Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A MVGYOSZ. felújított székházának hangos bemutatója - Pille összeáállítása
65
hallgató

Bravúros magyar egészségügyi megoldás: digitális kórház jön létre a cukorbetegek kezelésére

- 2023. november 24. 10:14 - 240 megtekintés

Digitális kórház segíti a cukorbetegség és szövődményeinek kezelését, megelőzését, így visszaszorítva a betegség olyan súlyos következményeit, mint a lábamputáció.

A 30 év klinikai tapasztalat alapján kidolgozott MEROVA végtagmentő alkalmazás a lábdiagnosztika mellett kibővült a szakellátók, lábápolók által használható felülettel, amely egyúttal orvosi támogatást is nyújt ezen ellátóknak.

 

November a cukorbetegség hónapja, ami felhívja a figyelmet az egyik leggyakoribb, súlyos szövődményekkel járó betegségre, ami a modern kor emberét sújtja. Világszerte ugyanis több mint 500 millióan küzdenek vele, és 2021-ben 6,7 millió ember halálát okozta, azaz 5 másodpercenként egy ember emiatt hunyt el. Ennek oka, hogy nagyon sok komplikációval járhat: többek között szívrohamot, vesebetegséget, sztrókot, vakságot vagy akár alsó végtagvesztést okozhat.

 

„A betegség hazánkat sem kíméli, a cukorbetegségre visszavezethető amputációk számában például az első helyen állunk Európában. Emellett az is komoly intő jel, hogy a korábban felnőttkori betegségnek tartott 2-es típusú diabétesz egyre inkább érinti a fiatalabb korosztályt is. Holott sok esetben a betegség nemcsak elkerülhető, de hatékony diagnosztikával, életmódváltással és szakellátással akár vissza is fordítható” – hívta fel a figyelmet dr. Rozsos István sebész, érsebész, diabétesz láb specialista, a MEROVA módszer egyik kidolgozója.

 

Módszertanból digitális kórház

A módszerrel már több ezer magyar beteg végtagját sikerült megmenteni, ugyanis olyan, lépésről lépésre követhető feladatsort biztosít a betegek számára, amely kifejezetten a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményei miatt veszélyeztetett végtagok megmentését szolgálja. A módszerre épülő, egyedi végtagmentő alkalmazás az éves szinte 5-6000 amputáció megelőzésének céljából jött létre, és 30 év klinikai tapasztalata alapján közel 100 egyedi kezelési tervet tartalmaz. Most a módszer eredményeire építve tovább bővült a digitális egészségügyi szolgáltatás: létrehoztak egy olyan, cukorbetegekre specializálódott digitális kórházat, amely minden segítséget és információt megad a betegek számára.

 

„A diabétesz kezelése egy csapatmunka a beteg, a szakellátók és lábápolók, illetve orvosok között, ezért a végtagmentő alkalmazást kibővítettük egy új, a szakellátók és lábápolók által használható betegellátó felülettel. Így a diabétesz láb szindrómás és visszérproblémás betegek lábdiagnosztikája mellett már az állapotfelméréshez és vizsgálatokhoz szükséges kezelőlapok, dokumentumok kezelése is digitálisan történik. Az új felület egyben orvosi támogatást is nyújt az ellátók számára a megfelelő döntések meghozatalában” – mutatta be az újdonságot Menyhárt Lia, a MEROVA Health Zrt. ügyvezetője. „A problémás esetek korai, a szakellátók és lábápolók bevonásával történő kezelése a gyógyítás eredményességét, a betegek és hozzátartozóik életét, illetve az orvosi leterheltség csökkentését is nagyban segíti” – tette hozzá.

 

 

 

 

 

Dr. Rozsos István alapítóként idén elnyerte a Richter Érdemérmet, a fejlesztés pedig Az év betegbarát szolgáltatója díjat. Emellett a MEROVA 1. helyezést ért el a BKIK társadalmi vállalkozások számára létrehozott mentorprogramjában, a jelenlegi fejlődését pedig a legnagyobb hazai nagyvállalati inkubátorprogram, a start it @K&H segíti. A csapatot beválogatták a 2024. február 26-29. között zajló dohai Websummitra is.

 

MEROVA Health Zrt.

A MEROVA egy komplex ökoszisztéma kiépítésén dolgozik, ahol jelen van az orvos, a szakellátó és a beteg is, ugyanis a gyógyulás csapatmunka. A rendszer 30 év klinikai tapasztalatát foglalja össze a preventív szemlélet és a megfelelő diabétesz szövődmény ellátás érdekében. A betegek számára a MEROVA tudástár mellett szakellátó kereső, állapotnaplózás, életmód csomagok, kurzusok és online konzultációk is elérhetők, hogy megkönnyítse és meggyorsítsa a betegek megfelelő ellátását és gyógyulását.

 

A MEROVA végtagmentő diagnosztikája önkéntes műnyilvántartásban van, szoftvere pedig – Európában egyedülálló módon – a kliens menedzsment rendszer és a betegek biztonságos becsatornázása mellett protokollszerű támogatást és tréninget is nyújt az ellátóknak, hogy növelje az ellátás színvonalát és a betegek biztonságát. A Végtagmentő diagnosztika már 6000 felhasználó életét segítette eddig, az új szoftvert pedig az indulást követő pár napon belül már 50 lábápoló használja.

MEROVA_bemutatófilm

 

 

 

További információ: office@merovahealth.com

 

 

 

 

 

 

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* hat = 18

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com