Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
33
hallgató

Bemutatták dr. Gyarmati Andrea “Gyere velem gyógyítani” című kön

- 2015. október 4. 18:01 - 1309 megtekintés

Gyermeke rosszulléte, sírása, betegsége minden szülőt megrémít. A problémák kezelésére, megelőzésére, felismerésére és megoldására ad praktikus tanácsokat a kimagasló sportolói karriert és több évtizedes sikeres gyermekorvosi pályáját követően, legújabb könyvében dr. Gyarmati Andrea.

Ha egy gyermek rosszulléte során a szülő bizonytalan abban, hogy mit tegyen jobb, ha inkább kérdez, mert nincsen felesleges, vagy rossz kérdés, ezt mindig elmondom gyermekorvosként a szülőknek is” – mondta a szerző, könyve bemutatásán, aki elárulta azt is, hogy a könyv gondolata is így született. „Személyesen és telefonon is számtalan tanácsot kértek, kérnek tőlem a szülők, annyi információ és történet halmozódott fel bennem az elmúlt 36 évben, amióta gyerekeket gyógyítok, hogy a kiadó javaslatára, és Erdélyi Ágnes szerkesztőnő közreműködésével végül könyvvé formálódtak az információk és gondolatok. Tájékoztatni, átadni a tudást, informálni, tapasztalatokról, élethelyzetekről mesélni, együttgondolkodásra hívni és segíteni akartam abban, hogy profi szülővé váljanak mindazok, akik gyermeknevelésre adták a fejüket. Ez volt a célom. mesélte újságírói kérdésre válaszolva az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó és gyermekorvos, dr. Gyarmati Andrea.

A sajtótájékoztatón Farkasházi Réka két gyermek édesanyjaként mesélt a szülői szerepről és arról a segítségéről, amelyet a gyermekorvostól és baráttól, dr. Gyarmati Andreától kapott. „A gyakorló anyukák, velem együtt sokszor félnek attól, hogy csip-csup dolgokkal hívogassák az orvost. Én magam is, sokszor hosszan rágódtam azon későn éjszaka, telefonálják-e vagy sem, ha rosszul lett valamelyik gyerekem, de Andrea mindig megnyugtatott és segített, mankót adott és önbizalmat is a gyermekneveléshez.”
A sajtótájékoztatón annak „ceremónia mestere” Vitray Tamás elmondta, hogy számtalan könyvszerzővel folytatott beszélgetése alapján igazán tudja milyen küzdelmes – különösen egy orvosnak – olyan könyvet írnia, ami humorral fűszerezetten ad praktikus tanácsokat, miközben nyelvezetével, színes történeteivel lebilincselve olvasóit úgy szól az orvoslásról a szakmán kívüliekhez, hogy bár elkerüli a szakkifejezéseket, mégis elfogadható az a szakmán belülieknek is. A közismert sportriporter, aki maga is nagy érdeklődéssel olvasta a könyvet emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a BIBLIA után a világ második legolvasottabb könyve is a gyermekorvoslásról szólt, ezért – tekintve a most megjelenő kötet témáját, szerzőjének elragadó stílusát, tudását és egyéniségét – várhatóan bőven lesz olvasótábora a „Gyere velem gyógyítani” című könyvnek is.
Dr. Bókay János, az I. számú Gyermekklinika főorvosa, a szerző egykori munkatársa és barátja is elismerő szavakkal szólt a könyvről, amelyet saját bevallása szerint is alig tudott letenni. „Én szakmabéliként is nagyon élveztem ezt a könyvet, ami az orvostudományról, a gyermekorvoslásról nem egyfajta sorvezető, hanem inkább útmutató, jól követhető határvonalakkal. Fontos fejezete szól a gyermekorvos választásról, amelyről a hasonló témájú könyvek rendre megfeledkeznek, pedig ez nagyon fontos, hiszen 18 évre szóló bizalmi viszonyra keresünk társat, amikor gyermekünk mellé orvost választunk, akire a legnagyobb bajban, gyermekünk betegsége esetén kell támaszkodunk.”
A „Gyere velem gyógyítani” című kötet bemutatójával idén 20. születésnapját ünnepli a Saxum Kiadó, ezért különlegesen fontos számunkra ez a kötet – közölte Jenei Tamás, a kiadó vezetője, aki azt is elárulta, hogy a több száz könyvet maga mögött tudó cég számára ez az év könyve.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com