Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Népzenei kavalkád - Ferenczi István műsora
25
hallgató

Civil lobbisták javaslatai az egészségügy finanszírozásának megr

- 2015. december 13. 15:15 - 1485 megtekintés

A magyar egészségügy egy járókeretes, a teljes kimerültség szélén álló emberre hasonlít, aki húzza maga után a koloncait (finanszírozási gondok, orvos hiány, eszközpark elavultsága stb…).
Néha kap a szájába egy-egy falatot, mely legfeljebb egy rövid ideig tartó túléléshez elégséges. Civilekből álló lobbi csoport kezdte meg működését, ennek az áldatlan helyzetnek a kijavítására. A Betegút Egyesület (www.betegutegyesulet.hu) nem szokványos javaslatokkal él a döntéshozók irányába.

A VÉSZJELZÉS program egy hároméves elképzelést tartalmaz.
Három forrásból kívánjuk az egészségügyet talpra állítani, egy erőteljes pénzügyi javaslattal.
Legfontosabb elemei: Költségvetési forrás biztosítás, szolidaritási különadó, valamint a fel nem ajánlott 1% ok átcsoportosítása az egészségügy területére.
A teljes program itt olvasható:
Az egészségügy jelentős forráshiánnyal küszködik, amelynek megoldására az Egyesület kommunikációjában és a döntéshozókkal történő egyeztetés során az alábbi elképzeléseket szorgalmazza, és kívánja megvalósítani.

1./ 2017 az egészségügy rendbetételének éve kell, hogy legyen. Ezért kérjük, hogy a Kormányt a 2017-es év költségvetését úgy állítsa össze, hogy a 2015-ös költségvetési számokhoz viszonyítva +3%-ot biztosítson egészségügyi forrásokra. egyszeri, rendkívüli kiadásként.
A forrásnövekedés
50%-át az egészségügy diagnosztikai és eszközparkjának felújítására,
25%-át az egészségügyben dolgozók bérrendezésére (beleértve a kisegítő személyzetet is),
25%-ot az OEP részére gyógyszer és orvosi segédeszköz támogatásának növelésére, elsősorban a krónikus betegek terheinek csökkentésére fordítsák.
2018-ban 2% rendkívüli forrást kell biztosítani a költségvetésből,
2019-től pedig a 2015-ös költségvetési számot 1%-kal növelve folyamatosan az egészségügy rendelkezésére kell bocsájtani.
2./ Szolidaritási különadó: a kiemelt jövedelmekkel rendelkező magánszemélyekre az alábbiak szerint százalékos meghatározásban (3 éves program):
• nettó 300.000 Ft felett 1%
• nettó 500.000 Ft felett 1,5%
• nettó 750.000 Ft felett 2%.
Vállalkozók és cégek részére (3 éves program).
(Nem kívánjuk alkalmazni az adót azok irányába, akik már más jogcímen külön adót fizetnek a költségvetésbe.)
• 50.000.000 Ft nettó árbevétel után 1%
• 100.000.000 Ft nettó árbevétel után 1,5%
• 200.000.000 Ft feletti nettó árbevétel után 2%
kizárólag az egészségügyi ellátó rendszerre fordítva a 2015-ös költségvetési számok változatlanul hagyása mellett.
3./ Az állampolgárok szabad rendelkezése szerint adójukból felajánlható de fel nem ajánlott 1+1% automatikus átirányítása az egészségügyi ellátó rendszerbe. Az így befolyt összeget a fenti irányelvek alapján kell felhasználni.

A program megvalósítása érdekében a Betegút Egyesület erőteljes szervezési tevékenységet kezdett a beteg szervezetek az egészségügyi dolgozói szervezetek és a tejes társadalom körében.
A magyar egészségügy fejlődése megállt. Általános szinten visszaesés tapasztalható annak színvonalában. Elképzelhető, hogy rövid időn belül, elsősorban a szakember hiány miatt romhalmazzá válik. Az Egyesület emellett elkészíti az ország egészségügyi ellátottságának térképét, illetve számtalan programot indít az egészségügyi kultúra erősödése érdekében.
A Betegút Egyesület az első olyan civil szervezet, mely az egészségpolitikai célokon kívül, a betegek gyógyításával kapcsolatos betegmenedzseléssel foglalkozik olyan módszereket alkalmazva, amely a betegek gyógyulási idejét lerövidíti, illetve segít elkerülni azokat a csapda helyzeteket, mellyel a gyógyulni vágyók minden nap szembesülnek. Szeretnénk elérni, hogy a gyógyulás ne csak a szerencsén múljon.
Az Egyesület nyitott minden tárgyalási javaslatra, a jövő év elejétől pedig tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal a problémák megoldása érdekében.

Hobby Rádival közölte:Kovács László szervezési és kommunikációs elnök-helyettes

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 2 = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com