Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
53
hallgató

Beszélő okoseszközök között élni

- 2021. február 14. 7:30 - 800 megtekintés

Ötszörösére nőtt a látássérültek látásrehabilitációs, állami támogatása.örösére nőtt a látássérültek látásrehabilitációs, állami támogatása.

Megtanítják a különböző okoseszközök használatát is (illusztráció) Fotó: Dreamstime

Új fejezethez érkezett a látássérültek támogatása Magyarországon, hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a napokban tartott sajtótájékoztatón. Fülöp Attila közölte: januárban lépett életbe az a törvény, amely szerint minden 16. életévét betöltött látássérült személy jogosult az államilag támogatott látásrehabilitációs szolgáltatás igénybevételére.

– Ha valakinek sérül a látása, legyen esélye olyan szolgáltatást kapni, amelynek segítségével vissza tud illeszkedni a társadalomba – mondta, hozzátéve: a látássérültek rehabilitációja végső soron az önálló élet lehetőségének megteremtéséről szól.

Az ehhez szükséges, évente 600 millió forint összegű pályázat csütörtök reggel jelent meg a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ honlapján – közölte az államtitkár, azt is jelezve, hogy az összeg ötszöröse a korábbi években erre a célra fordított támogatásnak.

A rehabilitációs szolgáltatás nélkülözhetetlen a látássérültek számára – Barnóczki Gábor

Közlekedés, táblagép

Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke az Északnak elmondta, örülnek, hogy az állami támogatás növekszik, hiszen az egyesület hoszszú évek óta végzi látássérült emberek rehabilitációját. Igaz, pályázni nem ők pályáznak, hanem az Észak-Magyarország Látássérült Rehabilitációs Központ. Az egyesület a központtal kötött megbízási szerződés alapján végzi a fontos, rehabilitációs feladatokat.

– Főleg a kommunikációs és számítástechnikai eszközök használatát oktatjuk látássérült embereknek, de megtanítjuk nekik a különböző okoseszközök, mint az okostelefon vagy táblagép használatát is. Azonban nemcsak informatikai oktatás folyik nálunk, hanem a Braille-írás és -olvasás tanítása, hiszen ez egy kicsit háttérbe szorult az informatikai eszközök elterjedésével. Ezenkívül nagyon fontos a tájékozódás és a fehér botos közlekedés tanítása, valamint a mindennapos tevékenységek oktatása. A rehabilitációs szolgáltatás nélkülözhetetlen a látássérültek számára, akár veleszületett, akár szerzett látássérülésről van szó – hangsúlyozta az elnök.

Azzal folytatta, hogy ha valaki baleset vagy betegség miatt veszítette el a látását, akkor az első sokk és bezárkózás után meg kell tanulnia, hogy az eddig berögzült tevékenységeket, hogyan tudja ezután végezni. A rehabilitáció alatt megtanulja, hogyan kezelje például a beszélő eszközöket: a konyhai és személyi mérleget, a vérnyomás- és cukorszintmérőt vagy öltözködéskor a beszélő színfelismerőt.

Hozzátette: mindezt a segítséget akkor is megadták a megye látássérültjeinek, amikor még nem állt rendelkezésre akkora állami támogatás, mint most. A képzéseket az egyesülettel kapcsolatban álló szakemberek végzik.

(Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 * hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com