Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
41
hallgató

Egyre több támogatást kapnak a fogyatékossággal élők

- 2021. április 23. 7:27 - 623 megtekintés

A kormány azért dolgozik, hogy a fogyatékossággal élő emberek is megtalálják helyüket az életben, a lehető legönállóbb és legteljesebb életet élhessék – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítését elősegítő projekt online zárórendezvényén csütörtökön.

Fülöp Attila köszöntőjében kiemelte:

Magyarországon 1 millió embert érint a fogyatékosság; vagy úgy, hogy ő maga él fogyatékossággal, vagy úgy, hogy valamelyik családtagja.

Hangsúlyozta: az önállóbb, teljesebb élethez akadálymentesítés és foglalkoztatás szükséges. A munka segély helyett esélyt, saját jövedelmet jelent. A kormány az elmúlt tíz évben több mint kétszeresére – 18 százalékról 44 százalékra – emelte a megváltozott munkaképességű emberek körében a foglalkoztatottak arányát – jelezte az államtitkár.

Hozzátette: az akadálymentesítésben legalább olyan fontosak az infokommunikációs, mint a hagyományos fejlesztések, e téren a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) az Európai Unióban (EU) is példamutató munkát végez – mondta Fülöp Attila.

Vitályos Eszter, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára fontosnak nevezte, hogy mindenki egyenlő esélyekkel férhessen hozzá az alapszolgáltatásokhoz az élet minden területén, az ország minden pontján.

A 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban a fogyatékossággal élő emberek többmilliárdos támogatást kaptak az EU-tól, és a magyar kormány is lakásfelújításra, személygépkocsi átalakításra, illetve a munkáltatók bértámogatására fordítható összegekkel segítette őket – jelezte.

Az EU és a magyar kormány is azért dolgozik, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a fogyatékossággal élő embereket és nagy hangsúlyt kapjon a szociális védelem – tette hozzá az államtitkár.

Vitályos Eszter köszönetet mondott a MEOSZ-nak az úttörő, kiemelkedően sikeres projektért és a közös munka folytatását ígérte.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy

a projekt több száz mozgáskorlátozott hétköznapjait könnyítette meg.

Hozzátette: jó az együttműködés a kormány és a MEOSZ között; várják az észrevételeket, javaslatokat a további fejlesztésekhez.

Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke jelbeszéddel előadott köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a világjárvány a fogyatékosszervezetek számára fontos időszak.

Jelzi, hogy jó úton járnak, az infokommunikációs akadálymentesítés kitörési pont, amely hozzásegít a közszolgáltatásokhoz, a munkavállalásokhoz és az önállóbb élethez, a korlátok nélküli jövőhöz

– fűzte hozzá.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke elmondta: a 2018 januárjában indult és április 30-án záruló Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése elnevezésű projekt során 728 millió forintos uniós vissza nem térítendő támogatásból több mint 600 súlyosan mozgáskorlátozott ember infokommunikációs akadálymentesítését, közügyekhez, közszolgáltatásokhoz hozzáférését segítették eszközökkel, képzéssel, felkészítéssel, gyakorlati ismeretekkel és szemléletformálással. A fejlesztések folytatódnak – tette hozzá.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 2 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com