Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sass Sylvia - Szerelmes asszony
33
hallgató

Egymilliárdért épül ki a gyógyeszközöket kölcsönző hálózat

- 2013. június 15. 19:07 - 1707 megtekintés

Homályos, ki, mikortól, mennyiért és milyen kondíciókkal ad kölcsönbe gyógyászati segédeszközöket (gyse) a rászorulóknak.

Bár cégek és karitatív szervezetek is foglalkoznak kölcsönzéssel, a logisztikai háttér felállítására és az eszközök beszerzésére szánt egymilliárd forintos uniós támogatást a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) használhatja fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára még márciusban jelentette be, hogy az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekthez kötődően még az idén elkészül az a hat kölcsönzési pont, ahol például elektromos ágyakat, kerekes székeket, mankókat lehet kölcsönözni. A gyse bérlését a szakemberek tíz éve szorgalmazzák, főleg olyan betegek esetében, akik átmenetileg szorulnak rá, netán olyan eszköz, amelyet egymás után több ember is fel tud használni.

A gyógyászati segédeszköz forgalmazók és az OEP között 2007-ben már folytak tárgyalások a kölcsönzésről, de mint Rásky Lászlótól, az Orvostechnikai Szövetség főtitkárától megtudtuk, az álláspontok nem közeledtek. Az olyan alapelvekben sem sikerült ugyanis megegyezni, mint hogy kié az eszköz és milyen költségeket számolhat el a forgalomba hozó (például fertőtlenítés). Ezeket várhatóan úgy hidalják át, hogy a kölcsönzést végzők nem veszik igénybe az egészségbiztosítási támogatást ? tudta meg a Világgazdaság. Legalábbis, ha kölcsönzést is a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja végzi majd, bár ez egyelőre nem tárgya ennek a projektnek ? mondta lapunknak a MEREK igazgatója.
Kogon Mihály elmondta: a kölcsönzést hosszabb távon másfajta közfinanszírozásban, például alapítványon keresztül képzelik el. Az igazgató szerint, ami már biztos, az az, hogy a kölcsönzők, illetve logisztikai központok másfél-két év alatt állhatnak fel, közben közbeszerzési eljárással megvásárolják a gyógyeszközöket. Úgy számolnak, hogy évente nagyjából 25-30 ezer beteget, illetve családtagjaikat tudják kiszolgálni.

Forrás: hvg.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három + = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com