Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fonográf - Lökd ide a sört!
36
hallgató

BULÁKE CSALÁDI NAP

- 2015. február 6. 18:19 - 1891 megtekintés

2014. február 14. LÁSS SZÍVVEL! – Érzékenyítő Családi Nap

Minden, ami a látássérültekkel kapcsolatos 10:00-13:00 TAPINTHATÓ KIÁLLÍTÁS tárlatvezetővel a fenti kisteremben, a Kézzelfogható Alapítvány által 10:00 AGÁRDI SZILVIA koncert és előadás 10:30 ILLATFELISMERŐ, TAPINTHATÓ, ESZKÖZBEMUTATÓK, ELŐADÁSOK, HAJTOGATÓ JÁTÉKOK várják a kicsiket és nagyokat a BULÁKE szervezésében 11:30 KUTYÁS BEMUTATÓ ÉS INTERAKTÍV, JÁTÉKOS FELADATOK a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány közreműködésével 12:30-13:00 ZUMBABEMUTATÓ Tószegi László vezetésével és látássérült növendékeivel 13:00 WESZELY ERNŐ eMeRTon-dijas zongora- és harmonikaművész előadása Városi Ifjúsági Klub Budaörs, Károly kir. u. 3. 23/788-868, www.ifildub.hu 12. Bemutatkozik a LÁSS! Egyesület A Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) 2006-ban alakult, amelynek látássérült és látó tagjai folyamatosan bővülő, sokszínű sportprogramokon vehetnek részt. Céljuk, hogy a látássérült emberek széles rétegeivel ismertessék meg a mozgás örömét, és hogy számukra minél többféle sportágat elérhetővé tegyenek. Az érdeklődők minden héten számos sportprogramból választhatnak (jóga, hastánc, falmászás, futás, vakfoci, aerobic, jégkorcsolya). Emellett sí- és vitorlástáborokat szerveznek, tandem biciklivel vagy gyalog túráznak, azonban a legfontosabbnak tartják, hogy az egyesület tagjaitól érkező igényekre megoldást találjanak. Így jutottak el többek között evezni, vitorlázni, sárkányhajózni, vitorlázó repülni és siklóernyőzni. Rendszeres programjaik:

 • A Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének közösségi helyiségében (1062 Budapest, Andrássy út 76. Fszt/4.) hétfőnként 17:30-19:00 óra között tapasztalt oktatók tartanak gerincjógát klasszikus hatha jóga elemekkel gazdagítva. Az órákhoz bárki csatlakozhat nemtől, kortól, edzettségi állapottól függetlenül. Érdeklődni,további részletes információt kérni Németh Orsolyától lehet a nemeth.orsi@chello.hu e-mail címen.
 • Keddenként a hölgyeket hastánc órára csábítják. Ha érdekel, hogyan végezhető vakon ez a különleges sport, az érdeklődők csatlakozhatnak egy vidám csapathoz este 18:00-19:30 óra között az egyesület közösségi helyiségében. Érdeklődni Chmelik Boglárkánál lehet a c.boglarka@gmail.com e-mail címen.
 • Aki extrémebb kalandokat keres, kedd délután csatlakozhat a falmászók lelkes csapatához. A programot külső helyszinen tartják – Részletek Ócsvári Árontól kérhetők az Oaron1@gmail.com e-mail címen.
 • 8 éve állandó programja az egyesületnek a futó edzés minden szerdán a Margit szigeten Tavaszi-őszi szezonban. A programot márciustól június végéig, majd szeptembertől november végéig tartják. Bővebb információ az info@lassegyesulet.hu e-mail címen kérhető.
 • Szerdánként 17:30-18:30 óra között pilátesz órát tartanak közösségi helyiségükben. Érdeklődni lehet Pálinkás Anettnál a palinkas.anett@gmail.com e-mail címen.
 • Amíg a szezon engedi, rendszeresen járnak korcsolyázni a Városligeti Műjég pályára szerda esténként. A helyszínen lehetőség van korcsolyát bérelni, így ez ne szegje kedvét senkinek. A program szervezője Balogh Zsolt, akitől a zsolti@elektro-b.hu e-mail címen kérhető további információ.
 • Októberben indult legújabb programja a LÁSS-nak; aerobic órát tartanak minden pénteken 18:15-19:15 óra között az egyesület közösségi helyiségében. Bárki csatlakozhat, aki szeretné kipróbálni ezt a sportágat. Kérdésekkel Velegi Dorottyát érdemes keresni a dorottya.velegi@gmail.com e-mail címen, vagy a +36/30 912-1263 telefonszámon.
 • Péntekenként 17:00-19:00 óra között tartja edzését az ország egyetlen vakfoci csapata. Aki kíváncsi, miként vált elérhetővé látássérültek számára is ez a népszerű sportág, kipróbálhatja, érdeklődhet Szeli Emíliánál a Szeli.emilia@lassegyesulet.hu e-mail címen.
 • A rendszeres programok mellett számos rendezvényt hirdetnek meg az egyesület levelező listáján, amire a www.lassegyesulet.hu Oldalon keresztül tudnak feliratkozni az érdeklődők.
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ három = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com