Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Médiaválogatott - Sztártitkok
63
hallgató

Elkészült a kecskeméti Érzékelések kertje

- 2021. június 13. 11:37 - 659 megtekintés

Elkészült az Érzékelések kertje Kecskemét belvárosában, az Aomori park szomszédságában.

Az érzékenyítő liget a napokban nyolc hangadó fémszoborral vált teljessé. Az ünnepélyes átadást pénteken tartották meg.

A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott, és széles körű összefogással létrehozott liget ünnepségén Harsányi Zsuzsanna elnök elmondta: a korlátozott életmódot folytató – vak, gyengén látó, gyengén halló, értelmi sérüléssel élő – gyermekek és felnőttek részére készült a pihenő, tapasztalati kert.

Emellett a környező gyermek intézmények és lakótelepi környezetben élő családok is használhatják, mivel a park egyben érzékenyítő funkciót is betölt. Az egyszerű és természetes anyagokból összeállított kert hívatott a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan bevezetni az érzékelhető világba a természet, a játék és a művészet útján.

A Kecskeméti Szent László Lions Club egyik legfontosabb célkitűzése a látás védelme. Ezzel a kerttel is szeretnék felhívni a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, sérült embertársaink életének nehézségeire.

Harsányi Zsuzsanna felelevenítette a kert létrehozásához vezető utat is. Kezdve a jótékonysági Zorán koncerttel az önkormányzat és számos vállalkozás, cég önzetlen segítségnyújtásáig. Kiemelte még a II. Rákóczi iskolát, melynek diákjai és munkatársai vállalták tanidőben a kert gondozását, melyet már az elmúlt hetekben is szépen végeztek. Tanítás nélküli időben pedig az önkormányzat gondozza.

A Lions országos szövetséget Koncsik István alkormányzó képviselte, aki méltatta a kecskeméti Lions Club munkáját és gratulált a kert létrehozásához. Az önkormányzat nevében Engert Jakabné alpolgármester szólt a nagyszerű összefogásról, melynek eredményeképp jött létre ez a csodálatos kert. Különlegessége, hogy a természet, az ember, a művészet, a zene egyszerre van benne jelen, miközben megalkotja a szín, a zene és az illat szimfóniáját.

Király József, a térség önkormányzati képviselője, a szomszédos Aomori park megálmodója is méltatta a liget kialakítását, melyben Harsányi Zsuzsanna elnök oroszlánrészt vállalt.

A vakok- és gyengénlátók nevében Hencz András, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke mondott köszönetet. Hozzátette: egy éve vártak erre a pillanatra, hogy önfeledten átadhassák magukat az érzékeléseknek. A kert nemcsak nekik látássérülteknek készült, hanem minden más fogyatékossággal élőnek.

A kert folyamatosan épült meg hónapról-hónapra. Az utolsó mozzanata volt az a nyolc hangadó szobor, melyet a K-ARTS Művészeti Alapítvány készítette el. A szobrokról Árvai István, a Kész Kft. marketing igazgatója mesélt.

A hangszerek stabilak, masszívak, hangra kelthetők, a legtöbbet ütős hangszer ihlette, van köztük egy latin amerikai steel dob, egy triangulum, egy hangvilla, egy xilofon, egy kolomp, egy cintányér, egy harangjáték, egy guiro. A hangszereket az M. Bodon Pál zeneiskola növendékei mutatták be.

Az ünnepség végén a vendégek maguk is felfedezhették a kertet.

A klub a jövőben szeretné tovább bővíteni a kertet. Többek között a domb tetején hangzatos fém rudak kihelyezésével, melyek az oktáv 8 hangmagasságát hívatottak képviselni, valamint egy pihenő, esetleg társasjátékokra lehetőséget adó asztallal ülőkékkel, és egy a parkot bemutató tapogatható terepasztallal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 * = tizenkettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com