Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


LGT - Mindenki másképp csinálja
38
hallgató

Hatékonyan a fülzúgás ellen

- 2014. március 5. 19:44 - 1738 megtekintés

Az influenza és a légúti fertőzések csúcsidőszakában gyakori jelenség a fülfájás – a fertőzések, vírusok tüneteként jelentkezik, és néhány nap múltán el is múlik. Rosszabb esetben azonban a fülfájás erősödik, fülzúgás lép fel, ami aztán hetek, sőt hónapok elteltével sem múlik. A csengést fontos komolyan venni, hamar kezeltetni. A hiperbár oxigénterápia hathatós segítséget nyújt a fülzúgás megszüntetésében.

A fülzúgás problémája sajnos rengeteg embert érint a világon, és hazánkban is. Eredetét nehéz meghatározni: kialakulhat különböző fülproblémák – fertőzések, vírusok, gyulladások, szőrsejt-károsodás miatt, illetve a hallójárat elváltozásaiból, de a zajterhelés is gyakori kiváltó ok. Emellett a fülzúgás teljesen más probléma kivetülése is lehet – például fogászati bajok, vérszegénység, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, vagy idegrendszeri eredetű gondok.
A stressz okozta fülzúgás kivételével elmondható, hogy a különböző okok miatt a belső fül vérkeringése romlik, a sejtek pedig oxigénhiányban szenvednek.

„Fülzúgás esetén a hiperbár oxigénterápiát a Magyar Fül-Orr-Gégészeti Társaság is ajánlja. A kezelés azokban az esetekben a leghatásosabb, ahol a fülzúgás 6 hónapon belül kezdődött és elsősorban zajtrauma vagy gyulladás kapcsán alakul ki” –mondja dr. Szolnoki Nikolett, a Hiberbár Centrum orvosigazgatója.

A hazánkban egyedüliként hiperbár oxigénterápiás kezeléssel foglalkozó Hiperbár Centrum az elmúlt két évben összesen 59 fülzúgástól szenvedő beteget kezelt. „Szerencsére már hazánkban is egyre jobban elterjed a kezelés híre, egyre jobban beépül a köztudatba, így a páciensek is egyre többször jelentkeznek a betegség korai szakaszában” – teszi hozzá dr. Szolnoki Nikolett. „Betegeink felének fülzúgása 6 hónapnál rövidebb időn belül jelentkezett, így ők viszonylag időben jutottak el a kezelésre. A másik felük már hosszabb ideje küzdött problémájával, de a fülzúgás már annyira zavarta a mindennapi életüket, hogy a csökkenő esélyek ellenére is kérték a kezelést.”

A Hiperbár Centrumban kezelt betegeknél a kialakulás oka az esetek egyharmadában volt pontosan diagnosztizálható: 11 betegnél zajtrauma, 8 páciensnél pedig gyulladás okozta a kellemetlen fülzúgást. Ezekben az esetekben a nemzetközi, és a magyar szakma is hiperbár oxigénterápiás kezelést javasol. A többi betegnél, tehát az esetek 2/3-ban, egyéb vagy nem pontosan tisztázható ok miatt alakult ki a fülzúgás.

„Eredményeink jobbak lettek a vártnál, annak ellenére ugyanis, hogy a betegek nagy részénél nem egyértelmű ok ált a fülzúgás hátterében, illetve 6 hónapnál hosszabb ideje küzdöttek a problémával, összességében az általunk kezelt betegek 60%-a (35 páciens) számolt be gyógyulásról vagy javulásáról” – mondta el dr. Szolnoki Nikolett. „Mi magunk is alá tudjuk tehát támasztani a különböző nemzetközi kutatások megállapításait, amelyek szerint a megfelelő időben és indikációval elkezdett hiperbár oxigénterápia segítségével jelentős eredményeket lehet elérni a fülzúgás s kezelésében.”

A hiperbár oxigénterápia alkalmazása nem új keletű fülzúgás esetén – nemzetközi szinten már az 1960-as évektől használják kiegészítő kezelésként fülproblémák kezelésére. A légkörinél 2.5-ször nagyobb nyomáson lélegzett 100%-os oxigén hatására a gyenge vérkeringésű területek oxigénellátása jelentősen megnő. Ez segíti a belső fülben található, hangot érzékelő szőrsejtek oxigénszintjét, melyet akár 4-6-szorosára emel és kezelés után egy órával is 60%-al magasabb, mint azelőtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com