Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
58
hallgató

eRikkancs bemutató online formában a Fehérbot napján

- 2020. október 8. 11:00 - 1022 megtekintés

Október 15-én, csütörtöki napon délelőtt 10 órai kezdettel online bemutatót tart az Alko-soft fejlesztői csapat az eRikkancs rendszerről!

A fejlesztő cég vár minden látássérült és nem látássérült érdeklődőt. Élő példákkal mutatják meg, hogy jól látóként és látássérültként milyen előnyök vannak az eRikkancs használatában. Bemutatják, hogy ez a rendszer mindenkinek szól!

A bemutató rögzítésre kerül, melyet a bemutatót követően az Alko-soft Youtube csatornáján, valamint Facebook oldalán közzé tesznek.

A bemutatót a Microsoft Teams segítségével fogják tartani. A használathoz elegendő egy internet böngésző.

A bemutató linkje: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MTI2NDZhZGMtMWYyNy00ODdkLWJjMDItY2U0N2M4OWRiNGEx%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22b68ca5c3-9989-47e1-b715-e087bbac12ff%22%2c%22Oid%22%3a%22be96d4ef-7838-43ec-951a-7bdefd8a9bdf%22%7d

A lenti leírás segítségével képernyőolvasó használatával is könnyedén lehet csatlakozni a bemutatóhoz.

A leírt lépések abban az esetben igazak, ha nem a Microsoft Teams programot, hanem egy Internet böngészőt (Edge, Chrome) használ a felhasználó. Az Internet Explorer
és a Firefox nem támogatott.

1. Kattintsunk a közzétett linkre. Az alapértelmezett böngészőben fogja megnyitni az oldalt. Ha az alapértelmezett böngésző az Internet Explorer, vagy a Firefox, akkor javasolt, hogy a linket másoljuk ki a vágólapra, majd kézzel indítsunk el egy másik böngészőt. Nyomjunk a megnyitásra, majd másoljuk be a linket a vágólapról. Utána enter. Ha van a gépünkön Microsoft Teams, akkor ha rányomunk a linkre, azt fogja behívni. Ha mégsem akarjuk a Teamsot használni, akkor ugyanúgy másoljuk a linket a böngészőbe. Ekkor megkérdezi, hogy A webhely megpróbálja megnyitni a Microsoft Teams alkalmazást. Keressük meg a Mégse gombot, majd nyomjunk rá.

2. Megnyílik a beszélgetés. Ezt üzenetben jelzi is, hogy csatlakozás beszélgetéshez.

3. Tabbal keressük meg a Folytatás ebben a böngészőben… lehetőséget, és nyomjunk egy szóközt.

4. Ekkor rákérdez a Mikrofon és Kamera használatára. Amennyiben szeretnénk hanggal beleszólni a bemutatóba, Tabbal keressük meg az Engedélyezés gombot. Nyomjunk rá szóközt. Ha valakinek kamerája is van, vigyázzon, mert az is bekapcsol és láthatóvá válik a kamera előtti rész. Így ha nem szeretnénk a kamerát, akkor az engedélyezés után Tabbal megkereshetjük a Kamera kikapcsolása lehetőséget. Azon nyomj egy szóközt, és a kamera kikapcsol. Ugyanezt a mikrofonnal is megteheted.
Ha mégsem akarunk mikrofont, akkor Tabbal keressük meg a mikrofon elnémítása lehetőséget, és szóközzel kapcsoljuk ki.

5. Tabbal, vagy shift Tabbal keressük meg az Adja meg a saját nevét szerkesztőt. Ide a keresztnevünket, vagy amit szeretnénk, írjuk be. Majd Tabbal menjünk a csatlakozás
az értekezlethez gombra. Nyomjunk rajta egy szóközt.

6. Ilyenkor máris bekapcsolódtunk a bemutatóba. Ha még nem kezdődött el, akkor várakozóba kerülünk. Várjuk meg a kezdést, és automatikusan hallani fogjuk amint a bemutató elkezdődik.

7. Ilyenkor is Tabbal mozoghatunk, és a mikrofont, vagy a kamerát tudjuk ki be kapcsolni a fent leírt módokon.

8. Ha elindult a bemutató, és megkezdődik a rendszer bemutatása, mindenki mikrofonját le fogják központilag tiltani. Ha szeretnénk hozzászólni, akkor Tab
nyomkodásával keressük meg az emelje fel a kezét gombot. Ha erre nyomunk, akkor a szervezők látják, hogy szeretnénk kérdezni, és visszaengedik a mikrofonunkat. Fogják jelezni ha feltehetjük a kérdésünket. Erre azért van szükség, mert ha sok ember van bejelentkezve, akkor zavaróak lehetnek a különféle hangok.

9. Az Alko-soft lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy segítséget kérjen a bemutató indulása előtt. 9 órától a +36(30)499-3477 telefonszámon, vagy a  d.balint@alkosoft.eu email címen kereshetik a céget, és megpróbálnak segíteni ha nem menne a csatlakozás. (Ezt a segítséget 10 óráig tudják biztosítani.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- három = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 24. hétfő, Iván napja van.
Az év 26. hete és 176. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com