maguk körül az elhunytat.

A veszteség feldolgozása nagyon nehéz, ráadásul ma a társadalom úgy tesz, mintha a gyász, valakinek a halála olyan kellemetlen epizód volna, amin minél gyorsabban át kell lendülni, túl kell lenni. A gyászolóktól gyakran azt várják el, tegyenek úgy, mintha mi sem történt volna.

A:

www.gyaszportal.hu
új internetes portál a veszteség feldolgozásában próbál segíteni a gyászolóknak: pszichológus, gyásztanácsadó, szerzetes nővér és jogász válaszol a felmerülő kérdésekre, és sok cikk olvasható a gyászfeldolgozás folyamatáról, pl. arról, hogy mennyi ideig tarthat ez, miért érez szinte minden gyászoló bűntudatot, és mit élnek át vajon a gyerekek, ha meghal valamelyik szülő. Szó esik a férfigyászról, a babaelvesztésről és a halálközeli élményekről is.

A legnagyobb segítség a sorstársaktól érkezhet. Senki sem tud hitelesebben írni és beszélni a halálról, a gyászról, mint aki a közelmúltban maga is átélte. “Az én történetem” rovatban van, aki arról írt, hogy autóbalesetben veszítette el férjét és kisfiát, van, aki az édesanyját siratja és olyan asszony is írt, akinek huszonéves fia, miközben megmentett valakit a vízbefúlástól, maga már nem tudott kiúszni. Ezzel, hogy a gyászolók megírhatják saját történetüket, megoszthatják fájdalmukat, és másoknak is segítenek, a fórumokon pedig beszélgethetnek is egymással. Itt nincs tabu, mindenki elmondhatja a fájdalmát, nem kell attól tartania, hogy elborzadnak a történetétől.

A virtuális emlékfalra bárki kiteheti elhunyt szerette fényképét egy rövid önéletrajzzal, és lehetőség van arra is, hogy az ismerősök itt, nyilvánosan fejezzék ki részvétüket.

S végül praktikus tudnivalókat is találhatunk a portálon: hol rendelhetjük meg a temetést, mit kell tenni, ha egy holttestet külföldről akarunk hazahozatni, és hogyan kell intézni a hagyatéki ügyeket. Aki a portált felkeresi, az örökléssel kapcsolatos jogi tudnivalókról is olvashat.

A portált a Hungary Network Zrt. tartja fenn, főszerkesztője Veress Ágnes.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét + = 15

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com