Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szignál -
32
hallgató

Egyeztetés indul a fogyatékosügyért felelős államtitkársággal

- 2016. február 13. 20:14 - 1164 megtekintés

Elindulhat a közös gondolkodás és a közös munka az államtitkársággal – fogalmazott Kovács Ágnes azután a megbeszélés után, amelyet február elején folytatott a minisztériumban a Czibere Károly szociális ügyekért és felzárkózásért felelős államtitkárral, Nyitrai Imre helyettes államtitkárral és Szekeres Pál miniszteri biztossal, az államtitkár kezdeményezésére.

Az elnök rendkívül hasznosnak ítélte a találkozót. Több kérdésben is közeledtek az álláspontok, de a felek – a MEOSZ kezdeményezésére – abban állapodtak meg, hogy asztalhoz ülnek, és részletesen átbeszélik a Szövetség javaslatait, amelyek nemcsak a közlekedési kedvezményeket érintik – mondta el a meosz.hu-nak.

Mint ismeretes: a Szövetség tavaly ősszel kezdeményezte a tárcánál http://www.meosz.hu/new_index_0v_hirek_one.php?mcs=meoszvezer&rec_azonosit=d_meoszvezer_hirek_274 a közlekedő-képesség minősítési rendszerének felülvizsgálatát, kétféle parkolási igazolvány bevezetését, amely lehetővé tenné, hogy a mozgássérült parkolóhelyeket csak a súlyosan mozgássérült emberek használhassák, és a gépjárműszerzési rendszer módosítását annak érdekében, hogy a legsúlyosabban mozgássérült embereknek is biztosítson megfelelő autókat a szükséges átalakításokkal. Nyitrai Imre válaszában elutasította a javaslatokat, utóbbi kettőt arra hivatkozva, hogy diszkriminálná a többi fogyatékossággal élő embert. A MEOSZ elnöksége ezzel nem értett egyet, és úgy döntött, a Szövetség további lépéseket tesz az ügyben.

Az államtitkársággal folyatott mostani megbeszélésen megállapodás született arról, hogy létrejön egy munkacsoport, amely felülvizsgálja a közlekedőképesség minősítés rendszerét, és a javaslatokat tesz a módosításra. A kétféle parkolási kártya bevezetését továbbra sem támogatják, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az idősotthonok nem lesznek rá jogosultak, így egyelőre nem bővül azok köre, akik miatt a kerekesszéket használó mozgássérült emberek nem tudják használni a speciális parkolóhelyeket. A parkolási ügyeket nem hagyjuk annyiban, tovább fogunk róluk tárgyalni, ahogy a gépjárműszerzési rendszerről is – mondta Kovács Ágnes a meosz.hu-nak.

Az elnök a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai kapcsán – a tavaly nyári találkozóhoz hasonlóan – most is kérte a jövedelemkorlát eltörlését. A rehabilitációs ellátottak esetében javasolta a heti 20 órás munkaidőkorlát megszüntetését, és jelezte: biztosítani kell az ellátások értékállóságát, elfogadhatatlan ugyanis, hogy 2016-ban még mindig a 2012-es minimálbér alapján számolják ki az ellátások minimum-maximum értékét.

Kovács Ágnes a találkozón elmondta: a nagy létszámú bentlakásos intézetekben sok mozgássérült ember él, ezért a MEOSZ szeretne részt venni a kitagolás és a támogatott lakhatás monitorozásában. Kérte azt is, hogy a súlyosan mozgássérült emberek érdekében bővítsék 24 órásra a támogató szolgáltatásokat (személyi segítés, szállítás). A MEOSZ szívesen vinne egy ilyen, uniós finanszírozású, kísérleti programot. A bővítés azért is sürgős és elengedhetetlen, mert a házi segítségnyújtás rendszerét úgy alakította át a kormány, hogy abból a súlyosan mozgássérült emberek kiszorulnak. Erről több panasz is érkezett már a MEOSZ-hoz – mondta el az elnök. Az államtitkár támogatta a javaslatot, és megkérte Kovács Ágnest, hogy vegyen részt a szakmai munkában.

Az elnök örömét fejezte ki, hogy végre elkezdődhet egy közös gondolkodás, közös munka az államtitkársággal a mozgássérült emberek helyzetének javítása érdekében. Mint mindig, most is hangsúlyozta: a MEOSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy a súlyosan mozgássérült emberek közlekedési kedvezményei valóban segítséget jelentsenek a közlekedési hátrányok leküzdésében. Ugyanolyan fontos, hogy biztosítva legyenek számukra az önálló élethez szükséges feltételek, legyen szó akár a támogató szolgáltatásokról, akár a lakhatásról.

Az első egyeztetésre a MEOSZ megküldte az időpontjavaslatait az államtitkárságnak, várják a választ.

Forrás: meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy - = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com