Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Névnap köszöntő -
27
hallgató

Szeptember 24-én lezárult Szabó Máté ombudsman hivatali mandátuma

- 2013. szeptember 26. 14:43 - 1786 megtekintés

Prof. Dr. Szabó Máté jogász-politológust 2007-ben választotta meg a magyar törvényhozás az állampolgári jogok országgyűlési biztosává. Az ombudsman mandátuma hat évre szól, ez az időszak 2013. szeptember 24-éig tartott. Szabó Máté hivatali ideje alatt, 2012 elején a korábban négy biztossal működő alapjogvédelmi rendszer helyén létrejött az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, amelyben az ombudsman mellett a jövő nemzedékek és a nemzetiségek jogainak védelmével megbízott két helyettes dolgozik.

A távozó biztos hivatali búcsúrendezvényén több beszéd is méltatta azt a munkát, amelyet Szabó Máté hat év alatt végzett. Erre az időszakra esett az a globális és hazai gazdasági-pénzügyi válság, amelynek kihívásai az alapvető jogok érvényesülésében is megmutatkoztak és elsősorban a különben is leginkább rászorulókat sújtották. Ezt, de az alapjogvédő intézmény ismertségének növekedését is tükrözte az ombudsmannak benyújtott egyre több panasz és az elmúlt több mind másfél évben – a törvényi felhatalmazások bővülését követően – az alkotmánybírósági indítványok megszaporodott javaslatai. 2012-re a közvélemény-kutatási adatok szerint az emberi méltóság sérthetetlenségét hirdető ombudsmani intézmény az első helyre került az állampolgári közbizalom rangsorában.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke – egykori adatvédelmi biztos – a búcsúrendezvényen a hivatala kitüntetését is átadta Szabó Máténak annak elismeréseként, ahogyan a biztos részt vett az adatvédelmi munka folytonosságának garantálásában. A hivatalában maradó Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmével megbízott biztos-helyettes a Justitia Regnorum Fundamentum díjat – a legjelentősebb ombudsmani elismerést – nyújtotta át a távozó alapjogi biztosnak.

A mandátumidőszakban mindvégig meghatározó projektsorozatban – Szabó Máté új munkamódszerében – a leginkább rászorultak és kiszolgáltatottak alapjogai álltak a középpontban. Negyvennél több kiadvány mutatta be az elemzéseket és következtetéseket, ajánlásokat, amelyeket az ombudsman megfogalmazott a többi között a gyermekek, a munka világában érintettek, a közfoglalkoztatottak, az egészségügyben dolgozók és az egészségükért aggódók, a fogyatékossággal élők, a hajléktalanok, az idősek, a kisgyermekes anyák jogérvényesítésének helyzetéről és az abból levonható következtetésekről. Többéves projekt vizsgálta a különféle zárt intézmények állapotait. Közöttük volt a büntetés-végrehajtás is, amelynek országos parancsnoka a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért ezüst emlékplakettjével ismerte el azt a tevékenységet, amellyel az ombudsman és hivatala hozzájárult a hazai bv-intézetekben fogvatartottak és a személyzet helyzetének javításához.

A Magyar Országgyűlés 2013. szeptember 25-i hatállyal Dr. Székely Lászlót választotta meg a Prof. Dr. Szabó Máté helyébe lépő következő alapjogi biztosnak.

Hobby Rádióval közölrte Bernát György Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának a munkatársa

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com