Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Mujahid - T*z és vágy
48
hallgató

Sérelemdíjat kapott a vak férfi, aki átesett egy rolleren

- 2023. július 31. 6:33 - 202 megtekintés

2023 tavaszán egy körültekintően közlekedő fiatal vak férfi egy helytelenül leparkolt rollerben úgy esett el, hogy a fején nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az MVGYOSZ közbelépésének hála a balesetet okozó felhasználó nem használhatja tovább a szolgáltató rollereit, a sértett pedig méltányos összegű sérelemdíjban részesült.

2023 februárjában egy vak fiatalember hazafelé tartott újpesti otthonába, amikor körültekintő közlekedési attitűdje ellenére nem vette észre, hogy a járdán keresztben álló elektromos rollerek mellett nem fog tudni biztonságosan elhaladni. A fehérbotja beleakadt az egyik rollerbe, ami magával rántott egy másik, szabályosan leparkolt elektromos rollert. A fiatalember elesett, és a dominók módjára eldőlő rollerek egyik kiálló alkatrésze több centiméter hosszan megvágta a homlokát, ezzel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.
Az esetet követően a fiatalember azonnal orvoshoz fordult és látleletet vetetett fel. Látó rokonával készíttetett néhány fényképet a balesetet okozó járműről, és azonnal az MVGYOSZ-hez fordult.

Ahogy azt a szervezet megírta egy korábbi cikkben, az MVGYOSZ 2023 januárjában részt vett egy egyeztetésen a legnagyobb rollerszolgáltatók részvételével annak érdekében, hogy Budapesten létesítsenek olyan parkolókat, úgynevezett „MOBI pontokat”, amelyeket a látássérült emberek is észlelhetnek, és ahol szabályosan, a járókelőket nem zavaró módon lehet elhelyezni a már használni nem kívánt rollereket, elektromos robogókat és hasonló járműveket.

A balesetet okozó roller a Tier Operations nevű rollerszolgáltató érdekkörében működött. A januári egyeztetés révén volt élő kapcsolatuk a szolgáltatóval, így azonnal jelezték a baleset tényét és előterjesztették a sértett sérelemdíj iránti igényét.

Az előadóművészként dolgozó fiatalembernek a baleset következtében szüksége volt egy új kabátra, valamint gyógyszerérzékenysége okán különleges, jódmentes sebkezelő készítményeket igényelt, amelyet önerőből csak nagyon nagy nehézségek árán tudott kifizetni. Sérelemdíjra azért volt szükség, mert az orvosi látlelet alapján a leggondosabb orvosi kezelések és a legjobb sebkezelő készítmények ellenére is előreláthatóan több hónapos gyógyulási időt prognosztizáltak a homlokseb kapcsán.

A Tier Operations Kft. a sérelemdíj folyósításán túlmenően ígéretet tett arra, hogy mindaddig, amíg a rollerek szabályos parkolását lehetővé tévő MOBI pontokat nem alakítják ki, addig az MVGYOSZ által javasolt helyszínekre parkolást tiltó zónákat telepít.
Az MVGYOSZ többek között kilenc olyan zuglói helyszínen javasolt parkolást tiltó zónákat létesíteni, amelyeken látássérült vagy más fogyatékossággal élő emberek gyakran megfordulnak. Ilyen hely a Vakok Általános Iskolája, a Gyengénlátók Általános Iskolája, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Látásvizsgáló Tagintézménye, a két budapesti MVGYOSZ-tagegyesület ügyfélszolgálata és az MVGYOSZ székháza.

Mindenekelőtt hangsúlyozandó, hogy a járdán felbukkanó váratlan akadályok ellen nincs hatékony védekezés. Ennek ellenére javasolja a szervezet, hogy körültekintően, megfontoltan közlekedjen és fehérbotját minden esetben használja.

Ha mégis bekövetkezik a baj:

Először is vetessen fel látleletet a sérülésről, és tudja meg, melyik szolgáltatóhoz tartozik a balesetet okozó roller.
Ha fényképes bizonyítékot tud szerezni a rollerről és annak elhelyezéséről, az meggyorsítja a folyamatokat.
Amint kézhez kapta a látleletet, telefonon vagy e-mail útján vegye fel a kapcsolatot az MVGYOSZ-szel. Kollégáik feltesznek még néhány tisztázó kérdést, és lefolytatják a szükséges ügyintézést a szolgáltató bevonásával.

(Dr. Velegi Dorottya MVGYOSZ. megbízott szakmai vezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 28. szerda, Ákos, Bátor napja van.
Az év 09. hete és 59. napja.
Holnap Elemér napja lesz.

1678. Bethlen János erdélyi kancellár és történetíró halála.


1849. Dembinszky hajnalban Kápolnáról Mezőkövesdre hátrál.


Csokonai Vitéz Mihály: A fársáng búcsúzó szavai

"...Élni kell a böjtbe is.
Azért aki szép párt lele,
Nem zsíros az - élhet vele.
Kukrikol a csirke is!
Élni kell a böjtbe is!

Jaj, siessünk, híveim!
Mit érzek? -mi szent szag? wer da?--
Jaj! jön, -jön a hamvas szerda!
Béhamvazza szemeim:
Jaj, siessünk, híveim!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com