Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
61
hallgató

Elhunyt Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete örökös elnöke

- 2024. május 17. 9:23 - 239 megtekintés

Balogh Zoltánné az érettségit követően műszaki rajzoló, építész-gépész végzettséget szerzett a nyíregyházi mezőgazdasági főiskolán, majd Debrecenben gépipari szakirányú végzettségre is szert tett. A Magyar Honvédség Elektronikai Javító Üzemében dolgozott polgári alkalmazottként 1981-ig, mikor is súlyos mozgáskorlátozottsága okán II. csoportú rokkantnyugdíjba helyezték. Ezt követően kapcsolódott be a mozgáskorlátozott emberek mozgalmába. Előbb önkéntesként segítette a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg […]

Balogh Zoltánné az érettségit követően műszaki rajzoló, építész-gépész végzettséget szerzett a nyíregyházi mezőgazdasági főiskolán, majd Debrecenben gépipari szakirányú végzettségre is szert tett. A Magyar Honvédség Elektronikai Javító Üzemében dolgozott polgári alkalmazottként 1981-ig, mikor is súlyos mozgáskorlátozottsága okán II. csoportú rokkantnyugdíjba helyezték. Ezt követően kapcsolódott be a mozgáskorlátozott emberek mozgalmába. Előbb önkéntesként segítette a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete munkáját, majd 1984-től az egyesület titkáraként, 1987-től pedig az egyesület elnökeként folytatta a mozgáskorlátozott emberekért végzett tevékenységet. Az egyesület irányítása, az érdekvédelmi munka irányának meghatározása és koordinálása mellett irányításával egyebek mellett megszervezték a rehabilitációs foglalkoztatást, oktatási intézményt alapítottak, valamint a szociális intézmények létrehozásában és a szolgáltatások működtetésében is meghatározó szerepe volt – és van mai is – az egyesületnek. Balogh Zoltánné országos szinten is jelentős szerepet töltött be a mozgáskorlátozott emberek mozgalmában. Jelen volt a Szövetség megalakulását előkészítő első megbeszéléseken, részt vett a MEOSZ alapító ülésén. 1993-tól 2005-ig tagja volt a MEOSZ Szociális Bizottságának, 2005-től pedig három cikluson keresztül volt a MEOSZ Jelölő Bizottságának elnöke.

Vallotta, hogy „Mozgáskorlátozottnak lenni nem azonos a semmittevéssel, a fölöslegessé válással, a mellőzöttséggel. De tenni kell, másokért és magunkért is!” Ennek szellemében élt és dolgozott sorstársaiért. Az egyesület elnökeként elvitathatatlan érdemei közé tartozik a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében 1988-ban létrehozott START Rehabilitációs Vállalat, ami számos fogyatékos embert vezetett vissza a munka világába. A vállalat nemzetközi hírnévre is szert tett. Már az indulás évében vidéken is indítottak üzemet, ahol komoly pályázati összeggel telepítettek olyan technológiát, mely a mozgássérült, fogyatékos ember számára is használható volt. Rövid időn belül szakképző iskola és kollégium létesült. Példaértékű lett a kezdeményezés.

Balogh Zoltánnét mindig a tenni akarás, a mások életének jobbá, könnyebbé tétele vezérelte. Meghatározóak voltak a megye életében a mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelét elősegítő kezdeményezései is. Irányításával hozta létre 1999-ben az egyesület Nyíregyházán az Önálló Életvitelért Központot, ahol a sorstársi tanácsadás, gyógyászati segédeszköz kölcsönzés mellett rendszeresen sor került az egyesület ifjúsági csoportjának továbbképzéssel egybekötött táborozására is. 2004-ben kezdeményezte az „Önálló Életvitelért” Támogató Szolgálat létrehozását a fogyatékossággal élő emberek közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű hozzáférése biztosítása céljából. Az egyesület 2002-2007 között az Esély Centrum projekt konzorciumi partnere volt, melynek megvalósításában és az akadálymentesítésben az egyesület elnökeként szakértőként, az épületben kialakított egészségügyi kezelőcentrum létrehozásában pedig szakmai partnerként vett részt. Az egyesület 2007-ben segítséget nyújtott a „Nefelejcs” Fogyatékos Személyek Nappali Ellátást Nyújtó Intézménye létrehozásában, mely a fogyatékossággal élő fiatal felnőttek napközbeni tartózkodását, fejlesztését és munkavégzését biztosította. Az egyesület 2013-tól a megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatásának elősegítésében vállalt kiemelkedő szerepet.

Miközben folyamatosan képezte magát, hogy tudása legjavával a mozgáskorlátozott emberek mozgalmát szolgálja, kiemelkedő szerepet vállalt a leendő szociális szakemberek oktatásában is. 1990-től a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara szociális munkás képzésében tereptanárként vett részt. A hallgatók elméleti oktatása mellett a gyakorlati képzést is biztosította számukra az egyesületen belül. 1992-től segédkezett a START Szakiskola és Speciális Szakiskola létrehozásában Nyíregyházán, mely iskola meghatározó jelentőséggel bír a sajátos nevelési igényű, tanköteles korú gyermekek továbbtanulásának biztosítása érdekében. 1994-ben a START Szakiskola Kollégium kialakításában vett részt.

Önzetlen, áldozatos munkájáról kitüntetések, elismerések tesznek tanúbizonyságot. Így ezek sorában a következők szerepelnek:
1981. Honvédelmi érdemérem
1990. Ifjúsági díj – A fiatalokért, a mozgáskorlátozottakért végzett kiemelkedő társadalmi munkáért
1993. PRO CARITATE emlékérem
1996. MEOSZ Ember az Emberért emlékérem ezüst fokozata – A MEOSZ megalakulásának 15. évfordulója alkalmából
2001. Millenniumi emlékérem – Nyíregyháza megyeszékhellyé válásának 125 éves évfordulója tiszteletére Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere a városért, a megye érdekében végzett tevékenységéért adományozta
2001. MEOSZ Ember az Emberért emlékérem bronz fokozata – A MEOSZ 20 éves évfordulójának alkalmából a kitartó munka elismeréseként
2006. MEOSZ Ember az Emberért emlékérem arany fokozata – A MEOSZ 25 éves évfordulójának alkalmából végzett munkáért
2007. „Az év akadálymentes épülete 2006” Építészeti Nívódíjjal tüntette ki az Önkormányzati és Településfejlesztési Minisztérium az Esély Centrum épületkomplexumot
2011. MEOSZ Ember az Emberért emlékérem arany fokozata – A MEOSZ megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából kiemelkedő mozgalmi munkáért
2012. „Sikeres Hölgyek” és „Sikeres Családok” kiadvány – A Kelet Magyarország napilap melléklete, mely a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és szakmájában, munkásságában sikereket elérő hölgyeket és családokat mutatja be.
2021. Miniszteri elismerő oklevél – a mozgáskorlátozott emberekért végzett elkötelezett munka elismeréseként

Balogh Zoltánné élete a mozgáskorlátozott emberekről szólt. Úgy élt, hogy az ő érdekeiket helyezte maga elé. Néhány éve egy vele készült interjúban úgy fogalmazott: „Családom támogatott abban, hogy olyan hivatást választottam, ahol segíthetem és támogathatom azokat az embereket, akik segítségre szorulnak, akik tenni akarnak azért, hogy jobbá váljon a helyzetük.”

Halálával hatalmas veszteség érte a mozgáskorlátozott emberek mozgalmát.

Emlékét megőrizzük. Nyugodjék békében!

(Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöksége)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com