Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


43
hallgató

Empatikus, emberbaráti hozzáállást kér a debreceni áldozatsegítő központ munkatársaitól a miniszter

- 2022. február 17. 8:43 - 202 megtekintés

Nagyon fontos, hogy azok, akik bajba kerülnek és bűncselekmény vagy vagyon elleni szabálysértés áldozatává válnak, személyre szabott segítségnyújtásban tudjanak részesülni – nyilatkozta Varga Judit a Dehirnek.

Fotó: Kandert Szabolcs

Debrecenbe járt az új áldozatsegítő központ átadásán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter interjút adott a Dehirnek.

Dehir: Az áldozatsegítő központok létrehozása hogyan kapcsolódik a kormány családpolitikájához?

Varga Judit: Egész kormányzásunk, gazdaságpolitikánk, alaptörvény-felfogásunk a család köré szerveződik, hiszen ahol a család és a magyar gyermek van, ott van magyar jövő. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak békeidőben vagy jóban álljon ott a kormány a családok és az egész társadalom mellett. Nemcsak jogok, hanem felelősség és kötelezettségek is vannak az alaptörvényben rögzítve.

Ha az áldozatsegítő központokat nézzük, akkor itt a helyi közösségek felelőssége abban, hogy összefogva a kormányzattal segítsék a helyben bajba jutott állampolgárokat. Így kapcsolódik a kormányzat politikájába, a felelősség és a családpolitika fő sodrába az áldozatsegítés rendszere.

Nem új keletű dologról van szó, de maguk az áldozatsegítő központok, melyek fizikailag közel hozzák az állampolgárokhoz a segítséget, 2017-ben kezdtek el kiépülni. Azt a célt tűztük magunk elé, hogy 2025-re országos hálózattá szervezzük ezeket a központokat, hogy minden megyeszékhelyen legyen egy ilyen fizikailag elérhető centrum.

Dehir: Debrecenben adták át a tizedik áldozatsegítő központot. Hogyan haladnak tovább? 

Varga Judit: Tavasszal Egerben nyitjuk meg a következő ilyen intézményt. A helyi igények, bejelentkezések, bűnügyi statisztikák alapján igyekszünk haladni. Azt kell látni, hogy 2010 óta az ország teljes területén70 százalékkal csökkent a bűnelkövetés. Ez egy olyan statisztika, amit világszinten alig tud más produkálni.

Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország globális viszonylatban.

Nagyon fontos, hogy emellett azok az emberek, akik bajba kerülnek és bűncselekmény vagy vagyon elleni szabálysértés áldozatává válnak, vagy ezen bűncselekmények közvetlen sértettjei, hozzátartozói – a megfelelő, személyre szabott segítségnyújtásban tudjanak részesülni.

Dehir: Milyen típusú panaszokkal fordulnak ezekhez a központokhoz az állampolgárok?

Varga Judit: Van egy jellemző sértetti kör, a kapcsolati erőszak áldozatai, ezeket a statisztikákat több nőjogi szervezet is ki szokta kérni tőlünk, de szeretném hangsúlyozni, hogy a vagyon elleni bűncselekmények áldozatai azok, akik a legmarkánsabb csoportot alkotják. Az ide fordulók nagy része telefonon kerül kapcsolatba az áldozatsegítő központokkal. Ahol nagyon jól működik a rendőrség és a központok közötti együttműködés, aki sértetté válik, az az adatai kezeléséhez hozzájárul, és innentől kezdve a rendőrség jelzést ad az áldozatsegítő munkatársaknak, akik telefonon bejelentkeznek. Emiatt hihetetlenül megnő az áldozatelérési hatékonyság.

Létezik egy erős pénzügyi része is a segítségnyújtásnak, a krízishelyzetnek kezelésének, hiszen vonatjegyet kell venni, élelmiszert kell venni, vagy van, aki úgy lesz egy kapcsolati erőszak áldozata, hogy nem tud visszajutni a lakásába.

Ilyenkor van egy olyan azonnali pénzügyi segély, ami az elmúlt két évben közbenjárásunkra – hiszen lobbiztunk a pénzügyminiszternél – 173 ezer forint egyszeri és azonnali, rászorultságot nem vizsgáló alapon jár az áldozatnak.

Az is fontos, hogy a személy elleni erőszakos bűncselekmények áldozatai vagyoni kárukat tudják megtéríttetni – ennek a felső határa már több mint 2,6 millió forint. Ez azt jeleni, ha valakinek ne adj isten egy orvosi beavatkozásra, fogászati kezelésre van szüksége, azt a felmerült kár arányában, összegszerűségében tudjuk megtéríteni neki eddig az összeghatárig.

Ezzel is szeretném azt hangsúlyozni, hogy a magyar konzervatív büntetőpolitika középpontjában a sértett áll és nem az elkövető.

Dehir: Figyelemmel kísérik a korábban átadott központok tevékenységét? Szükség és igény esetén tudnak további támogatást adni az ezekben az intézményekben folyó munkára?

Varga Judit: Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a munkát. Az ott dolgozó munkatársaknak nem csak a szakmai felkészültsége kulcstényező a hatékony segítségnyújtásban, hanem az empatikus hozzáállása is. 

A hivatali környezettől itt egy merőben eltérő, barátságos környezetben fogadják az oda kerülő, bajba jutott embertársat.

Ahogy látjuk, hogy egy adott országrészben jellemzően milyen típusú segítségnyújtásra van szükség – pl. pszichológiai támogatásra – akkor úgy csoportosítjuk át az erőforrásokat. Nagyon fontos a civil és az egyházi szervezetek együttműködése. Minden megyeszékhelyen megvan az a jellemző együttműködő partner, aki a leghatékonyabb segítséget tudja nyújtani. 

Az információ szempontjából fontos, hogy az emberek tudjanak róla, hogy van segítség. Egy nagyon erős tudatosságnövelő kampányba kezdtünk 2020-ban az áldozatsegítés évében. Van egy webes felületünk: a vansegitseg.hu, van Facebook-oldalunk. Van egy sorozatunk ahol ismert színészek tipikus áldozati helyzeteket mutatnak be 20 perces podcastokban.

Ezzel segítjük a társadalmat is annak felismerésében, hogyha munkahelyi, iskolai környezetükben valaki bántalmazás áldozata. Vagy ha még nem valósult meg bűncselekmény, de időben tudják észlelni a prevenció jegyében ezt a helyzetet.

Fontos, hogy a segítségnyújtás pénzügyi oldala mellett van egy nagyon erős lelki segítségnyújtás is. Emellett pedig van egy olyan kör is, akik csak abban kérik a központ munkatársainak segítségét, hogy egy áldozati státuszt igazoló kormányhivatali űrlapot ki tudjanak tölteni a jogi segítségnyújtás érdekében, ami már egy hatósági ügyintézői folyamat. Ebben van egy erős érdekérvényesítési támogatás a központok részéről, de a konkrét segítséget ugyanakkor lehet, hogy egy ügyvédi kamara által működtetett jogi segítségnyújtó szolgálat fogja megadni.

Az integratív szemlélet nagyon fontos, hogy van egy központ, ahova ha valaki bemegy és elmondja, mi a problémája, az majd testre szabott segítséget kap: lehet, hogy a Belügyminisztériumtól, egy civil szervezettől, egy védett háztól. 

Nekünk az a leglényegesebb ebben az integrálásban, hogy az informatikai fejlesztéssel is utolérjük magunkat. Akármelyik pontjára is téved be valaki ennek a rendszernek, az a szervezet nyomjon be egy gombot, és érjen össze a csillagpont, hogy a rendőrség is tudjon róla, hogy egy áldozat jelentkezett a rendszerben. A legfontosabb, hogy minél gyorsabban és minél hatékonyabb segítséget tudjon kapni, akinek szüksége van rá.

Dehir: Debrecentől mit vár el miniszter asszony?

Varga Judit: Fontos, hogy az emberek tudják, hogy itt is, helyben is van segítség. Azt az empatikus, emberbaráti hozzáállást szeretném kérni az itt dolgozó munkatársaktól, ami a mi missziónk is. A segítség akkor az igazi, ha az adott élethelyzetben, krízishelyzetben lévő is segítségnek érzi. Ehhez kitartást kívánok minden munkatársnak. Biztos vagyok benne, hogy ehhez Debrecen városa is minden segítséget meg fog adni. 

(Forrás:Dehír)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy * = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. december 1. csütörtök, Elza napja van.
Ma van a(z) AIDS-ellenes világnap, A békéért bebörtönzöttek nemzetközi napja, A magyar rádiózás napja.
Az év 48. hete és 335. napja.
Holnap Melinda, Vivien napja lesz.

1925. Felavatták a budapesti rádióstúdiót, s ezzel megindult a műsorszóró rádiózás.


1926. A belügyminiszter rendeletben megszüntette a bordélyházakat, és helyette kéjnőtelepeket engedélyezett egy-egy házban.


Vörösmarty Mihály / 1800. dec1. - 1855. nov.19. /

Csalogány

Elhervadt a virág, a fák koszorúi lehulltak;
Sárga levélkéken nyargal az őszi vihar.
A csalogány hallgat. Hol az erdő, mely visszaidézze
Lengő bokrait és mennyei hangú dalát?
A tavasz eljő még; erdő, bokor újra virítand:
Nem fog-e a csalogány halva fekünni alant,

BKK Információk

11:20December 1. CSÜTÖRTÖKszerkeszti: Stágl Olivér
RENDKÍVÜLI HÍREK  Megszűnt a forgalmi akadály a Műegyetem rakparton észak felé a Petőfi híd után.   Akadozik az előrejutás a BAH csomóponti felüljárón az Erzsébet híd felé.   Erős a forgalom a Kiskörúton az Astoria felé, a Rákóczi úton mindkét irányban a Blaha Lujza tér közelében, a Hungária körgyűrűn és a Nagykörúton a nagyobb csomópontoknál, a Bajcsy-Zsilinszky úton az Erzsébet tér felé.   Torlódásra kell számítani az Erzsébet hídon Pestre.  
 
FRISS HÍREK  A XVIII., Csévéző utcában a Gyömrői út közelében lezárták a fél útpályát csatornajavítás miatt. A két irány forgalma egy sávban, felváltva haladhat.   Lezárták a fél útpályát Óbudán, a Kolostor úton a körforgalom és a múzeum között burkolatjavítás miatt ma várhatóan 13 óráig.   Útszűkület nehezíti a haladást a XIII., Szabolcs utcában az Aba utca után elektromosközmű-javítás miatt.   Az V., Belgrád rakparton, valamint a Dózsa György úton a Hősök tere és az István utca között szakaszos útszűkületre számítsanak, mert kertészek dolgoznak ma napközben.   Útszűkületre kell készülni a Szentendrei úton kifelé a Monostori út előtt, az I., Vérmező úton a Várfok utcánál, a II., Tölgyfa utcában a Margit körút előtt, a XII., Alkotás utcában a BAH csomópont felé a Tartsay Vilmos utcánál, illetve az ellenkező irányban a Csörsz utcánál, valamint a XIX., Bartók Béla utcában a Simonyi Zsigmond utcánál csatornajavítás miatt.   Lomtalanítás miatt kell időszakos korlátozásra számítani ma napközben a IX., Haller utca–Gizella sétány–Hajóállomás utca–Csepel rakpart–Dalai Láma út–Beöthy utca–Határ út–Gyáli út–Könyves Kálmán körút–Üllői út által határolt területen.   A Ferihegyi Repülőtérre vezető úton az 1-es terminál és városhatár között szakaszos sávlezárásra kell számítani ma és pénteken napközben, mert kertészek dolgoznak.   Lezárták a fél útpályát a III., Gyógyszergyár utcában a Zay utca és a Zeyk Domokos utca között gázvezeték-javítás matt. A két irány forgalma felváltva haladhat.   Lezárták a fél útpályát a XX., Török Flóris utcában a Ferenc utca közelében csatornajavítás miatt.   Adventi villamossal utazhatnak hétköznapokon 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán.   A Bajcsy-Zsilinszky úton befelé az Arany János utca után lezárták a buszsávot egy hosszabb szakaszon, illetve a bazilika előtt sávelhúzással irányonként két sáv járható karbantartás miatt.   Lezárták az V., Irányi utcát a Belgrád rakpartnál vízvezeték-építés miatt. A Március 15. téren a Szabad sajtó út felé egy rövidebb szakaszon csak egy sávban tudnak áthaladni.    Útszűkületre számítsanak a VIII., Csobánc utcában a Diószegi Sámuel utcánál, mert tart az útpálya helyreállítása.    A XIII., Röppentyű utcában a Rozsnyay utca és a Forgách utca között útszűkületre és sávelhúzásra kell számítani, mert felújítják a csatornát.   A XVI., Vezér utcában tart a felújítás; szakaszonként mindkét irányban útszűkületre készüljenek a Füredi utca és a Bazsarózsa utca között. Az Uzsoki Utcai Kórház; Rákosszentmihály; illetve Rákospalota felé a 82-es és a 82A trolibusz, valamint a 31-es, a 131-es, a 144-es és a 231-es autóbusz Vezér utca és Fogarasi út megállóját már korábban áthelyezték.   Lezárták a XXIII., Millennium utcát az Orbánhegyi dűlőnél vízvezeték-építés miatt. A közelben, a Pál apostol utcában és a János apostol utcában is útszűkületre kell készülni a Haraszti útnál.   A 60-as (fogaskerekű) villamos nem közlekedik téli üzemszünet miatt. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni, amely a Művész út megállót csak a Széchenyi-hegy felé érinti. A pótlóbusz hétköznapokon üzemkezdettől 5:30-ig és 22 órától üzemzárásig, hétvégén üzemkezdettől 7:30-ig és 22 órától üzemzárásig igényvezérelten közlekedik. A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es, a 21A és a 221-es autóbusszal utazhatnak, a Svábhegy és a Királyhágó tér között pedig a 212-es és a 212A autóbusz igénybevételét ajánljuk.    A Gyál, Vecsési út felé közlekedő 55-ös, 94E és 294E autóbusz, illetve 994-es éjszakai járat Somogyi Béla utca megállóját áthelyezték átépítés miatt.  
 
AZ M3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSA  KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS   Az M3-as metró munkanapokon a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal utazhatnak. Munkanapokon a Göncz Árpád városközpont és a Nyugati pályaudvar között az M3A pótlóbusszal is utazhatnak. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, oda a Népligettől induló M30-as állomáspótló autóbusszal lehet eljutni. A Nagyvárad tér megközelíthető a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival. M3A pótlóbusz jár a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont közötti szakaszon. Hétköznap esténként 21 órától, illetve hétvégén a metró csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló autóbusszal utazhatnak.   Az M3-as metró a Göncz Árpád városközpontban naponta 13 óráig a Kőbánya-Kispest irányú peronhoz érkezik, és onnan indul vissza Újpest felé. 13 órától üzemzárásig a szerelvények az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, és onnan indulnak vissza Újpest felé.   A 34-es és a 106-os autóbusz Óbuda felé a Róbert Károly körúton a Váci út után nem áll meg a Göncz Árpád városközpont megállóban. A 115-ös autóbusz a Göncz Árpád városközpont felé a Váci úton a Róbert Károly körút előtti Göncz Árpád városközpont megállóban nem áll meg. A 254E autóbusz a Népligetig, a 254M autóbusz a Boráros térig közlekedik. Pestszentimre térségéből a Boráros tér az 54-es és az 55-ös autóbusszal továbbra is elérhető. A 84M, a 94M és a 294M autóbusz a továbbiakban nem érinti a Nagyvárad teret, ezért a kora reggeli járatok is 84E, 94E és 294E jelzéssel a Határ útig közlekednek. A 98E autóbusz mindkét irányban megáll a Csévéző utcában a Frangepán utca megállóban.   A Deák Ferenc téri aluljáróban már korábban lezárták a Károly körúti metrókijáratot, illetve a Bárczy István utcánál az aluljáró lépcsőjét. Az M1-es és az M2-es metró csak a Sütő utca és az Erzsébet tér felől közelíthető meg. A Nyugati téri aluljáróban továbbra sem használható a buszvégállomás Teréz körúti lépcsője.   KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS   A Szentkirályi utcát kétirányúsították a Baross utca és az Üllői út között, de az Üllői út irányába csak a BKK járatai hajthatnak be. Ezen a szakaszon mindkét oldalon tilos megállni. Újpesten az Árpád úton a Lebstück Mária utca és Kassai utca között is tilos parkolni. A szabálytalanul várakozó járműveket azonnal elszállítják.   Buszsávot jelöltek ki a Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Lehel tér között is. A Váci úton kifelé a Róbert Károly körút után, a felüljáró mellett csak egy sáv járható, ezért az Árpád híd felől a Váci út kifelé vezető oldalára kanyarodóknak csúcsidőben torlódásra kell számítani. Érdemes az Árpád hídról korábban, a Népfürdő utcánál lehajtani, és onnan a Dagály utca vagy a Vizafogó utca érintésével haladni Észak-Pest felé. A Váci út befelé vezető oldaláról a Róbert Károly körútnál nem lehet balra kanyarodni a felüljáró alatt, a Petneházy utcánál mindkét irányban jelzőlámpa szabályozza a haladást. A Váci úton a Dózsa György útnál mindkét irányban csak két sávban lehet közlekedni, de a külső sávokban jellemzően a metrópótló autóbuszok járnak, részükre elsőbbséget kell adni. Torlódásokra, hosszabb menetidőre kell készülni. Az erre autózóknak csúcsidőben érdemes más útvonalat választaniuk.   Továbbra is tilos jobbra kanyarodni a Váci úton befelé a Victor Hugo utcánál, valamint a Nyugati téri felüljáróról érkezőknek az Alkotmány utcánál. A Bajcsy-Zsilinszky úton az Alkotmány utcától befelé csak a belső sávban lehet egyenesen haladni, mellette buszsáv segíti a pótlóbuszok gyorsabb haladását, a külső sávot csak a jobbra forduláshoz szabad használni. A Kálvin téren már korábban áthangolták a jelzőlámpákat, illetve minden irányban csak egy sáv járható, ezért napközben torlódásra kell számítani. Az Üllői útról csak jobbra, a Múzeum körútra lehet kanyarodni. A Vámház körúton a Lónyay utcától a Kálvin tér felé ugyancsak egy sávon lehet haladni. A pótlóbuszok közlekedését segítő sárga csíkozott területen még forgalmi okból is tilos megállni! Tilos parkolni a Váci úton befelé a Lehel tértől; a tilosban parkoló járműveket elszállítják. A mozgáskorlátozott-parkolóhelyeket áthelyezték a környező utcákba.   Már korábban buszsávot jelöltek ki a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Kiskörúton az Andrássy út és a Kálvin tér között, az Andrássy úton befelé a Jókai tértől, a Váci úton a Lőportár utca és a Csanády utca között, illetve a Csanády utcától befelé a Nyugati térig. A buszsávokban tilos kerékpározni, és az itt megálló járműveket azonnal elszállítják!   A Bajcsy-Zsilinszky útra a Nagykörút felől továbbra is csak a BKK-járatok hajthatnak be. A Stollár Béla utca forgalmi iránya korábban megfordult, így a Bihari János utcától a Bajcsy-Zsilinszky út felé egyirányú. A Szent István körútról érkezők a Bajcsy-Zsilinszky utat csak a Teréz körút–Podmaniczky utca útvonalon érhetik el. Az Andrássy útról egy-egy sávból lehet balra a Deák Ferenc tér felé, és jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodni, valamint egyenesen továbbhaladni a József Attila utca felé. A Károly körúton az Astoria irányában a belső sáv a buszsáv, a külső sáv a forgalmi sáv. Az Astoriánál továbbra is a belső sávból lehet egyenesen haladni, és a külső sávból jobbra kanyarodni. A kerékpárral közlekedőket külön jelzőlámpa segíti. A Múzeum körúton a külső sáv a buszsáv. A Bank utcában a Bajcsy-Zsilinszky útnál útszűkületre készüljenek.   A Váci úton a Dózsa György útnál irányonként két sáv járható, befelé nem lehet balra kanyarodni, a kifelé vezető oldalon csak egyenesen lehet továbbhaladni. A Dózsa György úton a Váci útnál irányonként egy sávon közlekedhetnek. Az Ipoly utcában a Váci út előtt sávlezárásra kell készülni, a parkolási lehetőség is megszűnt ezen a szakaszon.   Megváltozott a forgalmi rend a XIII., Kádár utcában; a Váci úttól a Visegrádi utca felé lett egyirányú a Kresz Géza utcáig. A Váci útra a Radnóti Miklós utcán át lehet kihajtani.   A Vágóhíd utcából nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet. A Baross utcában a Szabó Ervin térnél útszűkület és sávelhúzás nehezíti a közlekedést.   KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS A Kálvin téren és az Astoriánál a sűrűn járó pótlóbuszok miatt fokozott figyelmet igényel az áthaladás, ezért a belváros átszelésére a Kiskörút helyett a Nagykörutat, illetve a Kecskeméti utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca útvonalat ajánljuk a kerékpárral közlekedőknek.  
 

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 315
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com