Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
29
hallgató

Élethűen érzékeljük, hogy vakok vagyunk

- 2019. február 18. 10:13 - 614 megtekintés

Mekkora dráma rejlik abban, hogy egy vak ember visszanyeri a látását?

A Gináról való gondoskodás tölti ki James életét Fotó: port.hu A csak téged látlak című film egy ilyen esetet dolgoz fel. Gina gyermekként vakult meg egy közlekedési balesetben, amelyben szülei meghaltak. Bár világtalanként minden helyzetben másokra van utalva, igyekszik teljes életet élni a nyüzsgő Thaiföldön. Boldog házasságban él férjével, Jamesszal, s a lány vaksága ellenére azon igyekeznek, hogy szülők lehessenek, s Gina teherbe essen. Az asszony meglepő önállósággal és bátorsággal mozog a nyüzsgő nagyvárosban, metrózik, uszodába jár, gitárleckéket ad, ám valójában a férje az ő szeme, és ez a függőség megszilárdította szenvedélyes kapcsolatukat. A férfinak pedig – munkáján kívül – az asszony a szenvedélye, a róla való gondoskodás tölti ki az életét, a sebezhető helyzetekben ő a megmentő, a stabil menedék. James szereti a feleségét, nagyon is, szinte rajongásig, bár úgy tűnik, önző módon éppen hogy rosszul szereti: ő a felesége vakságát imádja kapcsolatukban. Mivel nem mondtak le arról a lehetőségről, hogy Gina egy szaruhártya-átültetés segítségével ismét látó emberré váljon, váratlan fordulatként merül fel a műtét lehetősége, amikor megfelelő donort találnak számára. A műtét jól sikerül, Gina lassanként egyre biztosabban, s tisztábban lát, ami veszedelmes változásokat generál az életében: egyre önállóbb, egyre kevésbé van szüksége James segítségére, egyre bátrabban mer döntéseket hozni, közlekedni, kutyát tartani, lakást cserélni, hajat szőkíteni. Férje egyre inkább tragédiaként éli meg, ahogy felesége szeme – a szó szoros értelmében – kinyílik a világra, s ebben már nem szükségszerű az ő segítsége. Mintegy mellékszálként kiderül, hogy Gina azért nem eshet teherbe, mert James magtalan, amit a férfi egy titkolt vizsgálattal kideríttet. A rázúduló nagy nyitottságban Gina megcsalja a férjét, s teherbe esik… James a változások terhétől roskadozva a régi, vak nőt akarja visszakapni, és iszonyatos tervet eszel ki… Gina szerepét kiválóan alakítja Blake Lively, ám nála is parádésabb Jason Clarke James szerepében. Clarke-ot mindig megtalálják a rosszember- szerepek. Olyan karakter, hogy bármilyen szívélyes, odaadó, akkor is keressük benne a sumákoló, aljas figurát. Hát ebben most sem csalódunk. Az operatőri munka is dicséretet érdemel, élethűen „látjuk”, ahogyan Gina szemén keresztül „nem látunk”. (Forrás: Dunaújvárosi Hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com