Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
35
hallgató

Dolgozni akart, ezért most 30 ezerből kell megélnie

- 2012. december 26. 19:19 - 1911 megtekintés

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal 2012-től több százezer rokkantnyugdíjas ellátását vizsgálja fölül. Akit az orvosok munkára alkalmasnak találnak, az akár teljes rokkant-nyugdíját is elveszítheti. A mainap.hu 6 ilyen eseten keresztül mutatja be a rendszer működését, és annak visszásságait.

kép

– Az fáj a legjobban, hogy 33 éves munkaviszonyom van, soha nem voltam munkanélküli, mégsem veszik figyelembe azt, hogy betegségem ellenére dolgozni szeretnék. És ami a legrosszabb, nem tudok megélni a fizetésemből – meséli Molnár Julianna, a solti Mozgáskorlátozottak csoport titkára.

Julianna 13 éve kapott sztrókot, ekkor a bal oldalára lebénult. Ez után hat hónapig járt rehabilitációra, ami valamennyire stabilizálta az állapotát.

– Egy kissé dobálós a járásom és hamar elfáradok, de tulajdonképpen felépültem – meséli. Jelenleg félévente infúziós kezeléseseket kap és fizikoterápiára kell járnia, hogy állapotát szinten tudja tartani.

Az asszony korábban varrónőként dolgozott, a sztrók után azonban nem tudta folytatni a munkát, ezért egy solti, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató gyárban vállalt állást.

– Nem könnyű, mert hat órában sportszereket gyártunk. Kézzel csomózunk focihálókat, és focilabdákat varrunk. A betegségem miatt hamar elfáradok, a bal kezem zsibbadni kezd, illetve néha szörnyű fejfájások gyötörnek. De ezen a munkahelyen lehetőségem van arra, hogy ilyenkor megpihenjek kicsit. Nem kell olyan ütemben teljesítenem, mint a varrodában kellett – mondja.

Julianna idén tavasszal felülvizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy betegségének foka nem változott, ennek ellenére rehabilitálhatónak minősítettek, így választania kellett a rehabilitációs ellátás (25. 900 Ft) és a hat órás munkája között, amiért 42 ezer forintot kapott. Mert kétféle ellátást senki nem kaphat.

– Eddig az ellátással és a fizetésemmel együtt 67 900 forint jövedelmem volt egy hónapban. Nem mondom, hogy kényelmesen eléltünk belőle, de nem volt okom panaszra – meséli. – Én a munkámat választottam, ám két hét múlva a munkáltatóm négy órásra csökkentette a munkaviszonyomat, mondván, a gyárnak juttatott állami támogatás összege miatt csak így tudja az összes dolgozóját kifizetni. Így most havonta átlagosan 33 ezer forint a havi fizetésem.

– Nem tudom, mi lesz velünk ennyi pénzből – mondja Julianna. – Ugyanis az állapotom fenntartásához szükségem lenne rendszeres infúziós kezelésekre, de Kalocsáig, a kórházig majdnem 14 ezer forint az útiköltség. Ugyanis elvették az utazási kedvezményemet is. És hiába térítené vissza utólag az OEP a buszjegy árát, ha egyszerűen képtelen vagyok összeszedni ennyi pénzt havonta.

Julianna ráadásul egyedül ápolja beteg párját is. Király Péter súlyos cukorbeteg, veleszületett érszűkületi betegségben szenved, ennek szövődményeként mindkét lábát elvesztette, súlyos szívbeteg, vak és végstádiumú vesebeteg, így rendszeres dialízisre szorul.

– Elvégeztem egy szakápolói tanfolyamot, úgyhogy én végzem neki a dialízist naponta. Ha kórházba kell mennie, megyek vele, mert a Kalocsai kórházban a nővérek erre nincsenek kiképezve. Ilyenkor kiesem a munkából is. Aggódom, mi lesz velünk, ha én sem leszek olyan állapotban, hogy segíthessek neki.

Számokban: Király Péter nyugdíja 59. 930 forint. Kettőjük havi jövedelme 92930 forint. Ebből havonta 10 ezer forint csak a villanyszámla a dialízisgép miatt. A havi tüzelőfa ebben a hónapban 28 700 Ft.-ba került. Julianna gyógyszere 7 ezer, Péteré 20 ezer forintra rúg havonta. Ha ezeket összeszámoljuk kettőjüknek 27230 forintból kell megélniük.

Forrás: mainap.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 3 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com