Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
31
hallgató

Elkészült a kecskeméti Érzékelések kertje

- 2021. június 13. 11:37 - 270 megtekintés

Elkészült az Érzékelések kertje Kecskemét belvárosában, az Aomori park szomszédságában.

Az érzékenyítő liget a napokban nyolc hangadó fémszoborral vált teljessé. Az ünnepélyes átadást pénteken tartották meg.

A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott, és széles körű összefogással létrehozott liget ünnepségén Harsányi Zsuzsanna elnök elmondta: a korlátozott életmódot folytató – vak, gyengén látó, gyengén halló, értelmi sérüléssel élő – gyermekek és felnőttek részére készült a pihenő, tapasztalati kert.

Emellett a környező gyermek intézmények és lakótelepi környezetben élő családok is használhatják, mivel a park egyben érzékenyítő funkciót is betölt. Az egyszerű és természetes anyagokból összeállított kert hívatott a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan bevezetni az érzékelhető világba a természet, a játék és a művészet útján.

A Kecskeméti Szent László Lions Club egyik legfontosabb célkitűzése a látás védelme. Ezzel a kerttel is szeretnék felhívni a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, sérült embertársaink életének nehézségeire.

Harsányi Zsuzsanna felelevenítette a kert létrehozásához vezető utat is. Kezdve a jótékonysági Zorán koncerttel az önkormányzat és számos vállalkozás, cég önzetlen segítségnyújtásáig. Kiemelte még a II. Rákóczi iskolát, melynek diákjai és munkatársai vállalták tanidőben a kert gondozását, melyet már az elmúlt hetekben is szépen végeztek. Tanítás nélküli időben pedig az önkormányzat gondozza.

A Lions országos szövetséget Koncsik István alkormányzó képviselte, aki méltatta a kecskeméti Lions Club munkáját és gratulált a kert létrehozásához. Az önkormányzat nevében Engert Jakabné alpolgármester szólt a nagyszerű összefogásról, melynek eredményeképp jött létre ez a csodálatos kert. Különlegessége, hogy a természet, az ember, a művészet, a zene egyszerre van benne jelen, miközben megalkotja a szín, a zene és az illat szimfóniáját.

Király József, a térség önkormányzati képviselője, a szomszédos Aomori park megálmodója is méltatta a liget kialakítását, melyben Harsányi Zsuzsanna elnök oroszlánrészt vállalt.

A vakok- és gyengénlátók nevében Hencz András, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke mondott köszönetet. Hozzátette: egy éve vártak erre a pillanatra, hogy önfeledten átadhassák magukat az érzékeléseknek. A kert nemcsak nekik látássérülteknek készült, hanem minden más fogyatékossággal élőnek.

A kert folyamatosan épült meg hónapról-hónapra. Az utolsó mozzanata volt az a nyolc hangadó szobor, melyet a K-ARTS Művészeti Alapítvány készítette el. A szobrokról Árvai István, a Kész Kft. marketing igazgatója mesélt.

A hangszerek stabilak, masszívak, hangra kelthetők, a legtöbbet ütős hangszer ihlette, van köztük egy latin amerikai steel dob, egy triangulum, egy hangvilla, egy xilofon, egy kolomp, egy cintányér, egy harangjáték, egy guiro. A hangszereket az M. Bodon Pál zeneiskola növendékei mutatták be.

Az ünnepség végén a vendégek maguk is felfedezhették a kertet.

A klub a jövőben szeretné tovább bővíteni a kertet. Többek között a domb tetején hangzatos fém rudak kihelyezésével, melyek az oktáv 8 hangmagasságát hívatottak képviselni, valamint egy pihenő, esetleg társasjátékokra lehetőséget adó asztallal ülőkékkel, és egy a parkot bemutató tapogatható terepasztallal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 5 = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com